Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Dorotko wszystkie królowe się popisują ;:306
Iwonko trzymam kciuki za to żebyś je odwiedziła ;:168
Jakoś nie zależy mi na nazwaniu wszystkich nn . Patyczek jest nazwany, oto porównanie

Obrazek Obrazek

Małgosiu to ja też muszę lipy poszukać koniecznie ;:215 U mnie jeszcze mięta, melisa i dziurawiec (jak zakwitnie)
No zakwitł :oops:

Aniu to Heptakodium chińskie :lol:
Kalarepa jeszcze została w polu niech podrośnie, dzisiaj dostała kompostu na korzonki :lol:

Dzisiaj też zrobiłam zdjęcia :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Najdłużej kwitnie biała krzewuszka

Obrazek

Proszę o podpowiedź co mi tu rośnie?

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Czy ktoś czeka na róże :?: ;:306

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękuję za uwagę ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Betinko a Ty jak mnie rozśmieszyłaś na noc co sobie przypomnę będę rżeć ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ale pięknie różano u Ciebie :heja
W tym gąszczu co pytasz to rosną róże firletka, dzwonki chyba trzy odmiany :shock: i w tle jeszcze jest chyba ostróżka albo tojad bo liście za daleko ;:219
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu te niebieskie a właściwie fioletowe w centrum zdjęcia :lol:

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ja mogę oglądać wszystkie róże i wszystko inne ,robie właśnie kompoty truskawek z rabarbarem i zrobiłam dżemy truskawkowe,spiżarnia sie zaczyna zapełniać ,,woda nastawiona to ja tymczasem oglądam Twoje kwiatuszki bo bardzo mi się podobają, a na tym zdjęciu to jakiś dzwonek ,pięknych snów życzę ;:168
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś różami możesz mnie zasypywać ;:173 i tak choroby już się nie cofnie ;:306 dobrze ,że mnie miejsce ogranicza :D
Śliczne lilie i liliowce ;:215
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Parę dni zaległości w takim wątku jak Twój jest nie do odrobienia - wszystko obejrzałam, zachwyciłam się, ale nie jestem w stanie skomentować :oops: Ale zdawało mi się, ze po paru latach na FO pokazałaś już wszystkie swoje rośliny, a tu wcale nie... A róze to masz wszystkie tak nieprzyzwoicie zdrowe, czy do zdjęć wybierasz najlepsze egzemplarze? :wink:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu witaj ;:196
Ale ślicznotki ;:108 ;:108 ;:108 piękne .Twój ogród jest bardzo duży prawda :?: ,że mieści tyle pięknych roślin czy to gospodyni taka zaradna ,że potrafi z małego zrobić coś pięknego i ogromnego :D
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu, róże jak zwykle zachwycają. Mam już kilka swoich typów do jesiennych zakupów :) .
Czy na jednym ze zdjęć są jabłuszka, czy coś mi się przewidziało ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu rób kompociki, bo u Ciebie najlepiej smakują ;:168 na razie niestety wyjazd się oddalił, ale i tak się cieszę z innych powodów. PW Buziaczki na dobranoc ;:196
Iwonko masz rację naturalne ograniczenie miejsca to jest najlepsze lekarstwo, ale wiesz potem można wymieniać ;:oj
Liliowce ...i lilie też dopiero zaczynają ;:168
Pati dziwnym trafem choruje tylko Św. Tereska z Lisieux ja chyba nigdy nie powinnam nic chwalić, jakiś cholerny pech. Pochwaliłam sie heliotropem zaczął więdnąć i już go prawie nie ma, pochwaliła róże dostała jakiejś choroby ;:223 ile razy pochwaliła starego czy dzieci zawsze się coś sp..... Więc mam chore wszystkie róże, dużo roboty i ogród do d....
Roślin nie pokazałam wszystkich i nigdy nie pokażę :wink: dopóki nóżkami będę przebierać ;:65
Aluniu ogród nie jest mały, a mógłby bym że ho ho! ale musi się zmieścić na takiej powierzchni jaką mam ogrodzoną, bo za płotem sarny i zające....chociaż chyba ostatnio miejscowe koło łowieckie wszystkie wystrzelało a reszta zmieniła trasę bo od wiosny cisza. Smutno że jak idę przez mój nieużytek to nic z sąsiedzkich traw nie wyskakuje ;:oj Sporo jeszcze mam do uporządkowania i do obsadzenia roślinami cieniolubnymi, więc będzie się stale coś działo, a Tobie dziękuję za ciepłe słowa ;:196
Asiu tak to jabłoń Redlove poczytaj o niej , bo to ciekawostka i w tym roku popróbuję jabłuszek, oczywiście będę zdawać relacje. Ja też chyba na wiosnę zaproszę parę róż jeszcze, bo te wizyty po ogrodach muszą się tak skończyć ;:306

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś a jednak róże są najpiękniejszą ozdobą ogrodu, była moda na Hosty , Żurawki, Iglaki w kulkach a jednak róże są najpiękniejsze ,choć wymagają wiele pracy.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Maryś, nie martw się o Twoje zające. Chyba ich nie wystrzelali, a przeniosły się do nas. Tylko czemu Cię nie zawiadomiły? Nie martwiłabyś się. :;230
U nas do tej pory można było przez cały sezon (od marca do listopada) spotkać najwyżej dwa-trzy zające, a wczoraj na odcinku dwudziestu kilometrów widziałam z bliska sześć i na dodatek kilka sarenek oraz mamę lisicę z dwoma ślicznymi szkrabami.

A Twoje roślinki zaczynają mnie doprowadzać do depresji. ;:224 ;:306
Czy ja kiedykolwiek też będę takie miała? Wątpię. Ty chyba masz jakieś wejścia u "tych co wiedzą" (czytaj - wiedźm) i innych czarodziejek. A może sama jesteś? Hmmm, to muszę z Tobą dobrze trzymać i wnikliwie czytać Twój wątek (Twoje wątki) to może odrobina Twej wiedzy i czarów skapnie i na mnie?!

A zdjęcia robisz boskie. ;:oj Tylko mi się tu nie tłumacz, że nie ... Boskie i już! ;:119 ;:138
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Maska pisze:ja chyba nigdy nie powinnam nic chwalić, jakiś cholerny pech.
Ja też tak mam Marysiu, z domowymi ,co pokazałam jakis ładniejszy okaz, to diabli je brali ,nawet takie co latami u mnie były, dlatego teraz malutko pokazuję ;:224
Co do róży to powtykałam patyczki do doniczek, wczesniej pomaczałam w ukorzeniaczu, podlałam i nakryłam.Niektóre stoją juz tydzień i ładnie wyglądają.Nawet wczoraj popodlewałam je takim ustrojstwem na rozkorzenienie co do kapustki stosujemy...zobaczymy co z tego będzie.
A co do zająców..są u mnie całe stada i żreją mi kapustkę małpy wredne i jakie cwane do tego , tylko te najładniejsze obgryzają ;:14

Lilie zwłaszcza ta czerwona ;:138
Liliowce już się otwierają..są cudne, mój ma ładne pączki i nie mogę się doczekać jaki będzie ...bo kupiłam różowego ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margolciu u mnie w lesie wycięli ze dwa hektary (LP) i pobudowali ambony i o tym piszę, mądre zwierzątka uciekły w inne miejsce a silne z nóżkach to szybko zmieniają miejsce. Pewnie leśnicy nie chcą płacić za straty i zrobili świetny interes. Trzymaj ze mną a na pewno będzie ok. czary czarami ale mam dobrą rękę i jak dasz hasło mam grządkę to zobaczysz jaki strumień do Ciebie popłynie, nie nadążysz odchwaszczać ;:306 Mój M mówi że na placu gdzie ja stanę za mną ustawia się kolejka ;:306
No już dobrze nie sprzeciwiam się tylko cieszę się, że zdjęcia się podobają, bo inaczej to po co je robić :?

Kasiu ja żadnych ukorzeniaczy nie używam ;:185 ale może to pomoże dbaj tylko żeby było mokro bo wiem że sucho to wróg nr 1. Życzę powodzenia i trzymam kciuki ;:215 Teraz ukorzeniane mają szanse na wiosnę zakwitnąć ;:215
No tak były zajączki i sarenki narzekałam i teraz też smutno :wink:
Lilia czerwona od kolegi z USA przyjechała rok temu za późno, ale wsadziłam głęboko (jak wyczytałam) i rok temu nic nie było, a w tym piękne czerwone kwiaty!
Liliowce to moja pierwsza miłość więc też czekam na nie ;:167
Nie chwalimy się ;:185 jednak jesteśmy wiedźmy ;:306 skoro wierzymy w takie rzeczy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu którego bo nazwy są wpisane w zdjęciu? a ten nie nazwany to chyba jakiś smolinos :wink:
To taka współczesna wersja wiedźmy, a raczej osoby jednak przesądnej mimo że wystrzegam się tego :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”