Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

patusia336 na szczęście u mnie ostatnio jest słonecznie więc pomidorki złapały kolorek.Mam nadzieję,że i do Twoich pomidorków dotrze słoneczko ;:3
AGNESS przyznam,że nie znam nazwy.Niestety marketowe rośliny nie zawsze mają oznaczoną odmianę a te o które pytasz kupiłam w Biedronce.Skłaniam się ku podpowiedzi Aneczki że jeden to Polish Spirit a drugi Madame Julia Correwon,ale pewności nie mam :oops:
ameliar kochana dawno Cię tu nie było ;:196 Cieszy mnie,że Ci się u mnie podoba.A kiedy wrzucisz jakieś swoje foteczki,bo z chęcią bym obejrzała ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

No właśnie jakoś nie załapałam Twojej propozycji pokuszenia się o nazwanie odmian, gapa ze nie :;230
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu prawdopodobnie w czwartek jak będzie ładna pogoda to popracuje na działeczce i zrobię fotorelację :)
Trochę się u mnie działo przez ostatni weekend więc nie było czasu na nic a chwaściska zarosły...
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS nic nie szkodzi :wink: Przyznam się,że i ja bardziej skupiam się tu na zdjęciach ;:306
ameliar niestety chwasty już tak mają,że nie chcą czekać aż będę miała dla nich czas i rosną na potęgę.Rozumiem,że nie samą działką człowiek żyje więc będę cierpliwie czekać na weekendową sesję :tan

A tak dziś wygląda mój Chopin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

No widzisz jak fajnie. Liliowce są super roślinkami i wdzięcznymi. U mnie sporo będzie kwitło, niektóre też nie. Niespodzianka na następny rok. ;:108 Lilii w tym roku malutko, 3 białe kupiłem. Zauważyłem bardzo fajną stronkę, na której jest multum śliczności, muszę się skusić na wiosnę. :wink:
Roślinki bardzo ładniutkie, warzywko duże już. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piekna roza i jaka dostojna nazwa ;:63
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Shiz3r przyznam,że zawsze myślałam że lilie to kwiaty zbyt trudne w pielęgnacji dla amatora ale okazuje się,że dobrze im u mnie i ładnie rosną.Na pewno pokuszę się o dokupienie kolejnych cebulek wiosną ;:108
patusia336 przyznam,że do zakupu Chopina skusiła mnie właśnie nazwa.Na żywo jeszcze ładniej się prezentuje i ma spore kwiaty.

Ostatni jestem dość zabiegana ale staram się nie zaniedbywać forum.Na szczęście dzisiaj mam czas na chwilę wytchnienia.Uwielbiam takie chwile kiedy wreszcie całą rodziną możemy pobyć razem.Życzę wszystkim udanego dnia i dobrej pogody ;:3

Podczas porannego obchodu ogrodu z kawusią moim niezbędnym wyposażeniem stał się aparat:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Różyczki cudowne są.
Canny jakie duże i ładnie wyglądają w kupce.
Liliowce zaczynają kwitnąć, to znaczy rdzawe zapewne, chociaż u mnie różnie zaczynają kwitnąć. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Piękne różyczki,lilie ;:215
Canna jaka duża.ja nie mam szczęścia do nich,siedzą zapyziałe,i małe ;:161
Cynia już Ci kwitnie? :shock:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu czy jest coś, co u ciebie nie chce rosnąć..? Wszystko jak zwykle piękne i wypielęgnowane.
Tęsknię za widokiem twoich powojników.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu!powojnikowo- różany zawrót głowy ;:108 , do tego jeszcze lilie, ach w ogóle - pięknie.Dorodne warzywka, owoce ;:215 Bardzo spodobała mi się nowa, tegoroczna rabatka z liliami. Co tam jeszcze posadzilaś,szukam inspiracji dla moich przeróbek rabatowych.Posyłam serdeczności ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Ania,
Nostalgia to moja ulubiona roza, u mnie dopiero rozkwita. Piekne kompozycje i cudowne gozdziki, wspaniale zacisze, prawdziwy azyl.
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Nostalgie ;:167 u mnie dopiero ma pąki ;:oj
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i popsuła nam się pogoda.Jest zimno i popaduje przelotny deszcz :roll:

Shiz3R te rdzawe liliowce zawsze kwitną u mnie jako pierwsze.Wiem,że niektórym wydają się takie pospolite ale lubię je bo są niezawodne i co roku obficie kwitną.
anabuko1 wyobraź sobie,że ja kiedyś zapomniałam o cannach i cały sezon przeleżały w piwnicy.Myślałam,że już nic z nich nie będzie ale posadziłam je na drugą wiosnę i wyrosły :shock: Cynie pochodzą z mojej rozsady,sadziłam je do gruntu w maju i już pokazują pierwsze kwiatki :tan
aneczka1979 powojniki oczywiście będą ;:108 Niestety nie wszystko rośnie tak jak bym chciała.Musiałam dzisiaj dokupić rozsadę ogórków,bo spora część moich nie przetrwała przez stojącą wodę po nawałnicach ;:223 Mam nadzieję,że nie będzie już tak gwałtownych opadów.
bwoj54 nowa rabatka w zamyśle ma składać się w większości z bylin ale sadzonki są jeszcze małe więc musiałam dosadzić trochę jednorocznych kwiatków.Starałam się aby rośliny były różnorodne więc są irysy,pierwiosnki,odętki,dzwonki,floksy i co tam akurat udało mi się kupić.Planuję dosadzić jeszcze trochę cebulowych kwiatów,żeby było kolorowo od wczesnej wiosny.Trzymam kciuki za Twoje ogrodowe przeróbki ;:215
Patiann witam w moim ogrodzie ;:168 Nie mam wielu róż ale każdą bardzo sobie cenię.Twoja nostalgia również jest zachwycająca ;:108
Ruda Żabo widziałam te pąki na Twojej nostalgii i całkiem ich sporo.Szykuje się prawdziwy festiwal kwiatów ;:63

Na szczęście udało mi się wykorzystać jedyne dzisiaj słoneczne chwile na zrobienie kilku fotek.Zaczynam oczywiście od powojnika:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja kupiona w tym roku w Biedronce postanowiła zaskoczyć mnie pąkami kwiatowymi:
Obrazek
Wiśnie nabierają kolorków:
Obrazek
Po czerwonej i białej porzeczce zbliża się czas na czarną:
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Czarna porzeczka... moja ulubiona. ;:152
Twoje powojniki zachwycają mnie tą burzą kwiatów za każdym razem gdy na nie spoglądam. A na żywo to dopiero musi być widok! ;:31
Na szczęście mam posadzoną w tym roku Madamme Julię Correvon, mimo że młodziak to pokazuje jaki potencjał w niej drzemie. Uwielbiam ją! Dokupię jej White Prince Charlesa, bo mi identyczny krój kwiatków i będą razem świetnym akcentem patriotycznym. ;:183
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”