No i popsuła nam się pogoda.Jest zimno i popaduje przelotny deszcz
Shiz3R te rdzawe liliowce zawsze kwitną u mnie jako pierwsze.Wiem,że niektórym wydają się takie pospolite ale lubię je bo są niezawodne i co roku obficie kwitną.
anabuko1 wyobraź sobie,że ja kiedyś zapomniałam o cannach i cały sezon przeleżały w piwnicy.Myślałam,że już nic z nich nie będzie ale posadziłam je na drugą wiosnę i wyrosły

Cynie pochodzą z mojej rozsady,sadziłam je do gruntu w maju i już pokazują pierwsze kwiatki
aneczka1979 powojniki oczywiście będą

Niestety nie wszystko rośnie tak jak bym chciała.Musiałam dzisiaj dokupić rozsadę ogórków,bo spora część moich nie przetrwała przez stojącą wodę po nawałnicach

Mam nadzieję,że nie będzie już tak gwałtownych opadów.
bwoj54 nowa rabatka w zamyśle ma składać się w większości z bylin ale sadzonki są jeszcze małe więc musiałam dosadzić trochę jednorocznych kwiatków.Starałam się aby rośliny były różnorodne więc są irysy,pierwiosnki,odętki,dzwonki,floksy i co tam akurat udało mi się kupić.Planuję dosadzić jeszcze trochę cebulowych kwiatów,żeby było kolorowo od wczesnej wiosny.Trzymam kciuki za Twoje ogrodowe przeróbki
Patiann witam w moim ogrodzie

Nie mam wielu róż ale każdą bardzo sobie cenię.Twoja nostalgia również jest zachwycająca
Ruda Żabo widziałam te pąki na Twojej nostalgii i całkiem ich sporo.Szykuje się prawdziwy festiwal kwiatów
Na szczęście udało mi się wykorzystać jedyne dzisiaj słoneczne chwile na zrobienie kilku fotek.Zaczynam oczywiście od powojnika:

Hortensja kupiona w tym roku w Biedronce postanowiła zaskoczyć mnie pąkami kwiatowymi:

Wiśnie nabierają kolorków:

Po czerwonej i białej porzeczce zbliża się czas na czarną: