Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Witajcie tradycyjnie wieczorową porą. Ależ mi się zaległości narobiło na forum ;:oj We własnym wątku nie miałam czasu odpisać całe 5 dni! Przepraszam Was za to serdecznie. Obiecuję się poprawić. Szanse są duże ponieważ od dzisiaj przebywam na urlopie. Przezornie zabrałam laptop - Wi-Fi działa, więc obiecuję sobie długie godziny nad basenem, z mrożoną kawą i ;:209 Będę buszować po Waszych ogrodach do upadu i zamęczać Was postami mniej lub bardziej frywolnymi :;230 :;230 :;230
Tymczasem laptop mam bez myszy i męczę się jak potępieniec pisząc, a jak wkleję zdjęcia?... Nie mam pojęcia ;:183
Ewciu - ewamaj66 to prawda, że bardzo trudno nie zwracać uwagi na róże, chociaż znam takich, którzy... róż nie lubią ;:oj Teraz role się odwróciły - u mnie susza, a u Ciebie deszcze... Jutro zajrzę do Twojego wątku - mam nadzieję, że opady nie dają Ci mocno w kość?
Dla Ciebie Ewciu Sharifa Asma - może się skusisz? To Angielka, Austinka, więc pewnie ma 5 USDA... ;:224
Obrazek

Majeczko - Majka411 Abraham poprawia nastrój, to fakt :D You are beautiful Ci się podoba? No to dla Ciebie jeszcze jedno zdjęcie tej piękności, tym razem w fazie częściowo przekwitającej. Dla mnie jest dość ważne również to, jak dana róża przekwita - prawdziwa klasy objawia się również w tym ;:108
Obrazek

Aniu-aneczka1979 Edenka jest poza klasyfikacją, to róża z którą innym różom ciężko konkurować... Twoje ulubione kolory to idealna pożywka dla kuszenia :;230 bo róż w tych kolorach jest najwięcej ;:306 Dla Ciebie nówka u mnie - Souvenir de Baden Baden, chyba w Twoim stylu?
Obrazek

Grażynko-kogra - masz rację, to za mało... Trafiła Ci się słaba sadzonka bo innego wytłumaczenia nie widzę. Hm, nie chcę tu mieszać i wkładać tzw. kija w mrowisko, ale nie zaobserwowałam istotnych różnic w kwitnieniu i kondycji róż między tymi, którym dawałam wióry rogowe, banany, jajko, mikoryzę - a tymi, którym ich nie dawałam... Za to widzę ile znaczy dobra sadzonka ;:108
Dla Ciebie niewątpliwie dobra sadzonka, a kwiaty, zobacz- jak na obrazach mistrzów holenderskich :heja Jasmina
Obrazek

Aniu-sweety Garden of Roses są świetne, szczególnie na pierwszy plan, bo nie budują wysokich krzaczków. Dla Ciebie Garden of Roses w bodziszkach :D
Obrazek

Agnieszko-aage bardzo dobrze Cię rozumiem, też mam sterty zaległości ... Postanowiłam nie dać się i przejść do porządku dziennego nad tym faktem. Chociaż nie przeczę, że czasem marzę o sklonowaniu :;230 Klon odwalałby tzw." brudną robotę" a ja bym spędzała czas na łonie Ogrodzia :;230 Dla Ciebie coś co nas łączy - dzwonki i róże
Obrazek

Danusiu- danutab Ja też lubię róże o dużych kwiatach, z tego powodu już kilka róż oddałam. Let's Celebrate kupiłam pod wpływem impulsu, wcale nie wiem czy do końca mi się podoba. Dla Ciebie róża, która nie budzi wątpliwości - zdecydowanie mi się podoba, chociaż to dopiero jej pierwszy kwiat - Artemis
Obrazek

Moniko- monimg witam Cię serdecznie w moim skromnym Ogrodziu ;:168 Szybko zerknęłam do Ciebie - jutro napiszę. Byłam u Ciebie już wcześniej, jako "skrytoczytacz" - twojego kamienistego ogrodu nie sposób zapomnieć. Rosanna jest według mnie wspaniałą różą, chociaż wszystko jest kwestia gustu. Kolor ma intensywny i wyróżniający się. Dla Ciebie oczywiście Rosanna
Obrazek

Na dobranoc jeszcze ujęcie Jasminy w stylu i klimacie mistrzów holenderskich:
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elwi dziękuję. Piękna róża i TO zdecydowanie MOJA kolorystyka. :D Udanego urlopu Ci życzę, oby Twoja doba na ten czas trwała 48 godzin!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi cuda pokazujesz ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Chodzi za mną od dawna Garden of Roses. Postanowiłam w końcu kupić i ... okazało się, że pomyłkowo mam Biedermeier Garden :evil: Zrobiłam zwrot, ale znów nie mam tej róży :? Muszę polować jesienią, bo piękna jest i Twoja znowu mnie w tym utwierdza, że warto ;:224
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Bardzo fajnie napisałaś o przekwitaniu u róż. Zgadzam się w 200%. A taka np. Hot Chocolate u mnie najbardziej podoba mi się w fazie wyblakłego przekwitania i odpadania płatków :wink: nie lubię jak róże zagniwają, tworząc mumie, a tych trochę niestety mam :evil:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też za mumiami nie przepadam a mam jedna taką, ale ze wzgledu na jej niepowtarzalność zostaje.
Jasminę mam i sprawiła się w tym roku ponad przeciętność, doskonały zapach i piękne klastry pąków.
Cudowna róża w każdym calu, ale wymaga podwiązywania, co jednak można jej wybaczyć za piękno jakim nas darzy. :uszy
Co do stosowania mikoryz , to wydaje mi się, że ma to znaczenie dopiero w następnych latach po zastosowaniu, ale nie przyglądałam się temu bacznie.
Wiesz to tak jak ze stosowaniem chemii.
Ci co ją stosują mają tyle samo chorób i jeszcze więcej szkodników niż Ci co jej nie stosują. :uszy
Mnie się wydaje, że podstawowa sprawa aby róża zdrowo rosła i pięnkie kwitła to dobra podkładka na której została zaszczepiona, wolna od wirusów i wad genetycznych.
W dobie walki o pieniądz, producenci nie przykładają chyba do tego zbytniej wagi i wszystko jest loterią, na której my nabywcy tracimy albo wygrywamy, zależnie od tego co nam się trafi.
Grażyna.
kogro-linki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Odrobiłam u ciebie zaległości urlopowe w tempie ekspresowym ;:306 podniosłam sobie ciśnienie bo szybko chciałam zobaczyć co nowego. Mam za swoje. Teraz muszę wrócić i się delektować, bo masz takie śliczne różane egzemplarze że żal się z nimi rozstawać.

Nowa różanka pobudza wyobraźnię, a jak podrosną różyczki to będzie śliczny kawałek ogródka ;:215
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Elwi :wit Nowa różanka pięknie się zapowiada :)
Ja tam widzę roślinki z wielkiej paki :roll:
Pięknie ukwiecony taras. Dzwonki i różowe róże pięknie razem wyglądają :D
Ostróżki piękne
Mi już brak słów na temat Twoich różyczek Przeeeepiękne są ;:224
Życzę Ci pięknego udanego urlopu, aby pogoda Ci dopisała i piękne słonko Ci świeciło ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dziękuję za fotograficzną dedykację, wspaniała kompozycja.
Klon, to by mogło rozwiązać sprawę ;:306
Urlopowy czas i u mnie, w miarę możliwości chcę nadrobić zaległości i po prostu wypocząć ;:170
Ściskam ;:167
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Przyjemnego odpoczynku ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Elwi nie przemęczaj się na tym urlopie tylko wypoczywaj w cieniu ;:47 u nas leje już 3 dni to i susza odegnana ale dość by tego było ;:173
Masz Souvenir de Baden-Baden :shock: ale szok, mój stracił wszystkie nowe przyrosty a teraz odbudowuje się ale pąków widzę mało, moja od samego początku bardzo kapryśna i jak się nie poprawi to chyba czeka ją przeprowadzka ;:219
You're Beautiful mam nówkę i czekam na pierwsze kwiaty ;:65
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień zaczął się bez opadów, chociaż tyle dobrego :D Sharifa Asma wpadła mi już kiedyś w oko, ale jeszcze jej nie posadziłam. Angielki na ogól sprawują się bez zarzutu, choć te o najciemniejszych kwiatach nie rosną u mnie specjalnie dobrze. Może to kwestia tego, że zupełnie niedawno je zaczęłam sadzić, najstarsza ma dwa lata :roll: I nie zanosi się na szybkie kwitnienie :evil: Zakładam, że potrzebuje więcej czasu i na razie się nie denerwuję.
Artemis śliczna, bardzo ją lubię-zaczęła niedawno kwitnąć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elu :wit
Piękne odmiany różyczek :D
Jasmina cudna,oj cudna,będzie mnie kusiłam :D
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Elu super, że się u mnie wpisałaś, bo przestały przychodzić informacje o nowych wpisach w Twoim wątku :evil:
Podbiłaś mi serducho Jasminą ;:167 Moja jest jeszcze malutka, ale jest choć cień szansy, że kiedyś tak pięknie zakwitnie jak u Ciebie :tan
Udanego urlopiku Ci życzę i dużo ;:3
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witajcie ;:168 Dzisiaj udało mi się w końcu zrealizować zamiar buszowania po FO nad basenem :tan Wczoraj i przedwczoraj pogoda była w kratkę, Synuś w basenie spędzał chwilę, a potem szarżował do laptopa matki. Dzisiaj uprawia skoki na bombę do wody już od dwóch godzin, dzięki czemu spokojnie odwiedzam Wasze ogrody :heja
Za swoim Ogrodziem tęsknię i trochę się denerwuję co za zniszczenia i straty spowodował porywisty wiatr a potem ulewa...

Aniu-aneczka 1979 cieszę się, że róża Ci się spodobała, w podziękowaniu za życzenia ;:196 i jeszcze raz Souvenir de Baden Baden
Obrazek

Aniu-Annes77 i kto to mówi? "Trenuję, trenuję" i może kiedyś Ci dorównam... :wink: Dla Ciebie Sharifa Asma - bardzo się cieszę z tej róży
Obrazek

Moni-vertigo
Garden of Roses jest idealną pozycją dla miłośników budyniu i moreli :wink: No i ma tą zaletę, że dzięki niewielkim rozmiarom idealnie wypełnia przód rabaty. Dla Ciebie oczywiście Garden czyli Joie de Vivre
Obrazek

Justynko-justi177 zgadzam się z Tobą całkowicie, przekwitając zyskuje też Chippendale. Ja się pytam : gdzie "różanych impresji część 4"???? Nie daj się prosić - otwórz wątek. Dla Ciebie wyblakły, przekwitający z klasą Chippendale ;:196
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”