Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki ... Dobrze ze wczoraj nie przekopałam tego krzaka ... U Ciebie pieknie pokoszone a moja kosiara odmówiła mi posłuszeństwa i trawa dalej sobie rośnie ,koszenie musi czekać do nastepnego tygodnia .
Cudowne to twoje zielone miejsce na ziemi. :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Tadeuszu pięknie zawsze u Ciebie wszystko zadbane ale ile pracy trzeba włożyć aby był taki efekt . Lubie Tu zaglądać nawet nie zostawiając śladu. ;:108 ;:100 ;:100 ;:100 .
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz

Lubię chodzić po waszych ścieżkach. Oglądać kwiaty,posiedzieć nad wodą, by póżniej w zamyśleniu odejść. Bo czasami słowa się gubią i nie wiem co napisać, więc zabieram ze sobą nutkę tajemniczości i wychodzę by po jakimś czasie wrócić tu ponownie.

Cieszę się, że od czasu do czasu mnie odwiedzisz. Liczę na Twoją pomoc . Przychodząc uzbrój się w cierpliwość-zawsze będą na Ciebie czekały jakieś pytania :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Piękne te twoje "Nokły", i pięknie ich pokazujesz Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MARYLO- dziękuje za wizytę w ogrodzie, przesadzenie krzaczka łączy się z częściowym zniszczeniem systemu korzeniowego, dlatego łatwiej roślina znosi przesadzanie, jak nie posiada liści.

GRZEGORZU- dziękuję za wizytę, masz tak samo zadbany i piękny ogród, więc wiesz ile pracy, trzeba włożyć by zrobić wszystko ( jeżeli można zrobić wszystko), cieszy nas że lubisz zaglądać do naszego ogrodu.

ELU- dziękuję za wizytę, ja również (zwłaszcza teraz mam więcej czasu) zwiedzam ogrody, podpatruję innych, szukając u mnie podobnych rozwiązań, dzięki internetowi, takie podróże są bezpłatne(prawie), a jak wiadomo, podróże kształcą. Chętnie poobserwuję Twoje zmagania z przyrodą, bo ja już w moim wieku nie miałbym sił drugi raz zaczynać.

BARBARO-dziękuję za wizytę w Nokłach i za "piękne " słowa.

Dzisiaj przekonałem się że jesień i do Nokłów zawtała, najbardziej ją widać na aralii, najpóźniej rozpoczyna wiosną wegetacje i najwcześniej reaguje na jesień:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Witaj Tadeusz :D
Dawno juz u Ciebie nie byłam masz już srebrną kartę Gratuluję spóznione :oops: :D
Jeszcze piękniej niż na początku,piękne barwy jesieni. :D
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

ło matko jaka trawa! jak barwiona :shock:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witam Ciebie Tadeusz ....- chcę się odnieść do wypowiedzi Beaty która napisała ...(cytat)........"złamałam już cztery łopatki" ... ;:333 .... - ja kupiłam łopatkę - palczatkę (dość szerokie ma palce) , jest ich kilka rodzajów...cena zależy od materiału z jakiego jest wykonana. Jeśli podłoże nie trzeba z kompostem przewracać to jest idealną maszyną do spulchniania , a chwasty wybiera się z ziemi wtedy bardzo dobrze. Polecam wszystkim. ..............................................................................................................................................Tadeusz na Twoim Ranczom - to - ;:3 słoneczko ma szczególne względy. Morze za Twoją dobroć niesienia pomocy innym,-...'sprawia'... Ciebie <Przodownikiem> Prac Ogrodniczych...na pierwszym miejscu...Moje uznanie, za tempo przeprowadzonych prac jesiennych i porządkowych. Cieplutko jak zawsze - Zyta.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Tadeusz kupiłem wczoraj nowego iglaka /swierk czarny /, zapraszam na swoją stronę.
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANITA- dziękuję za wizytę w ogrodzie, rzeczywiście, tak jakbyś o nas zapomniała( przepraszam, ja także), staram się jak mogę, ale jesień wciska się ze wszystkich stron i na początek śmieci liśćmi z drzew.

IWONO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, trawę barwi nam "matka przyroda", ja jej tylko pomagam.

ZYTO- dziękuję za wizytę, dzisiaj rzeczywiście słoneczka było pełno w Nokłach, Warzywniach już prawie uporządkowałem, resztki wyniosłem na śmietnik, zostały jeszcze buraki i marchew, buraki chyba jutro sprzątniemy, a z marchwią poczekamy do następnego miesiąca.

ZENKU- obejrzałem Twojego "chabłędzia" (jak to moja pani mówi na te roślinki) , jest duży, ciekawi mnie, jak długo będziesz szukać miejsca na posadzenia tego świerka, ja ostatnio po każdym zakupie, latam z krzaczkiem kilka dni po działce i zastanawiam się gdzie by go zmieścić by dobrze się czuł, ostatni zakup jeszcze nie znalazł swojego miejsca, ciągle szukam.

Dzisiaj , w tak piękną pogodę, zawędrowałem z aparatem na "cypelek", by zobaczyć jakie postępy poczyniła jesień oraz jak bobry poradziły sobie z wierzbą sąsiada, nad rzeką.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"Świat się kręci - koło też"

Obrazek
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam:)
Bardzo ładne zdjęcia Tadeuszu pokazałeś. Dla mnie, najlepsze to z kołem :) , takie nastrojowe ,klimatyczne hihihi:)
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Świetny spacer :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadeusz - nie kojarzę gdzie są te deski ?, czy to wzmocnienie skarpy przy rzece ? Napisz czy już wykopałeś mieczyki ? Jesień taż morze być piękna - jeśli się umie ją przedstawić. Ty to robisz profesjonalnie. Pozdrawiam Zyta.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WIOLU- dziękuję za wizytę w ogrodzie, koło oprócz wprowadzenie odpowiedniego klimatu na działce , ma również inne zadanie, dostarczenie świeżej wody do stawu.

BARBARO- dziękuję za spacer po części działki , zwanej "cypelkiem", jest on ze wszystkich stron otoczony wodą, z trzech -wodami rzeki i z jednej wodą stawu.

Dzisiaj , po trzech dniach pięknej pogody swój urok odzyskały nawet kwiaty:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Tadeuszu jak się cieszę, że wróciła jesień, na Twoich zdjęciach jest przepiękna!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”