Pięknie u Ciebie
Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4
Dałaś po oczach kolorami... Z ogrodu i... łazienki.
Pięknie u Ciebie
Pięknie u Ciebie
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Kochane,dziękuję,że mnie odwiedzacie
A ja biegam-ogródek,warzywnik,truskawki,lekarze
Zdjęcia oczywiście robię...ale wiecie-zaraz tracą na aktualności
.Tego krzewu chyba jeszcze nie mam.Choć kusi.
Dzieci ,do ''zupek'' korzystają z obfitego kwitnienia stokrotek
Mam gdzieś nawet fotkę... ale to później
Na razie jedna z tych...gościnnie w ogródku...

Miałam Wam kiedyś pokazać,jak wygląda moje poletko z truskawkami,malinami,czosnkiem zimowym i poziomkami...aaaa i jeszcze porzeczki i rabarbar i jakieś gailardie...
Zdjęcia ''przeterminowane''

Kochane-udanego sezonu truskawkowego

A ja biegam-ogródek,warzywnik,truskawki,lekarze
Zdjęcia oczywiście robię...ale wiecie-zaraz tracą na aktualności
Kasieńkokatharos pisze:....
I czytałam u Izabeli że pisałaś o gorejącym krzewie...wiesz że on parzy....trzeba pilnowac dzieciaków.
Dzieci ,do ''zupek'' korzystają z obfitego kwitnienia stokrotek
Mam gdzieś nawet fotkę... ale to później
Na razie jedna z tych...gościnnie w ogródku...

Miałam Wam kiedyś pokazać,jak wygląda moje poletko z truskawkami,malinami,czosnkiem zimowym i poziomkami...aaaa i jeszcze porzeczki i rabarbar i jakieś gailardie...
Zdjęcia ''przeterminowane''

Kochane-udanego sezonu truskawkowego
Ależ ty masz gości w ogródku
.
Poletka smakołyków ogromne. Chyba dużo z tego zaprawiasz?
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Fajnych masz gości
no, może oprócz tych ostatnich - lubię ich, ale potrafią zrobić niezłe szkody 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jolu.
Piękne kwitnienia w domu i ogrodzie. Pierwsze goście superowe. Nie kłuły Cię? Drugie też mam i to nie proszonych. Jako intruzów częstuję je niebieskim granulatem.
Jak samopoczucie?
Oj spore paletko truskawkowe. Dobrze,że wyłożyłaś włókniną. Pewnie chwastu jest mniej.
Piękne kwitnienia w domu i ogrodzie. Pierwsze goście superowe. Nie kłuły Cię? Drugie też mam i to nie proszonych. Jako intruzów częstuję je niebieskim granulatem.
Jak samopoczucie?
Oj spore paletko truskawkowe. Dobrze,że wyłożyłaś włókniną. Pewnie chwastu jest mniej.
-
Anka159

- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Pięknie u Ciebie Jolu w domu i ogrodzie. Hojki obficie kwitną.
.Poletko truskawkowe pięknie wygląda. Teraz to już pewno owocki masz. U mnie też są, ale tak jedna dziesiąta z tego co u Ciebie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Niezłe poletko truskawek
nie ma to jak swoje owoce prosto z krzaczka
Ogrodowi goście nie zawsze są mile widziani, jeżyk i jaszczurka owszem
ale ślimaków nie lubię 
Ogrodowi goście nie zawsze są mile widziani, jeżyk i jaszczurka owszem
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Joluś śliczne kwitnienia
.Kwiat Hibiskusa rzeczywiście ogromny
. Jeżyk słodki
.U mnie ślimaków też dużo, nie lubię ich bo chowają się w trawie a potem chrupią pod butami?co mnie przyprawia o dreszcze...brr
- justus27

Kwiatów - mnóstwo Ci kwitnie ;)
A pole truskawkowe - jakie duże.
Jak ja uwielbiam truskawki, ich zapach, smak... są jedyne w swoim rodzaju.
A pole truskawkowe - jakie duże.
Jak ja uwielbiam truskawki, ich zapach, smak... są jedyne w swoim rodzaju.
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Kochane,witajcie.
Ja znowu z doskoku na fo...ale widzę,że dużo ludzie teraz mniej tu zagląda....sezon w pełni,pracy sporo...
Mam dla Was nowe zdjęcia.Oczywiście trudno wybrać,co Wam pokazać...
Ale najpierw odpisuję...
W tym roku słabszy plon,to musiałam się zastanawiać,w jaki sposób zrobić najwięcej...
.u moich rodziców tyle się ich namrożyło w sadzie,że nie można normalnie chodzić,by nie deptać
A ja ciągle nie nadążam odwiedzić Twojego wątka
...to chyba bardzo nie cierpiał.Musiał mu rękę włożyć pod brzuch,bo inaczej jeż tak by się zwinął w kulkę,że by nie było widać jego pyszczka.A tak,to się zawinął na jego dłoni i mocniej nie mógł...
Ja ,na razie,wynoszę ślimaki.Nie ma ich zbyt dużo.Najwięcej nazbierałam coś około 20,po deszczu.U siebie i u teściowej w ogródku.
Czuję się ok.Niby mam cukrzycę ciążową i muszę się kłóć 4x dziennie.Ale wyniki są ok.I moja pani diabetolog jest zadowolona...a ja się śmieję,że ja nie stosuję żadnej diety
...nie jem tylko słodyczy i słodkich owoców.Za to dużo ruchu i warzyw.Widocznie to służy...bo cukier w normie i wyniki krwi b.dobre.A i nie tyję za bardzo.Mimo sporego brzuszka,waga w miarę normalna.Jak usłyszałam,że moja bratowa przytyła 17kg
...to jestem w głębokim szoku.Ja z żadnym z dzieci nie przytyłam nawet 10.
Włóknina w truskawkach to wspaniały pomysł.Szczególnie,gdy ma się spore poletko.Chwasty wyrywałam tylko raz.Może zeszło mi na tym ze 2-3 godź.I jeszcze na jesieni,przy okazji ścinania liści i rozłogów-jeszcze mnie to czeka.
Wcześniej musiałam pielić ze 4-5x w sezonie i schodziło na tym około tygodnia...
Jestem przeszczęśliwa,że wydałam te ok.200zł ,ale teraz przez kilka lat mam spokuj
Co do hoi,to reszta ''stadka'' się nie śpieszy kwitnąć.Pąki są jeszcze na buotti(ta notorycznie zasusza i nie robię sobie nadziei),australis,wayetti i sheperdi(jeśli dobrze napisałam).Ta ostatnia,wygląda,że donosi,bo pąki spore.Mimo,że sama roślina niezbyt chętna do rozrostu...
Sama ,jak widzę że ktoś ma już kilka wątków na koncie...to jakoś się nie wpisuję
.Jakoś mnie to onieśmiela...
Dziękuję.rzeczywiście roboty trochę mam z tym wszystkim.By to ogarnąć...a jeszcze nie pokazywałam mojego warzywnika
.Niemałych rozmiarów z resztą...
tesiu,dziękuję kochana.Truskawki to jeden z moich ulubionych owoców.Szkoda,że tak szybko się kończą...
kasiuta74U mnie,na szczęście jeszcze ślimaków nie ma zbyt wiele,więc je zbieram i wynoszę za miedzę
.Mam nadzieję,że nie wrócą...
U moich rodziców w sadzie też chrupie pod nogami
justuś,ja też uwielbiam truskawki.Dlatego tyle ich nasadziłam.A i przetwory uwielbiam.
A teraz czas na zdjęcia...
Więc na początek fotka truskawego o ogromnych owocach ,od szarotki.Dorotko,dziękuję Ci ślicznie
.Tak obfitego owocowania dawno nie widziałam.
Hibiskusy,skrętniki

Sianokosy...
Maki peoniowe-jak je niektórzy nazywają.Wysiały się same,jeszcze na jesieni.Dlatego krzak taki duży.
Ten blady,już zaczął ''dziczeć''.Nasiona z niego dałyby puste ''zwykłe'' kwiaty...

Cudnie pachnąca róża,objadana corocznie przez ''gryczany''.To zdjęcie dedykuję Iwonce-ku pokrzepieniu
Tojeśćnowość u mnie.Dziękuję darczyńcy
,len

Kwaituszki żurawki...niepozorne,ale ciekawe...
Krzewuszka werie,od Szarotki
moja kompozycja...to o liściach werie,to chyba komarzyca.Fajnie się rozniosła po całym ogródku...
Pierwsza lilia z nowych zakupów w lilypolu.Miejsca złe wybrałam.Chyba mają za dużo cienia i za ciasno...te lilie ''oskubałam'' troszkę z łusek.A łuski w doniczce puszczają 'trawki'
..
Maki...tych mam więcej fotek.Też samosiewy.Bardzo je lubię..
A to złocienie.są dwie odmiany...te pierwsze nie całkiem pełne,ale bardziej widoczne w ogrodzie...

taką różę kupiłam na jesieni w Obi,w kapersie,za coś ok.5zł.okazała sie zgodna odmianowo
.
Jaskółki z garażu,już wyfrunęły...
A tak zakwitła ta różyczka... z dnia na dzień kolor robi się bardziej różowy...

To dalia,też z Obi.Ale na fotce jest bardziej czerwona...ważne,że niska i ''pełność'' kwiatu się zgadza.

Widzę,że za dużo fotek zrobiłam...nie zmieszczę wszystkiego.Może w zimę...
Teraz idę Was odwiedzić...miłej niedzieli
Ja znowu z doskoku na fo...ale widzę,że dużo ludzie teraz mniej tu zagląda....sezon w pełni,pracy sporo...
Mam dla Was nowe zdjęcia.Oczywiście trudno wybrać,co Wam pokazać...
Ale najpierw odpisuję...
W tym roku słabo z owocowaniem.Ale dużo składam truskawek na zimę.Bardzo je lubię.Robię dżemy,kompoty-głównie z myślą o dzieciach,b lubią makaron z kompotem.Ale też sporo mrożę całych-co ciast i roztartych z cukrem-dzieciom do pojedzenia.Na surowo.Filigranowa27 pisze:...
W tym roku słabszy plon,to musiałam się zastanawiać,w jaki sposób zrobić najwięcej...
Ślimaki staram się zbierać co wiosnę i wynosić.Na razie nie ma za wielkich ilości...a wszystko przez szwagra,który nam kilka przywiózłBlueberry pisze:Fajnych masz gości ... no, może oprócz tych ostatnich - lubię ich, ale potrafią zrobić niezłe szkody.
A ja ciągle nie nadążam odwiedzić Twojego wątka
Witaj Alu.Jeża trzymał i znalazł mój M.A że on gruboskórnyBiedronka641 pisze:...Pierwsze goście superowe. Nie kłuły Cię? Drugie też mam i to nie proszonych. Jako intruzów częstuję je niebieskim granulatem.![]()
Jak samopoczucie?
Ja ,na razie,wynoszę ślimaki.Nie ma ich zbyt dużo.Najwięcej nazbierałam coś około 20,po deszczu.U siebie i u teściowej w ogródku.
Czuję się ok.Niby mam cukrzycę ciążową i muszę się kłóć 4x dziennie.Ale wyniki są ok.I moja pani diabetolog jest zadowolona...a ja się śmieję,że ja nie stosuję żadnej diety
Włóknina w truskawkach to wspaniały pomysł.Szczególnie,gdy ma się spore poletko.Chwasty wyrywałam tylko raz.Może zeszło mi na tym ze 2-3 godź.I jeszcze na jesieni,przy okazji ścinania liści i rozłogów-jeszcze mnie to czeka.
Wcześniej musiałam pielić ze 4-5x w sezonie i schodziło na tym około tygodnia...
Jestem przeszczęśliwa,że wydałam te ok.200zł ,ale teraz przez kilka lat mam spokuj
Aniu,witaj u mnie.Cieszę się,że zajrzałaś.Truskawki prawie się kończą.Tak myślę,że jeszcze z 1 x i po zbiorach.Ew.resztki ,pojeść już tylko-takie ''okruszki''Anka159 pisze:Pięknie u Ciebie Jolu w domu i ogrodzie. Hojki obficie kwitną.Poletko truskawkowe pięknie wygląda. Teraz to już pewno owocki masz. U mnie też są, ale tak jedna dziesiąta z tego co u Ciebie.
Pozdrawiam.
Co do hoi,to reszta ''stadka'' się nie śpieszy kwitnąć.Pąki są jeszcze na buotti(ta notorycznie zasusza i nie robię sobie nadziei),australis,wayetti i sheperdi(jeśli dobrze napisałam).Ta ostatnia,wygląda,że donosi,bo pąki spore.Mimo,że sama roślina niezbyt chętna do rozrostu...
Witaj u mnie Grażynko.Zawsze cieszą mnie nowi goście.Zaglądaj częściej,proszę Cię.1grazyna46 pisze: Piękne kwiatuszki i ich fotki w domu i w ogrodzie... Masz kobietko co robić, masz...
Sama ,jak widzę że ktoś ma już kilka wątków na koncie...to jakoś się nie wpisuję
Dziękuję.rzeczywiście roboty trochę mam z tym wszystkim.By to ogarnąć...a jeszcze nie pokazywałam mojego warzywnika
tesiu,dziękuję kochana.Truskawki to jeden z moich ulubionych owoców.Szkoda,że tak szybko się kończą...
kasiuta74U mnie,na szczęście jeszcze ślimaków nie ma zbyt wiele,więc je zbieram i wynoszę za miedzę
U moich rodziców w sadzie też chrupie pod nogami
justuś,ja też uwielbiam truskawki.Dlatego tyle ich nasadziłam.A i przetwory uwielbiam.
A teraz czas na zdjęcia...
Więc na początek fotka truskawego o ogromnych owocach ,od szarotki.Dorotko,dziękuję Ci ślicznie
Hibiskusy,skrętniki

Sianokosy...
Maki peoniowe-jak je niektórzy nazywają.Wysiały się same,jeszcze na jesieni.Dlatego krzak taki duży.
Ten blady,już zaczął ''dziczeć''.Nasiona z niego dałyby puste ''zwykłe'' kwiaty...

Cudnie pachnąca róża,objadana corocznie przez ''gryczany''.To zdjęcie dedykuję Iwonce-ku pokrzepieniu
Tojeśćnowość u mnie.Dziękuję darczyńcy
,len

Kwaituszki żurawki...niepozorne,ale ciekawe...
Krzewuszka werie,od Szarotki
moja kompozycja...to o liściach werie,to chyba komarzyca.Fajnie się rozniosła po całym ogródku...
Pierwsza lilia z nowych zakupów w lilypolu.Miejsca złe wybrałam.Chyba mają za dużo cienia i za ciasno...te lilie ''oskubałam'' troszkę z łusek.A łuski w doniczce puszczają 'trawki'
..
Maki...tych mam więcej fotek.Też samosiewy.Bardzo je lubię..
A to złocienie.są dwie odmiany...te pierwsze nie całkiem pełne,ale bardziej widoczne w ogrodzie...

taką różę kupiłam na jesieni w Obi,w kapersie,za coś ok.5zł.okazała sie zgodna odmianowo
Jaskółki z garażu,już wyfrunęły...
A tak zakwitła ta różyczka... z dnia na dzień kolor robi się bardziej różowy...

To dalia,też z Obi.Ale na fotce jest bardziej czerwona...ważne,że niska i ''pełność'' kwiatu się zgadza.

Widzę,że za dużo fotek zrobiłam...nie zmieszczę wszystkiego.Może w zimę...
Teraz idę Was odwiedzić...miłej niedzieli
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ale posypałaś fotkami
Truskawki ogromniaste i te maki
Zdrówka kochana, dbaj o siebie
Truskawki ogromniaste i te maki
Zdrówka kochana, dbaj o siebie
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu!
Piękne widoki ogrodowe.
U Ciebie jest tak kolorowo i...dziewiczo.
No, wiadomo, Suwalszczyzna!
Nie przemęczaj się zbytnio.
Piękne widoki ogrodowe.
U Ciebie jest tak kolorowo i...dziewiczo.
No, wiadomo, Suwalszczyzna!
Nie przemęczaj się zbytnio.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu ogrodnica prześliczna, ale wolałabym, żeby omijała nasze ogrody
Truskawek wcale nie masz tak mało i z tego, co piszesz są bardzo smaczne.
Widzę, że masz pomocnika, więc nie muszę Cię upominać, abyś zbytnio nie szalała w ogrodzie.
Truskawek wcale nie masz tak mało i z tego, co piszesz są bardzo smaczne.
Widzę, że masz pomocnika, więc nie muszę Cię upominać, abyś zbytnio nie szalała w ogrodzie.
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Pięknie kwitnąco u ciebie. Rumbę też mam jest przepiękna, w miarę kwitnienia kwiat robi się jakby przypalony od słońca...czerwony się zrobi.
Dalia co prawda inna ale urody jej odmówić nie można
Ja też jedną w biedr... kupiłam tej wiosny i ciekawam co zakwitnie.Maki śliczne, też je bardzo lubię
Fajnie że dobrze się czujesz, cukrzyce ja też miałam, ale nie musiałam się kłuć i dobrze się czułam.Ale że nie przytyłas nawet 10 kilo
Ja miałam po ponad 20...ale dzieci same ważyły po 4 bez kilku deko.No i co prawda troszkę mi zostało
No a ty już jesteś prawie na wylocie...jak już będzie po wszystkim i będziesz na siłach to koniecznie pokaż nam tego kwiatuszka 
Dalia co prawda inna ale urody jej odmówić nie można
Fajnie że dobrze się czujesz, cukrzyce ja też miałam, ale nie musiałam się kłuć i dobrze się czułam.Ale że nie przytyłas nawet 10 kilo
- justus27

Jolu - truskawkowe zbiory jakże udane
W ogrodzie kolorowo.
A na parapetach królują skrętniki.
Po prostu ślicznie jest...
W ogrodzie kolorowo.
A na parapetach królują skrętniki.
Po prostu ślicznie jest...