To chyba lenistwo a może żal utraconej rośliny

oczywiście, oczywiście, a brałeś już dzisiaj swoją różowa pigułkę? ;)banditoo pisze: ja jestem normalny a wy na pewno nie
no typowa kobitka, ogródek musi być wycacany, a przecież mały powiedzmy 10-20m2 foliaczek też by się zmieściłnyskadu pisze:A jeśli chodzi o ilość, to raczej tak dużo nie chciałabym ich mieć. Ogród to ogród ( oczywiście dla mnie) kaktus to tylko dodatek. Musi być miejsce na oczko, na trawnik, na skalniaczek. No i nie tylko kaktusami żyję, nigdy nie chciałabym żeby mnie jakieś hobby przywaliło.
właściwie ogrzewana szklarnia znacznie ułatwia życie, kaktusy stoją przez cały rok i czasami je trzeba przesadzić i wtedy na wszystko jest czasnyskadu pisze:Nie wyobrażam sobie u siebie kilku szklarni, a ja w nich biegająca od kaktusa do kaktusa a rybki a haft a dom a znajomi a nic nie robienie a pies a rower a FORUM to nie dla mnie. Wszystkiego po trochu i z umiarem.
A wiesz, że ja mam podobne odczucia. I z pełną premedytacją nie mam wiele. Czasem tak sobie myślę 'co ja tu (tu: na FO, tu: w PTMK) robię, z czym do ludzi!'nyskadu pisze:A jeśli chodzi o ilość, to raczej tak dużo nie chciałabym ich mieć. (...) Nie wyobrażam sobie u siebie kilku szklarni, a ja w nich biegająca od kaktusa do kaktusa (...)
utwierdziłem się w przekonaniu że jestem normalnyonectica pisze:Dzięki temu nad każdym kwiatkiem i nad każdą rosliną mogę się zatrzymać na jak długo chcę i inne przez to nie są zaniedbane. Bo jak się przekroczy pewną granicę, to najpierw przyjemnośc przechodzi w wyzwanie, a potem w obowiązek i okazuje się, że tego czasu na rozkoszowanie się i smakowanie tej przyjemności jest jakby mało, a i swoją chudobę zaczynasz traktować jak macocha
Jest 6 rano, rolety powoli otwierają się, ogrzewanie podłogowe zaczyna delikatnie grzać, jedna z lampek delikatnie zaczyna świecić. W kuchni załącza się expres z kawusią. Radio po cichu włączyło moją ulubioną stację. Włączył się komputer, zaraz sprawdzę co dzieje się na świecie. Idę w kierunku pokoju połączonego bezpośrednio ze szklarnią, właściwe światło świeci już od chwili, aparat na statywie naszykowany do robienia zdjęć... wystarczy tylko nacisnąć przycisk, a fotkę zobaczę za chwilę w komputerze.banditoo pisze:właściwie ogrzewana szklarnia znacznie ułatwia życie, kaktusy stoją przez cały rok i czasami je trzeba przesadzić i wtedy na wszystko jest czas
a nie lepiej było by wstaje i wychodzę bez zbędnych pierdółnyskadu pisze:Jest 6 rano, rolety powoli otwierają się, ogrzewanie podłogowe zaczyna delikatnie grzać, jedna z lampek delikatnie zaczyna świecić. W kuchni załącza się expres z kawusią. Radio po cichu włączyło moją ulubioną stację. Włączył się komputer, zaraz sprawdzę co dzieje się na świecie. Idę w kierunku pokoju połączonego bezpośrednio ze szklarnią, właściwe światło świeci już od chwili, aparat na statywie naszykowany do robienia zdjęć... wystarczy tylko nacisnąć przycisk, a fotkę zobaczę za chwilę w komputerze.Kawka już gotowa, jednym przyciskiem ładuję zdjęcia na forum, pora wychodzić do swojej ulubionej pracy. Gasną powoli światła, drzwi zamykają się, jadę samochodem do swojej ulubionej pracy (zapomniałam o porannym buzi-buzi )
Podziel się ogrodem, ja sobie małą szklarnię postawięnyskadu pisze:Nie wyobrażam sobie u siebie kilku szklarni, a ja w nich biegająca od kaktusa do kaktusa
i to wszystko o 6 rano???banditoo pisze:a nie lepiej było by wstaje i wychodzę bez zbędnych pierdółnyskadu pisze:Jest 6 rano, rolety powoli otwierają się, (...)![]()
to jest świetny pomysł akcja stawiamy szklarnie u Agnieszki w ogródku, każdy może jednąemerald pisze:Podziel się ogrodem, ja sobie małą szklarnię postawięnyskadu pisze:Nie wyobrażam sobie u siebie kilku szklarni, a ja w nich biegająca od kaktusa do kaktusa![]()