Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Pięknie wyglądają róże w kroplach deszczu, choć ja mimo wszystko wolałabym oglądać je w promieniach słonka :D Ale pewnie u Ciebie leje, jak u mnie :(
Ostatnia lilia niesamowita ;:oj Ma takie ogniste kolory!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, widać, że bardzo zabiegana jesteś i z czasem się gonisz. Życzę udanego urlopu ;:196 Ja już postanowiłam, że po uzyskaniu informacji na temat wielu bylin u mnie rosnących muszę je koniecznie oznaczyć, i jak juz zapamiętam nazwę, to może zniosę. Tyle piękności mi wzeszło od Ciebie i...tylko niektóre z nich umiem nazwać, ale...też bym tego za pewnik nie brała.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,nie wyobrażam sobie picia soków z kartonów gdzie jest sama chemia ,więc żeby wszyscy pili zdrowe napoje to robię 500 słoików 1 litrowych kompotów -napojów z surowych owoców tzn bez pasteryzacji z każdych owoców ,oprócz tego 200 butelek soku ze sokownika też z różnych owoców i trochę dżemów,więc razem jest tego trochę do pracy,a najgorsze jest to ,że ja też właśnie teraz pracuję,ogród kwitnie ogromnie,za rutewką kwitnie szałwia omączona ,a przed żmijowiec,pozdrawiam i buziaczki przesyłam, ;:196 :wit ja też już raz spaliłam sokownik ,bo woda się wygotowała,a ja na pewno zajęta byłam innymi pracami ,bo jak zwykle robi się wszystko naraz ;:306

Aniu,róże w deszczu mają swój urok,u mnie też pada od 16 ,ale deszcz bardzo był potrzebny, przynajmniej u mnie ;:168

Małgosiu,na urlop wyjeżdżam z poniedziałku na wtorek,do soboty pracuję ,jak przyjdę do Ciebie a będziesz miała zdjęcia kwiatów ode mnie to Ci powiem co to jest,dziękuję ,że zaglądnęłaś do mnie,buziaczki dla Ciebie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja na deszcz czekam z wielkim utęsknieniem, a u nas się tylko chmurzy, chmurzy, a potem wszystko się rozchodzi i znów sucho.
No ale skoro masz Martusiu urlop, to jednak życzę ci słońca, a nie deszczu :D
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Martuś podpatrywałam po cichutko , nie przeszkadzając Ci w ogromie pracy. ;:108 Fajnie ,że wszystko przetwarzasz. Ja też robię przetwory, tylko w dużo mniejszej ilości. Dużo też mrożę .
Piękny okaz rutewki żółtej, bo to ona tak.? No i masz przymiotno różowe. ;:138 o innych roślinach już nie wspomnę ;:215 .
Teraz troszkę odpocznij na urlopie. Życzę Ci, aby był długi i dał Ci zasłużony odpoczynek. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martuś.
Stęskniłam się za Twoimi widokami. :wit :wit
Ślicznie i jak kolorowo. ;:oj
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu bardzo ciekawa żółta rutewka i biały przetacznik. ;:138
Nawet piwonia jeszcze kwitnie, chociaż spóźniona, ale śliczna. :D
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jak dobrze, że jesteś ;:196 wiem że to u Ciebie gorący okres, ale ....
Ja też zrobiłam kilkanaście kompotów z czarnej porzeczki, bo nawet M chciał żeby je zrobić ;:306
Tak brakowało mi Twojego ogrodu! dobrze że piszesz przy różach wysokość rośliny, bo uzmysłowiłaś mi że Sally Holmes dorasta do 2 m ;:oj a jest piękna zachwyciła mnie swoimi kwiatami jak pisze Iwonka Zielona Jagoda ogromnymi jak motyle ;:333
Jakie kwiaty są pod jaskrem alpejskim białe i żółte (żółta chyba rutewka? jak tak to zapisuję). A piwonia mnie zaskoczyła, że jeszcze kwitnie, warto takie późne mieć ;:215
Powojnik tangucki u mnie nie chce róść ile ja miałam podejść i zawsze klapa, ani kupowane, ani dostawane, ani siane ;:185
Życzę dobrego dnia i zostawiam serdeczności ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj pracowita mróweczko ;:196
Jak dobrze, że jedziesz na urlop, troszkę odpoczniesz i naładujesz akmulatorki przed następnym cyklem pracy i przetworów :D
Ja w tym sezonie na długi czas jestem wyłączona z pracy przy słoiczkach i jestem wściekła z tego powodu. Koło nosa mi przeszła czarna porzeczka i wiśnie. Za przetwory będę mogła się wziąć dopiero z jesiennych owoców i warzyw. Połamałam palca u prawej ręki i jestem uziemione. Zamówioną czarną porzeczkę musiałam odstąpić..... Jestem zła , bo i ja zawsze dużo przetworów robię..... najbardziej idą u mnie soki i dżemy, przykro będzie bez nich zimą. Spory popyt jest u mnie też na sos słodko-kwaśny z pomidorów, ale mam nadzieję, że do czasu jego robienia palec się wygoi i uda się przygotować...
Pozdrawiam serdecznie ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto dobrze że wpadłaś na chwilkę i zostawiłaś trochę swoich ogrodów, miło popatrzeć, udanego słonecznego urlopu, odpoczywaj.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś z każdym dniem coraz piękniej u Ciebie, Twój ogród to jak raj ;:170
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta cudnie jak zawsze, a Sally Holmes. którą wypatrzyłam u ciebie spodobała mi się ogromnie, co powiesz o niej? :wit
Pozdrawiam, Iwona.
EwaFr
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 mar 2011, o 19:12

Post »

:wit Marto podziwiałam po cichutku Twój ogród, ale odważyłam się i jestem. Słów brak , aby opisać jego urok. ;:138 ;:138 ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie zakończyłam dzisiaj pracę ,mam serdecznie dość ,do ogrodu nie mam czasu nieraz nawet wejść ,czasem zrobię tylko zdjęcia i wypadam ,nie wiem kiedy te zdjęcia wstawię ,ale najważniejsze ,że są w aparacie,teraz ogarnę dom i czeka mnie pakowanie na wyjazd ,ogród dalej musi sobie radzić sam ,bardzo wszystko kwitnie ,dziękuję ,że jesteście ze mną ;:180 i odwiedzacie mój ogród mimo ,że tak mało jestem ,buziaczki dla wszystkich ;:196

Wandziu,u mnie często teraz pada,ale też bywało bardzo sucho,dziękuję za życzenia urlopowe,pozdrawiam ;:168

Aluś,rutewka jest śliczna ma koło 1 m wysokości,muszę trochę odpocząć ,bo po urlopie w sierpniu,przyjadą nowe rośliny ,piwonie i funkie i coś tam jeszcze,do miłego zobaczenia,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Kasiu,witaj ,ja też tęsknię za Waszymi ogrodami,ale wszystko nadrobię,a nawet w pracy często o Was myślałam ,tych ogrodów się nie zapomina,pozdrawiam gorąco i buziaczki przesyłam ;:196

Tereniu,jeszcze zakwitnie różowy przetacznik ,już ich dogania ,też jest śliczny,dziękuję ,że jesteś ;:168

Marysiu,ale ...jest takie ,że po prostu padam na nos,wysokości i nazwy są napisane przez dostawcę ,bo zawsze o to proszę ,żebym wiedziała jakie koło siebie sadzić i żeby było szybciej,Sally Holmes też mi się podoba ,ona kwitła nisko,ale teraz wyrzuciła takie olbrzymie grube baty i teraz już widać ,że będzie wysoka.Białe kwiatki pod jaskrem alpejskim to Dyptan jesionolistny i żółta rutewka,u mnie powojnik tanguncki rośnie jak szalony i jest go więcej ,bo się rozsiewa,nie ma z nim żadnego problemu miłej nocki i pięknych snów życzę ;:196

Aguś bardzo Ci współczuję takiego urazu i niedyspozycji ale w życiu,ciągle czyhają na nas niespodzianki i wszystko się każdemu może przydarzyć ,dobrze że to chwilowe ,ale pewnych owoców już nie będzie ,dlatego jestem taka zmęczona ,bo praktycznie spałam po 4-5 godzin,żeby to zrobić ,gdybyś mieszkała bliżej to bym się podzieliła,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ,życzę zdrowia ;:196

Dorotko,dziękuję nawet nie wiesz jak tęsknię za Wami i Waszymi ogrodami ,które z pasją oglądam,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,miło,że podobają się moje kwiaty ,nawet nie wiesz jak bardzo teraz zakwitły maki od Ciebie jutro zrobię im sesję,pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny posyłam buziaczki;:196

Iwonko,Sally Holmes mam pierwszy rok ,rośnie pięknie ,nie widzę żadnych chorób ,bez problemu przezimowała,zasadzona była w listopadzie,kwitnie obficie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Ewo ,witam w moich skromnych progach ,nawet nie wiesz jak miło ,że ogród się podoba,super ,że wstąpiłaś i zapraszam znowu ,teraz jest mnie trochę mniej ,ale wszystko nadrobię,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Miłego wypoczynku,ogród da radę -przypilnujemy :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”