Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Post »

O, jak dobrze, Ewo.
Szczerze mówiąc, liczyłam na Ciebie :uszy.
Dorzucę Ci też coś ekstra.
Na razie dla Ciebie Baden - Baden.

Obrazek

Pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Jagódko!
Jak miło, że rozmawiałyście o mnie a jeszcze cieplej zrobiło się na sercu jak przeczytałam o planach. Zapraszam serdecznie i jest taka możliwość. Jeżeli pociągiem czy samolotem to odbierzemy Was i przywieziemy do B. Dwa łóżka są wolne więc i przespać jest się gdzie, no i ogród czeka na Was Drogie Dziewczyny. ZAPRASZAM! Myślcie teraz jak tu dotrzeć ;:304
Trzy prezenty....ach!!!! i to jakie ;:333 Ławki na Wicusiem jakoś nie znam :D Szuwarek znowu uśmiech wywołał :lol:
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Głupio mi trochę,że zawsze ja się zgłaszam ;:306 To co po powrocie się zgadamy :uszy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

JagiS pisze: Nie macie pojęcia (a może macie), jak mi żal opuszczać ogród nawet na kilka dni...
Jagi ależ mamy pojęcie :wink: :lol:
Ja dziś wyjechałam na jeden dzień tylko i po powrocie ogród wydawał mi się taki ładny i inny :;230
Zakwitły nowe lilie i liliowce i zrobiło się tak kolorowo.... zupełnie inaczej niż przed wyjazdem 8-) pierwsze moje kroki skierowałam nie do domu, tylko na obchód ogrodu :;230
U Ciebie widoki jak zawsze śliczne... róże, lilie i całe drobniejsze towarzystwo zachwyca i przyciąga wzrok ;:167
Miło widzieć Ciebie i Twoich gości na ogrodowym wypoczynku, który w takiej scenerii na pewno był prawdziwą przyjemnością :D

Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Serdeczne dzięki za przepiękne różane dedykacje ;:168 ;:196 .
Jagodo Pomorska - oj , tak - masz racje - i mnie bierze na mdłości od widoku ślimaków - zwłaszcza tych rozbebeszonych - po " sekcji / sesji szaszłykowej "...żarty się skończyły - zaczęły się ...schody :;230 - nie mam litości dla tych , którzy obracają w niwecz moja pracę i moje zabiegi . Obchód mam dwa razy w ciągu dnia , ze szpikulcem - niestety - może nie humanitarnie - ale niebieskich granulek chyba musiała bym kupić z 10 kg , a to już spory wydatek . Za to one nic sobie nie robią - postępując nie humanitarnie - niszcząc wszystko napotkane na swojej drodze . Ja mam do obskoczenia dwa takie ogrody jak Twój i szklarenkę z pomidorami ...Jak się napatrzę na to napuchnięte , zwinięte w kłębek , albo pełzające - jakby czyhające w ukryciu tałatajstwo to jestem już po śniadaniu , albo po kolacji .
Świetnie wyglądasz w tym marynarskim uniformie - jak na Pomorską Jagodę przystało .
Wesele powiadasz - ja mam w sierpniu - kiecki nie mam - bo nie mam pojęcia co by tu kupić , by wyglądać w stylu lat 60-tych , jak Kasia Hepburn ...tylko talia się gdzieś ostatnio podziała ;:306 . Pewnie kupię w ostatniej chwili jakąś ołówkową ...w kolorze kobaltu , a może ...czerwieni .
Serdecznie Cię pozdrawiam ;:196 :wit ...jak dobrze , że jesteś ;:167
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jagi :wit
JagiS pisze: pozostaje Ci lupa i czacza badacza
"Cza-cza-cza, mówimy a piszemy cha-cha-cha" ;:306

Te Princessy...
Faktycznie, jedna piękniejsza od drugiej. I (za przeproszeniem) każda z nich ma więcej wyrazu niż ten cały Eden Rose :twisted:
A wyjeżdżać żal.... To trzeba szybko wracać!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

AnaAn pisze:Jagi, dzięki za piękne fotki Mme Knorr. Niestety dalej jestem głupia; nie potrafię odróżnić tej róży od Mrs. John Laing. Nie wiem, czy mam dwie MK, czy dwie MJL, czy jedną i drugą ;:223
Ja mam problem z identyfikacją Mme Knorr ;:131
Kwitnie mi w tym roku takimi kwiatami, jakich nie ma żadna z tych róż ;:185 .
Dobrej zabawy Jagodo :tan - "jak pracować to pracować, jak się bawić to całym sercem" ;:215
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Pięknie dziękuję za zdjęcia róż ;:196
A na zdjęciu widać, że Szuwarka trochę suszy :wink: Czyżby impreza? ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaki fajny masz ten domek...to wejście pod tarasem strasznie mi się podoba ;:oj
A Baden-Baden....o mamuńciu , piękne ,wsadziłabym w te środeczki kapustę ozdobną :uszy
Szuwarek jeszcze nie zrzucił brzuszka...Jaguś...nie dogadzaj mu tak ;:224

Tez nie lubię zostawiać ogrodu...mimo ,że jeżdżę do drugiego....no cóż...tak już nam zostanie ;:173
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam Was ostatni raz przed wyjazdem.

Wszystko spakowane, przygotowane, jutro do Warszawy. A ogród taki piękny, słoneczny, kwitnący...

Marysiu Masko, wielka buźka za zaproszenie ;:196.
Ławka z Wickiem zajechała w to miejsce niedawno. Stoi przed drzwiami, żeby było gdzie postawić zakupy, kiedy szuka się kluczy.

Obrazek

Ewo Drewutnio, niech Ci nie będzie głupio, przecież ratujesz je przed wyrzuceniem! Wiem, że masz jeszcze miejsce na nowe rośliny. Ja już nie mam.
A tak, może zobaczę jak u Ciebie rosną... ;:224.

Obrazek

Agness, widzę, że mnie bardzo dobrze rozumiesz!
Nawet kiedy wracam z zakupów, to rzucam je na ławkę i urządzam sobie spacer po rabatkach ;:306.
Zdaję sobie sprawę, że po powrocie zastanę inny ogród. Przekwitają niektóre róże, za o jedna po drugiej zakwitają lilie.
A goście nawet kiedy mżyło domagali się przechadzki po ogrodzie...

Obrazek

Jagódko Małopolska ;:196 , te ślimaki to jakaś ciekawostka przyrodnicza. Zazwyczaj mnożą się przy deszczowej pogodzie, a u mnie przecież jak w Kalifornii ;:oj, a codzienne zbiory tych wstrętnych mięczaków imponujące. Mam nadzieją, że po powrocie jakieś rośliny jednak zastanę ;:218.
Co do stroju weselnego, to ja jak zwykle: czarne spodnie i biała bluzka typu komża (z koronkami) ;:306. Nie potrafię się wystroić, nie przepadam za weselami, nie umiem się bawić na masowych imprezach, nie lubię głośnej muzyki, przy której nie sposób rozmawiać. Jestem zdecydowaną zwolenniczką spotkań kameralnych (najlepiej w ogrodach) i długich rozmów Polaków. A może po prostu ramol ze mnie?
Takie coś napisałaś, że aż mi się ciepło na sercu zrobiło ;:170.

Obrazek

Tak, tak, Barabello, gdyby nie konieczność, też bym poza bramę nosa nie wysunęła ;:306.
A nawet kiedy wysuwam, to oglądam się za siebie...
Niektórzy mówili mi, że na emeryturze czas płynie wolniej. Guzik prawda, ja mam wrażenie, że pędzi, jak szalony ;:224.
Dzięki za życzenia, jak się wesele udało opowiem po powrocie.

Obrazek

Prowda, prowda
, Lisico, tyle, że to inna czacza :uszy.
A z princessami to jest tak: idziesz sobie przez ogród, zachwycasz się każdą princessą z osobna... i nagle stajesz, jak wryta przed Eden Rose ;:oj i myślisz sobie, że papa Meilland genialnym ogrodnikiem jest!
Jeszcze nie wyjechałam, a już myślę o powrocie ;:218. Żeby tak ze dwa razy deszczyk przeleciał, kiedy mnie nie będzie...

Obrazek

Cześć, Ruda, widziałam, Twoja Mme Knorr to jakiś cudak jest ;:oj. A przecież w zeszłym sezonie była taka normalna ...
A czy ja umiem się bawić? No, nie wiem...

Obrazek

Fraszko, słuszna diagnoza. Szuwarek nader często wygląda, jak po tęgim spożyciu ;:306.

Obrazek

Hallo, Keetee, Szuwarek nie schudnie, bo łasuch z niego straszny. A czemu ja nie mogę? Diabli wiedzą ;:224.
Wiesz, latanie po pomorskich ogrodach jakoś lepiej znoszę. Ale kiedy jadę do stolicy, to mam wrażenie, że na koniec świata ;:306.
PS. Poleciały dziś do Ciebie sadzonki kozłka lekarskiego.

Obrazek

Kochane moje Koleżanki, przesyłam Wam serdeczne buziaki i do napisania po powrocie :wit.
;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagodo, udanej imprezy. Znaczy, żebyś mogła sobie w spokoju pogadać ;:168 .
Jeśli Marysia wyznaczy termin, jestem w te pędy gotowa :tan .
Nie wiem, która różą się zachwycać ;:oj . Cudne królewny.
Bezpiecznej podróży ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jagódko, baluj w najlepsze, hulaj na weselu, lecz zachowaj umiar, żeby nie było tak ;:300
Masz Laurent Cabrol ;:oj Oj, zazdroszczę, zazdroszczę! Spóźniłam się i dla mnie już zabrakło sadzonki, ale zamierzam to naprawić przy najbliższej okazji.
Jakoś jeszcze nie wymyśliłam własnej nazwy na Great N-E Rose, może dlatego, że za bardzo zapadł mi w podświadomość skrót GNER? Poczekam na wenę, może mnie oświeci ;:224
Ściskam i życzę wspaniałych wrażeń ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko wspaniałej zabawy i miłych kontaktów na weselu. Myślę że będziesz zadowolona, bo i czas na rozmowy będzie :wit
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Jagi baw się dobrze :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaguś ;:oj pamiętałaś :shock:
;:138 o mamuńciu ;:196 ;:196 ;:196
Napisze jak dojechały :wit
A przestań z tym końcem świata.....stolyca....łoj jak dawno mnie tam nie było...może wpadnę w końcu na Zieleń to życie, przynajmniej mam w planach :uszy
Miłego pobytu :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”