Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Pashmina robi wrażenie :D Jak patrzę na mojego tegorocznego cherlaka, to wierzyć mi się nie chce , że wyrośnie z niego takie cudo ;:63
Winter Lodge piękna.
Kanka śliczna. Kiedyś przymierzałam się do tej techniki, ale nie wychodziło i się zniechęciłam....
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu ja też zapisuję się do fanek Pashminek ;:167 jestem pod jej ogromnym wrażeniem, cudo ;:138
u mnie cały dzień pada i dobrze bo sucho było ;:108 czy ta hortensja to jeden krzaczek i tyle kolorków ;:oj ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie najbardziej się podoba Winter Lodge. Lubię w takim limonkowym kolorze, zwłaszcza w towarzystwie czegoś niebieskiego.
Natomiast ten krwawnik, czy to nie Lilac Beauty? Mam takie same odczucia jak ty. Pokłada się strasznie długimi pędami i plącze po ziemi. Dzisiaj właśnie się zastanawiałam, czy by go nie wywalić po prostu?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pashmina cudna. Wiele osób na forum już ją ma i docenia. Widzę, Aniu, że i Ty masz z niej pociechę :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
EwaFr
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 mar 2011, o 19:12

Post »

Mnie też urzekła Pashmina.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Widzę że zebrał się tu klub miłośniczek Pashminy :wink: a mnie ona nie podnieca ;:306 i zrobiłam jej generalne dość niskie cięcie i bardzo się z tego cieszę :;230

Aniu fajne te rękodzieła Ci wyszły, brawa za zdolne rączki ;:138
Zagonek po truskawkach to się zapowiada burza mózgów co za królewny tam posadzić :uszy
Ta hortensja jest wspaniała ;:oj takie barwne kwiaty i w jakiej ilości to rzadkość ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Nawet mi nie piszcie kobiety, że krwawnik to niewypał :shock: Wysiałam w tym roku dwie paczuszki licząc na przyszłoroczne kwitnienie. Na zdjęciach wyglądał tak ładnie ;:224 Pashmina faktycznie w tym roku zaszalała ;:oj . Czy te wszystkie pączki to z jednego krzaczka, czy masz wsadzone kilka sztuk obok siebie?
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aniu, śliczna ta kompozycja lilii i Baillando ;:108
Ale kwiatów na Pashminie ;:oj Ile sezonów masz ten krzaczek?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania, do Ciebie miałam nie wchodzić, ale oczywiście powstrzymać się nie mogłam, cóż ja mogę napisać tutaj - nic, słów brak ;:167 . Pashmina boi się deszczu, a szkoda, polowałam na nią ponad pół roku i wreszcie mam, cudna jest, choć kwiat ociąga się z rozwijaniem, ale co tam i tak jest jak z bajki o królewnie ;:167 , pozdrawiam Cię Ania, uwielbiam Twoje kąty. Zresztą ile ja kątów na tym forum uwielbiam , kto by to zliczył :;230 .
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aniu.... ;:196 Pashminka jest wspaniałą modelką ;:333
U mnie ciągle pada... zdjęć nie bardzo mogę zrobić.... :wink:
Jak zaczęły mi kwitnąć, to pada.... zła jestem na pogodę. Ten sezon mam przechlapany :;230
Moonstone pokazuje już kwiaty, a ponieważ kwitnie również Edenka mogę je porównać.
Pewnie Twoje róże szykują się już do ponownego kwitnienia ;:173
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu najpiękniejsza różyczka Baillando ;:167 cudo jak dla mnie .

Serdecznie pozdrawiam .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Aniu. Pospacerowałam u Ciebie i jestem zachwycona ;:108 Masz piękne rośliny. Mnie oczywiście najbardziej zachwycają różyczki, ale pięknie kwitną Ci hortensje i lilie. Natomiast ;:180 dla Twoich zdolności plastycznych. Tworzysz prawdziwe cudeńka. Szczególnie piękna kanka, ale widziałam też wiadro, które urzekło mnie swoim wyglądem po zmianie wizerunku ;:oj Mam też taki zabytek po mojej babci, ale nie potrafię z niego zrobić takiego cuda.
A co do róż to ja też wiosną kupowałam w Auchanie te angielki. Kupiłam trzy różne i jedna z nich to właśnie William Shakespeare, druga to Graham Thomas a trzecia różowa nn :roll: Wypatrzyłam też u Ciebie Hot Chocolate. Możesz coś o niej więcej napisać? Jak długo ją masz i jak zimuje?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo dokładnie obserwuję teraz róże, bo mimo że już miało nie być żądnych róż, mam miejsce na 3.
Ale się cieszę. Chociaż teraz nie mogę za bardzo kupować to co mi się podoba, ale przede wszystkim to co mi pasuje.
No i zależy mi na trwałości kwiatów.
Także Pashmina bardzo mi pod tym względem pasuje.
Odszczekuję to co o niej mówiłam.
W tym roku jestem nią zachwycona
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, Winter Lodge bardzo mi wpadł w oko, ale Twoja Pashmina ;:oj Jeszcze czegoś takiego nie widziałam :shock: Ile to sadzonek :?:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękny lipiec za oknem,codziennie świeci słoneczko,deszcz czasem ładnie popada i podleje.Nie pamiętam,kiedy z konewką biegalam ;:224
Róże mają teraz przestój,tworzą sobie malutkie pączki,kwitnie jedynie Larissa,kończy Munstead Wood i Aspiryne.
Teraz swój czas mają lilie i liliowce,które w tym roku nareszcie mi pięknie zakwitły :heja Nic nie obżarło pączków lilii,w poprzednim roku nie dane było mi podziwianie kwiatów.Niektóre z jeżówek zaczynają również swoją paradę ;:333 Hortensje stroją się w kolory,lubię lipiec ;:215

Patusiu w pierwszym roku miałam tylko piwonie po poprzednich właścicielach,kilka drzewek i truskawki,praktycznie kwiatów nie było.Co roku dokupuję róże i byliny zadarniając ziemię.

Aneczko liatria fioletowa zaczyna kwitnąć,ładne ma te pałeczki roztrzepane.

Tulipanko Pashmina musie się najpierw zadomowić w nowym miejscu,by po trzech latach pokazać swoją urodę.
Technika decoupage nie jest trudna,wymaga cierpliwości i nierzadko wielu prób raz coś wychodzi,innym razem coś zepsuję,ale i tak jestem zadowolona ;:333 Nie poddawaj się,spróbuj jeszcze raz,a jak raz Ci coś wyjdzie to złapiesz bakcyla.

Zabeczko Pashmina robi wrażenie.Hortensja to jeden krzak.Nazywam ją "Tęcza".

Wandziutak to ten sam krwawnik,nieudany zakup,ładny ma kolor i tylko kolor,a pokrój do niczego,leży na ziemi,jak widzę u dziewczyn to mają sztywne łodygi,a nie jak jakiś połamaniec ;:306 Mój rośnie pod płotem,ale na jesieni chyba na kompost go przeznaczę ;:224

Kaniu Pashmina to bardzo intrygująca róża.Ma zwolenników jak i przeciwników.Potrafi zachwycić,ale i również rozczarować.
Jedno jest pewne na fotkach wygląda cudnie,ale w realu już nieco mniej,takie moje zdanie ;:108

EwaFR to nie ma na co czekać,zamówienie rób i podziwiaj ;:333

Maju edulkot pamiętam jakże się dziwiłam,że Tobie nie podoba się Pashmina? Teraz rozumiem Twoje niezadowolenie i tylko ten kto ją ma wie o co chodzi ;:224 Dzięki za pochwały,co nieco już poprzerabiałam,ale przedmiotów brak,muszę na giełdę w końcu się wybrać.
Na byłym zagonku truskawek będą rosły na pewno róże,jeszcze nie mam do końca sprecyzowanego planu,ale do jesieni muszę coś wymyślić.

Sabinko masz identycznego krwawnika o tej samej nazwie? Jaką wysokość docelowo ma osiągnąć? No niestety nie jestem z niego zadowolona jak i Wandzia.Kolor ma boski,ale tylko kolor ;:222 Pashmina to jeden krzak,zaszalała w tym roku jak nigdy,ciekawe jak za rok się popisze ;:224

Aniu Pashmina ma 3 lata,a jak zauważyłam,róża po tym okresie ładnie się rozbudowuje ;:333

Ivonko no wiesz? Wpadaj,kiedy masz tylko ochotę. U Pashminy kwiaty po deszczu ma trochę posklejane.Intryguje mnie w niej kolor płatków.Pozdrawiam Cię :wit

Majeczko czekam na Twoje foty,w tym roku rzadko piszesz ;:145 U Ciebie pada? No mam nadzieję,że już przestało i pokażesz swoje piękne królewny nawet w deszczu zapewne są piękne:)
Na Monnstone mam miejscówkę,jeszcze u Ciebie nie zimowała prawda? Róże wciąż tworzą pączki,już nie mogę się doczekać na kolejne kwiaty.

Violu Baillando ładnie kwitnie bukiecikami.Pozdrawiam również:)

Dorotko witaj u mnie:) Dziękuję za miłe słowa.Możliwe,że róża z Auchan to William Shekspeare.
Hot Chocolate jest u mnie od jesieni 2013,to młody krzaczek,ale już bardzo wigorny i wciąż tworzy pączki.Nie mogę jeszcze jej polecać,nie znam tej róży,ale jak na razie nie łapie chorób,ani jeden listek nie jest zaatakowany przez czarną plamistość.

Gosiu ciekawa jestem co wybierzesz z różyczek...ja mam spory dylemat,bo tyle jest pięknych róż,ale nie wszystkie są zdrowe.Trzeba wybierać rozsądnie.Często na hmfie widać na fotkach prawdziwe róże tzn całe krzaczki.Widząc je eliminuję te,co do których mam wątpliwości...

Moni Pashmina to jedna sadzonka.

Larissa zakwitła drobnymi kwiatami,ale jakże ich dużo,robi wrażenie...

Obrazek

Obrazek

Lilie w tym roku mnie zadziwiają...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Flashpoint

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brasilia ;:167

Obrazek

Rosenfaszination ma duże kwiaty,zdrowa róża...

Obrazek

Lions Rose

Obrazek

lawenda...

Obrazek

Samotna jeżówka przy konewce...

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”