Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Witaj Maryniu,masz moją najulubieńszą turbanową lilię ,tak trudno ją kupić ,ja mam złotogłowy ,ale twoja żółta piękna ,pospacerowałam z wielką radością ,zawsze coś w Twoim ogrodzie można zobaczyć ciekawego i nacieszyć oczy,pozdrawiam

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie wczoraj padało przez cały dzień. Trawa rośnie na potęgę.
Dałaś popis różany, chociaz ja u Ciebie podziwiam przede wszystkim bylinki.
Masz cudowne okazy
Zauważyłam, że już zakwitła Ci Gaura. U mnie w pakach.
Jeżówki zaczynają się rozwijać. Widze, że one całkiem nieźle daja u mnie radę.
Ostrózki już ścięłam. Jest nadzieja, bo widzę, że od dołu zaczęły wypuszczac nowe listki.
Dałaś popis różany, chociaz ja u Ciebie podziwiam przede wszystkim bylinki.
Masz cudowne okazy
Zauważyłam, że już zakwitła Ci Gaura. U mnie w pakach.
Jeżówki zaczynają się rozwijać. Widze, że one całkiem nieźle daja u mnie radę.
Ostrózki już ścięłam. Jest nadzieja, bo widzę, że od dołu zaczęły wypuszczac nowe listki.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Maryniu, spacerek przed snem wskazany, i udany, bo widzę floksy a te bardzo lobie i kolor jeżóweczki śliczny

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Lato w moim ogródku ... 
Moim Drogim Gościom bardzo dziękuję za odwiedziny
Marto,Gosiu,Iwonko
Gości niewiele wszak kanikuła ...dobrze, że
nie zawodzą a to też mnie cieszy ...ja też pojawiam się
i znikam ...coraz rzadziej zostawiam ślad ...forumowa nuda bierze górę...

Marto , cieszy mnie ,że znalazłaś chwilę na wizytę u mnie i miłe słowa zostawiłaś !
Lilie kupuję na ryneczku albo tylko i wyłącznie w swoich ogrodniczych i czasem uda się kupić coś fajnego . Nie staram się o forumowe sezonowe hity...wystarczy,że pooglądam u innych a u mnie to co spotkam przypadkiem na swojej drodze...

Gosiu miło,że wpadłaś!
u mnie dzisiaj zapowiada się lepsza pogoda , 2 dni ostatnie były deszczowe, będzie można mam nadzieję to i owo zrobić ...znowu chcę coś niecoś przesadzić a namoczona ziemia daje super możliwości...
Wczoraj byłam tylko chwilę w przerwie między deszczem i zdjęciami udało mi się wykopać sporą kępę turzycy bo widzę ją w innym miejscu i chcę o 0,5 m ją cofnąć do tyłu bo wlazła na ścieżkę ... Wykopana czeka na dzisiejszy dzień a ja jestem zadowolona ! Poszło lekko i sprawnie !
Popis różany...u mnie...
co tam u mnie za róże...takie krzaczorki zwykłe...nikogo nie zaskoczę nimi ani pożądania nie wzbudzę !
Bylin trochę mam to prawda ale też we wszystkich ogródkach spotkać je / wcześniej czy później
/ można
Gaura ostatni nabytek a kolejna wysiana jeszcze nie kwitnie...
Jeżówki też u mnie jako tako...
Jedna z ub.rocznych dopiero się gramoli z ziemi a już ją na straty spisałam. Ostróżki też sukcesywnie ścinam i czekam na następne kwitnienie! W tym sezonie spisały się świetnie!

Iwonko i Ciebie witam serdecznie!
Floksy i jeżówki powoli się budzą jakieś nowe odmiany też kupiłam i jestem ich bardzo ciekawa.Coraz więcej kwiatów i kwitnień bo to u progu lata przecież jesteśmy!
Lato niech trwa!!!

alionushka

Moim Drogim Gościom bardzo dziękuję za odwiedziny
Marto,Gosiu,Iwonko
Gości niewiele wszak kanikuła ...dobrze, że

Marto , cieszy mnie ,że znalazłaś chwilę na wizytę u mnie i miłe słowa zostawiłaś !
Lilie kupuję na ryneczku albo tylko i wyłącznie w swoich ogrodniczych i czasem uda się kupić coś fajnego . Nie staram się o forumowe sezonowe hity...wystarczy,że pooglądam u innych a u mnie to co spotkam przypadkiem na swojej drodze...

Gosiu miło,że wpadłaś!
Wczoraj byłam tylko chwilę w przerwie między deszczem i zdjęciami udało mi się wykopać sporą kępę turzycy bo widzę ją w innym miejscu i chcę o 0,5 m ją cofnąć do tyłu bo wlazła na ścieżkę ... Wykopana czeka na dzisiejszy dzień a ja jestem zadowolona ! Poszło lekko i sprawnie !
Popis różany...u mnie...
Bylin trochę mam to prawda ale też we wszystkich ogródkach spotkać je / wcześniej czy później
Gaura ostatni nabytek a kolejna wysiana jeszcze nie kwitnie...
Jeżówki też u mnie jako tako...

Iwonko i Ciebie witam serdecznie!
Lato niech trwa!!!

alionushka

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,piękna dawka od rana zdrowych roslinek.Podziwiam jeżówki,których nie mogę się dochować.Czy na jednym ze zdjęć była kwitnąca hortensja dębolistna?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
jak zawsze piękne kwiatowe widoki u Ciebie
Lilie,róże,.liliowce
jeżówki już też pięknieją.U mie Marmoladka pierwsza wystartowała. 
jak zawsze piękne kwiatowe widoki u Ciebie
Lilie,róże,.liliowce
- marpa

Dzisiejszy dzień spędziłam oczywiście na działce ale po południu zachmurzyło się, pochłodniało i trzeba było przedwcześnie wracać bo niezbyt przyjemnie się zrobiło...Ale trochę prac zrobiłam , trochę miejsca zrobiłam po przekwitłych ostróżkach dla doniczkowych lilii,które znalazły się w cieniu śliwki i miały dość ciemno...choć i tam zakwitło kilka.
Małgosiu dobrze zauważyłaś , hortensja dębolistna kwitnie od kilkunastu dni. Jeżówki u mnie rosną nieźle I mam kilka odmian.
Aniu miło,że chwalisz moje ogródkowe widoki
Coraz więcej kwitnących roślin ale i wiele przekwita szybciutko.Marmoladka i u mnie wystartowała jako pierwsza a za nią śpieszą następne ...
dzisiaj w moim ogródku...
długo kwitnie

bergenia

veronika

Małgosiu dobrze zauważyłaś , hortensja dębolistna kwitnie od kilkunastu dni. Jeżówki u mnie rosną nieźle I mam kilka odmian.
Aniu miło,że chwalisz moje ogródkowe widoki
dzisiaj w moim ogródku...
długo kwitnie

bergenia

veronika

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze lata nie zaczęłam
Ciągle coś nade mną wisi i nie mogę zająć się tym, co lubię, w dodatku nadal brakuje mi czasu. Wczoraj przez cały dzień coś padało albo lało, co mnie dodatkowo rozzłościło. Nawet zdjęć nie zrobiłam
W swoich liliach widzę bolesne luki, wiele z nich nie zakwitnie tego roku
Jakieś są, tylko miałam mieć dużo więcej. No i tawułki jeszcze nie kwitną, tych przynajmniej mróz nie uszkodził.
W swoich liliach widzę bolesne luki, wiele z nich nie zakwitnie tego roku
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Marysiu, to białe to wiązówka? Mam taką różówą, ale ma 1,5 metra, a ta Twoja jakaś niska. 
- marpa

Lato ...

Ewciu witam o poranku u mnie wszystko kwitnie i przekwita prawie błyskawicznie ! Byłoby letnio i przyjemnie gdyby nie ta aura ...płatająca figle ostatnio! 2 dni z małymi przerwami padało wczoraj do południa było ciepło i słonecznie, można było korzystać...U mnie ziemia przepuszczalna więc za mokro nie było .Po południu nagłe ochłodzenie i deszcz , który padał jeszcze prawie całą noc!
Teraz nie pada ale jest pochmurno...Od jutra upały ... Ponad 30 st.to już temperatura nie dla mnie i rośliny się będą gotować!

Witaj Igo
Masz rację ta biała wiązówka ma ok.1 m wysokości a różowa jest wysoka chyba ma dobrze ponad 2 m w tym roku...sporo wilgoci w glebie jej sprzyja jak widać

Ewciu witam o poranku u mnie wszystko kwitnie i przekwita prawie błyskawicznie ! Byłoby letnio i przyjemnie gdyby nie ta aura ...płatająca figle ostatnio! 2 dni z małymi przerwami padało wczoraj do południa było ciepło i słonecznie, można było korzystać...U mnie ziemia przepuszczalna więc za mokro nie było .Po południu nagłe ochłodzenie i deszcz , który padał jeszcze prawie całą noc!
Teraz nie pada ale jest pochmurno...Od jutra upały ... Ponad 30 st.to już temperatura nie dla mnie i rośliny się będą gotować!

Witaj Igo

- marpa

Nie Iguś on się nie rozłazi jak ten różowy
. Przesadziłam go kilka lat temu na działkę syna tuż przy samej wspólnej granicy ale na ścieżkę nigdy nie wlazł. Teraz ma formalnie nowego właściciela ale nadal jest "mój" 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu witaj.
Mało piszę, gdyż mam wnuczka u siebie, ale staram się być na bieżąco w Twoim wątku.
Podobają mi się te pojedyncze czerwone róże, trochę podobne go mojego Dorthmunda.
Masz piękną odmianę przymiotna i jeżówki zaczynają kwitnienie.
Zamówiłam sobie także Hot Papaję, ale jeszcze w pąkach .
Pozdrawiam serdecznie.
Mało piszę, gdyż mam wnuczka u siebie, ale staram się być na bieżąco w Twoim wątku.
Podobają mi się te pojedyncze czerwone róże, trochę podobne go mojego Dorthmunda.
Masz piękną odmianę przymiotna i jeżówki zaczynają kwitnienie.
Zamówiłam sobie także Hot Papaję, ale jeszcze w pąkach .
Pozdrawiam serdecznie.
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Tym razem Nostalgia mnie zwabiła. 
Białe lilie mam chyba identyczne, bardzo je lubię bo kwitną długo i obficie, szkoda tylko że nie pachną.
Białe lilie mam chyba identyczne, bardzo je lubię bo kwitną długo i obficie, szkoda tylko że nie pachną.