Lato w moim ogródku ...
Moim
Drogim Gościom bardzo dziękuję za odwiedziny
Marto,Gosiu,Iwonko
Gości niewiele wszak kanikuła ...dobrze, że

nie zawodzą a to też mnie cieszy ...ja też pojawiam się

i znikam ...coraz rzadziej zostawiam ślad ...forumowa nuda bierze górę...
Marto , cieszy mnie ,że znalazłaś chwilę na wizytę u mnie i miłe słowa zostawiłaś !

Lilie kupuję na ryneczku albo tylko i wyłącznie w swoich ogrodniczych i czasem uda się kupić coś fajnego . Nie staram się o forumowe sezonowe hity...wystarczy,że pooglądam u innych a u mnie to co spotkam przypadkiem na swojej drodze...
Gosiu miło,że wpadłaś!

u mnie dzisiaj zapowiada się lepsza pogoda , 2 dni ostatnie były deszczowe, będzie można mam nadzieję to i owo zrobić ...znowu chcę coś niecoś przesadzić a namoczona ziemia daje super możliwości...
Wczoraj byłam tylko chwilę w przerwie między deszczem i zdjęciami udało mi się wykopać sporą kępę turzycy bo widzę ją w innym miejscu i chcę o 0,5 m ją cofnąć do tyłu bo wlazła na ścieżkę ... Wykopana czeka na dzisiejszy dzień a ja jestem zadowolona ! Poszło lekko i sprawnie !
Popis różany...u mnie...

co tam u mnie za róże...takie krzaczorki zwykłe...nikogo nie zaskoczę nimi ani pożądania nie wzbudzę !
Bylin trochę mam to prawda ale też we wszystkich ogródkach spotkać je / wcześniej czy później

/ można
Gaura ostatni nabytek a kolejna wysiana jeszcze nie kwitnie...
Jeżówki też u mnie jako tako...

Jedna z ub.rocznych dopiero się gramoli z ziemi a już ją na straty spisałam. Ostróżki też sukcesywnie ścinam i czekam na następne kwitnienie! W tym sezonie spisały się świetnie!
Iwonko i Ciebie witam serdecznie!

Floksy i jeżówki powoli się budzą jakieś nowe odmiany też kupiłam i jestem ich bardzo ciekawa.Coraz więcej kwiatów i kwitnień bo to u progu lata przecież jesteśmy!
Lato niech trwa!!!

alionushka