Ogród różany nad stawem
- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród różany nad stawem
Alu, wspaniałe ujęcia z szerszym planem
Widać jaki masz przemyślany i profesjonalnie skomponowany ogród. Przepięknie
Co to za róża Cezar? Pierwszy raz się z nią spotykam... Bardzo interesująca 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Róże na żywo wyglądają o wiele lepiej.
Zdjęcia nie oddają np. wrażenia jakie robią Stadt Romy
Zdjęcia nie oddają np. wrażenia jakie robią Stadt Romy
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Dorotko w donicy rośnie róża Giardynia,niech trochę dojrzeje może w przyszłym roku posadzę ją do gruntu.
Elwi Cezar to pnąca róża Maillanda.Bardzo ładna i szybko odbija po zimie.Kwiaty bardzo zmienne,tak jak widać na zdjęciu.
Gosiu bardzo jestem zadowolona ze Stadt Rom.To róża z ADR nawet jej nie pryskam i jest zdrowa.
Elwi Cezar to pnąca róża Maillanda.Bardzo ładna i szybko odbija po zimie.Kwiaty bardzo zmienne,tak jak widać na zdjęciu.
Gosiu bardzo jestem zadowolona ze Stadt Rom.To róża z ADR nawet jej nie pryskam i jest zdrowa.
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu przepiękne widoczki z ogrodu, róze cudne Bailando
, ale hortensja pnąca
to istny gigancik na czym ja prowadzisz i ile lat ma ?
- Georginia

Peace

Lavende Parfumee

Angie

Lavende Parfumee

Angie

- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Pięknie wybarwiona Peace
Moja ma właśnie drugie podejście. Co prawda kwiat wyjątkowo ' napakowany', ale bladzioch okrutny. Jutro wstawię u siebie jej fotkę.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Znalazłam w twoim poprzednim wątku Clair R. z zeszłego roku i również bardziej wygląda na muzykantów niż renesansową.
Wydaje mi się, że to bardzo korzystna pomyłka. Jest o wile ładniejsza niż Clair.
Ale rozumiem Twoje niezadowolenie na tej rabacie masz kolekcję renesansowych i ta Ci nie będzie pasowała.
Wydaje mi się, że to bardzo korzystna pomyłka. Jest o wile ładniejsza niż Clair.
Ale rozumiem Twoje niezadowolenie na tej rabacie masz kolekcję renesansowych i ta Ci nie będzie pasowała.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia

Dorotko pomimo że bladziocha ale jest naprawdę piękna.
Monisiu Jeśli znajdę miejsce to po prostu ją przesadzę.Są jeszcze renesansowe których nie mam i może inna niż Claire.
Monisiu Jeśli znajdę miejsce to po prostu ją przesadzę.Są jeszcze renesansowe których nie mam i może inna niż Claire.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Alicjo, a jak radzi sobie u Ciebie Giardina? Jak zimuje i jak wysoka urosła? Jest urocza i chciałabym ją zaprosić do siebie. Mamy podobną strefę, więc Twoja opinia ma duże znaczenie 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Alicjo, ściągnęłaś mnie myślami
Dzięki za info o imprezie. Już się próbuję organizować.
Wczoraj podziwiałam twój ogród i robiłam notatki ale już nie zdążyłam się wpisać. Zbyt długo mi zajmuje wnikliwe zapisywanie spostrzeżeń i nazw różanych
Ale warto chwalić twój ogród bo jest niesamowity. Takim laikom jak ja to po prostu brak słów
A wiesz że ja Peace oddałam...no jakoś mi nie pasowała do lasu...a tak długo ją wybierałam
Wczoraj podziwiałam twój ogród i robiłam notatki ale już nie zdążyłam się wpisać. Zbyt długo mi zajmuje wnikliwe zapisywanie spostrzeżeń i nazw różanych
Ale warto chwalić twój ogród bo jest niesamowity. Takim laikom jak ja to po prostu brak słów
A wiesz że ja Peace oddałam...no jakoś mi nie pasowała do lasu...a tak długo ją wybierałam
- Phragboy

- Od: 22 cze 2009, o 10:16
Alicjo twój Palais Royal coś mocno różowy, mój ma tylko leciutko zaróżowiony środek który po rozkwitnięciu bieleje. Ja swojego pięciokrotnie owinąłem agrowłókniną zimową i ani jeden pęd nie wymarzł. Poza tym piękny masz ogród.
- Georginia

Dorotko Giardinę i Elfe mam posadzone w dużych donicach.Ale posadzone wiosną więc o zimowanie nic nie powiem.Będą zimowały w pomieszczeniu i wtedy zobaczę jak sobie poradzą.Jak trochę się rozrosną i zmężnieją spróbuję posadzić je do gruntu.Mój ogród zimą nie jest zbyt przyjazny i dlatego może ta metoda sprawdzi się dla róż bardziej wrażliwych.Stoją na tym miejscu gdzie ewentualnie mogły by być posadzone.Pierwsze kwiaty były na wys. 80 cm teraz wypuszczają długie pędy.
Jolu to bardzo się cieszę że zdecydowałaś się na wyjazd.
No i dziękuję za miłe słowa.
Mnie kiedyś nigdzie nie pasował Westerland a teraz pewnie go kupię,już mi pasuje.
Poczekamy ,może i u Ciebie tak będzie.
Przemku w tym roku jest zupełnie inny niż w ubiegłym i też tak myślałam że robi się coraz bardziej podobny do Eden Rose .Mam dwa krzaczki z różnych źródeł ,zupełnie inaczej się zachowują i inaczej rosną.Mają inny pokrój i do tej pory różniły się nawet kolorem kwiatów.Jednak nie wykluczam że to te same róże.Będę obserwować, być może mam dwie takie same Edenki.
Jolu to bardzo się cieszę że zdecydowałaś się na wyjazd.
Przemku w tym roku jest zupełnie inny niż w ubiegłym i też tak myślałam że robi się coraz bardziej podobny do Eden Rose .Mam dwa krzaczki z różnych źródeł ,zupełnie inaczej się zachowują i inaczej rosną.Mają inny pokrój i do tej pory różniły się nawet kolorem kwiatów.Jednak nie wykluczam że to te same róże.Będę obserwować, być może mam dwie takie same Edenki.
- rozmalinka

- Od: 7 sty 2013, o 11:54
Alu mam na różach czarną plamistość
Jak myślisz, wyjdą z tego?
Pozdrawiam. Ania
- Georginia

Aniu jeśli masz trochę to oberwij chore liście i zbierz te opadłe liście spod róż.Opryskaj np.Falconem.Oczywiście wszystkie róże,nie tylko te chore. Pryskaj z wierzchu,potem od spodu liści i również ziemię pod różami.Róże w drugiej połowie lata zwykle łapią czarna plamistość i to nie tylko u Ciebie.W tym roku pewnie trochę pochorują ,niektóre silnie zaatakowane mogą nawet zupełnie stracić liście.Zdarza się też że odbijają nowymi liśćmi.
No i najważniejsze... robimy opryski przeciw chorobom grzybowym,już od początku ,wtedy kiedy róże są jeszcze zdrowe.Jak zachorują to już trochę za późno.Ja mówię o opryskach chemicznych, ale możesz stosować też opryski ekologiczne w gnojówek i wywarów roślinnych.Wzmacniają roślinę i ograniczają choroby.Poszukaj w wątkach o ekologicznej ochronie róż.Będą też tam przepisy na te specyfiki.
No i najważniejsze... robimy opryski przeciw chorobom grzybowym,już od początku ,wtedy kiedy róże są jeszcze zdrowe.Jak zachorują to już trochę za późno.Ja mówię o opryskach chemicznych, ale możesz stosować też opryski ekologiczne w gnojówek i wywarów roślinnych.Wzmacniają roślinę i ograniczają choroby.Poszukaj w wątkach o ekologicznej ochronie róż.Będą też tam przepisy na te specyfiki.
- rozmalinka

- Od: 7 sty 2013, o 11:54