Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko u mnie nie padało,sucho trochę ;:222 Ale od piątku ma się pogoda popsuć ;:224
Nostalgia pierwsza i u mnie była,potem zmarzła dzięki srogiej zimie ;:222 Popatrzę u Ciebie jaka zdrowa :)
Lady Emma fajny orange ;:333 U mnie rośnie Crown Princesse Margarethe,zwiesza mocno główki,ale ona młodziak jeszcze i ma prawo ;:333

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko cudowności pokazujesz,same cukiereczki ;:215 lawendę też przy różach posadziłaś,też tak mam , zdrowotnie dobrze wpływa i uroku dodaje rabatom różanym ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Moja nostalgia także mnie zachwyca.Zadziwia mnie jak zmienia się w różnych fazach kwitnienia.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dla mnie Nostalgia jest zbyt wyrazista-kocham przecież bladawce :wink: Jednak jest to róża, której nie mam zamiaru się pozbyć z ogrodu, a w razie nieszczęścia pewnie kupię nowy egzemplarz. Podoba mi się właśnie zmienność koloru kwiatów i zdrowie, mało choruje, mszyce nie ucztują na niej specjalnie mocno, a pasuje prawie wszędzie. No i skojarzenie z malinowym deserem jest niezwykle silne :D
Pogoda doprowadza mnie do szału-pewnie wahaniom temperatury mogę zawdzięczać kolejną chorobę, która mnie dręczy :evil: A deszcz nie padał :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nostalgie to była pierwsza róża, w której zakochałam się na forum :D Będę miała do niej już zawsze niesamowity sentyment. Właściwie od niej zaczęło się to różane szaleństwo... A odważnych kolorów to ja się nie boję. I do samych bladawców nie mogłabym się ograniczyć. Choć oczywiście tych też ma sporo ;:224
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Sabinko.
Róże masz cudne. ;:138
U mnie tradycji nie stało się zadość i choć dziś liczyłam na deszcz-niestety nie padało. A szkoda, bo już bardzo sucho.
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

A ja Nostagie mam pomimo tego, że nigdzie mi te kolorki nie pasują :;230 Jej kwiaty są obłędne!
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

A mnie Nostalgia nie zachwyca, za to Lady Emma Hamilton ma powalający kolor. Czy trzyma kwiaty do góry , czy się przewiesza :?: To będzie jedno z podstawowych kryteriów w doborze róż.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Twoje róże są piękne i w niepowtarzalnych kolorach. Wybacz, ale nie przywiązuję wagi do nazw...
Ja na razie róż nie posiadam, ale chyba o nich pomyślę :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wiecie, dowiedziałam się, że jestem szlachta, bo tyle kasy wydaję na kwiatki...Kurcze, nie palę, nie przesiaduję u fryzjerów/kosmetyczek, zamiast nowego ciucha wolę iść do ogrodniczego. Każdy ma jakieś swoje wydatki, prawda? Nie wiem jak to odebrać i nawet nie wiecie jak takie coś potrafi podnieść ciśnienie.. Nie lubię się skarżyć, ale po prostu nosi mnie i musiałam z siebie wyrzucić. :roll:

Aneczka...włoskie powiadasz..będę miała na względzie ;:108
Annes77, muszę przyznać że Nostalgie to chyba najbardziej zdrowy krzaczek, no może po Venrosie. Przerażasz mnie pisząc, że ci umarzła :shock: Crown Princesse Margaretha jest piękna i taka pełna w środeczku, według zdjęć u wujka google to pokaźna róża, puszczana nawet jako pnąca, Emma dorasta max do 1.20 i o dziwo tylko delikatnie zwiesza główki.
Grażynko, lawendę wsadzałam głównie ze względów estetycznych. Dopiero później dowiedziałam się, że podobno odstrasza niektóre szkodniki.. do dzisiaj nie wiem jakie.. ;:131 Grunt że fajnie wygląda
Ann_30, Właśnie to mnie zachwyciło w tej róży. Pierwsze kwitnienie zaczynała praktycznie zupełnie na biało..teraz nawet pączki ma czerwona. Niesamowita jest ;:108
Ewo, znam te choróbska z własnego podwórka. Dzieciaki mi "kwiczały" w domu prawie przez tydzień ;:222 Przyznam, że jeszcze nie jestem ukierunkowana co do koloru róż. Zachwycam się zarówno bladawcami jak i tymi o intensywnych kolorach. Póki co więcej mam tych delikatnych, ale to tylko ze względu na miejscówkę. Podobno mocne kolory nie lubią ostrego słońca :roll:
Sweety, witam wśród fanów Nostalgii :lol: właśnie twój punkt widzenia mogę spokojnie uznać za swój własny. Zachwycam się delikatną Queen of Sweden, ale jak widziałam u dziewczyn np Barkarole to normalnie oczu oderwać nie mogłam.
Alu, u mnie też ziemia popękana. Rabatę podlewam, bo raczej sama by nie przetrwała, trawnik schnie aż przykro..Dzisiaj się zachmurzyło więc trzymamy razem kciuki ;:215
Ruda żabo, ciężko ją dopasować, prawda..początki delikatne białe z podpalanymi brzegami, a zakończenie obłędnie krwiste i żarówiaste ;:306 Mimo to nie zamieniłabym jej na żadną inną.
Nena08, nie zachwyca cię Nostalgia..wiesz że w obliczu poprzednich postów to srogo się narażasz ;:306 :;230 Wiesz Emma jest u mnie pierwszy rok. Delikatnie się przewiesza, ale to nie to samo co np Jubilee Celebration. Można śmiało zaglądnąć jej w środek kwiatu bez kładzenia się na ziemi.. Dodatkowo tak jak ty kocham jej kolorek i zapach ma też niesamowity i intensywny.
Wolusia, jeszcze rok temu jedyną różą którą znałam z imienia to była właśnie Nostalgie, teraz mniej więcej rozpoznaję te bardziej popularne. Zobaczysz, posadzisz jedną i na tym się nie skończy.. oczarują cię i już nie pozwolą spać spokojnie ;:306

Casanova po krótkiej przerwie zrobiła mi szał kwitnienia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cristata podobno pachnie jak różany różaniec :roll:

Obrazek

zakwitła moja czerwona nn. Ktoś ma pomysł cóż to może być za różyca. Kupiona jako "czerwona wielkokwiatowa"

Obrazek

zaczyna się rozwijać moja Pierwsza Dama

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podwiązałam Jubilee Celebration..może zobaczę wreszcie kwiaty główką do góry..

Obrazek

starsze kwiaty pozostawię już w ich naturalnej pozie..

Obrazek

faktycznie, te starsze przestają pachnieć :?

Obrazek

Loteria z Mme Louise Leveque jedne kwiaty rozwinie, pozostałe zasusza w pąkach..

Obrazek

Królowa jest tylko jedna ;:306 ;:306 Queen of Sweden

Obrazek

mój kącik amarantowy. Z prawej Alexander Mc Kenzie na przodzie senteur Royale w tyle jeszcze nie kwitnąca Kronenbourg

Obrazek

Piękna i zdrowa Venrosa

Obrazek

o ogromnych pachnących kwiatach

Obrazek

i wielkich przyrostach

Obrazek

kolejna nn..tak patrzę i to chyba Arthur Bell..czyżbym miała teraz dwie ;:173

Obrazek

zagęszcza się

Obrazek

i smutny akcent..cóż to za choróbsko na Chopinie i czym je traktować zanim przerzuci się na inne :evil:

Obrazek
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Wow! ;:224 A zdjęcie Nostalgie z lawendą po prostu żurnalowe ;:333
Bea
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Sabinko nie przejmuj się ludzkim gadaniem ;:168 i kupuj dalej :wink:
Nostalgie złapała mnie za ;:167 jest cudowna ! Prawdę mówiąc wszystkie Twoje różyczki są przepiękne i genialnie dobrane dla nich otoczenie ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,nostalgia w lawendzie =cudo ,wszystkie róże piękne i wszystkie super się ogląda ogród zachwyca różnorodnością ,pozdrawiam :wit :tan
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ludzkie gadanie..? Skąd ja to znam?! Sabinko miej to w nosie! Najczęściej człowiek zazdrosny tak się zachowuje.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinka ja to bym odpowiedziała tekścikiem mojej córki-Jak się szlachta bawi koszta się nie liczą ;:306 Zazdrośnikom śmiej się w nos...doprawdy są gorsze nałogi ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”