Skromny ogród Joli - 2008r.
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z ukorzenionej gałązki też można wyprowadzić na kiju, ale to trwa kilka lat i trzeba trochę cierpliwości.tu.ja pisze:Pięknie się prezentują u Ciebie te wierzby. Dzięki za dobre chęci obdarowania mnie. Myślisz,że z ukorzenionej gałązki też będzie "na kiju"?
A poza tym co tu się dzieje ( na Forum) ? Gdzie nie zajrzę to istne szaleństwo różane. Ciebie też zaraziły tą chorobą? A teraz jeszcze chryzantemy...O rany...
Ja mam kilka roślin właśnie tak wyprowadzonych, ale skoro takie wierzby kosztują tylko 6 zł, to nie warto się bawić.
Chyba że dla swojej przyjemności i doświadczeń z roślinami.
Iza, trafnie to ujęłaś - szaleństwo różane -ja tak samo, gdzie zajrzę, tam o kupnie róż.
Dobrze mają Ci, którzy mają miejsce na ich posadzenie, chociaż ja bym nie przekształciła działki w rosarium.
Nie to że mi się nie podobają, mam kilka, ale są też inne piękne kwiaty i bezproblemowe.
A z różami to różnie jest.
Ups...ale się rozgadałam
- aanula

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
GabiGabriela pisze: Iza, trafnie to ujęłaś - szaleństwo różane -ja tak samo, gdzie zajrzę, tam o kupnie róż.![]()
Dobrze mają Ci, którzy mają miejsce na ich posadzenie, chociaż ja bym nie przekształciła działki w rosarium.
Nie to że mi się nie podobają, mam kilka, ale są też inne piękne kwiaty i bezproblemowe.
A z różami to różnie jest.
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To szaleństwo to jest strasznie zaraźliwe. Ja za różami to tak nie przepadałam, miałam, bo ktoś mi dał lub kupił. A teraz chodzę i tylko myślę gdzie mogę jakąś róże wsadzić.tu.ja pisze:Pięknie się prezentują u Ciebie te wierzby. Dzięki za dobre chęci obdarowania mnie. Myślisz,że z ukorzenionej gałązki też będzie "na kiju"?
A poza tym co tu się dzieje ( na Forum) ? Gdzie nie zajrzę to istne szaleństwo różane. Ciebie też zaraziły tą chorobą? A teraz jeszcze chryzantemy...O rany...
Joluś u nas te po 6 zł to tak połowę mniej gałązek mają niż Twoja... ale wystarczy jedno lato, przycinanie i wierzba jest gęściutka że hej! 
Ja dostałm w zeszłym roku tak pod koniec roku... myślałąm, że wieki potrwa żeby się zagęściła... ale 2 razy przycięłąm i jest i gęsta i długa... Jeszcze raz ją chcę przyciąć w tym roku ... mam nadzieję, że to dobry pomysł
Ja dostałm w zeszłym roku tak pod koniec roku... myślałąm, że wieki potrwa żeby się zagęściła... ale 2 razy przycięłąm i jest i gęsta i długa... Jeszcze raz ją chcę przyciąć w tym roku ... mam nadzieję, że to dobry pomysł
z uśmiechami Iza
u liski
u liski