Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa
Aniu tunel pierwsza klasa .A pomoc rewelacja od małego wprawia się i dobrze będzie wyręka .Dbaj o siebie dziewczynko i lecz tą rękę bo bywa to niebezpieczne.My czekamy w każdej chwili na telefon z Gdańska może być poniedziałek wtorek dziś dzwonią jutro jedziemy a może być za miesiąc Zdrówka Ci życzę.A dzieciaki frajdę będą miały. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, ja po tych pracach trawnikowych mam coś podobnego. To od ściskania motyczki
Powoli zaczyna ustepować, ale już tydzień nie miałam jej w ręku.
Rewelacyjny tunel. Moje pomidorki jeszcze w doniczkach rozsadnikowych. Mizeroty w porównaniu z Twoimi.
Dopiero w weekend będę miała czas przesadzić je do większych doniczek.
W ogródku istny busz. Niesamowite masz te żurawki
Powoli zaczyna ustepować, ale już tydzień nie miałam jej w ręku.
Rewelacyjny tunel. Moje pomidorki jeszcze w doniczkach rozsadnikowych. Mizeroty w porównaniu z Twoimi.
Dopiero w weekend będę miała czas przesadzić je do większych doniczek.
W ogródku istny busz. Niesamowite masz te żurawki
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Beatko, przerwało nam wczoraj rozmowę, ale bardzo się cieszę ze miło spędziliście dzień
.
Honoratka w tunelu często buszuje, i najchętniej zrywa ogórki, które później ze smakiem zjada.Własnie o to mi chodziło, żeby narobić im smaka
.
Gosiu, u mnie to już trwa ponad miesiąc.Wiem ze przesadziłam z robotą za bardzo.A teraz mam za swoje
.Jak Twoja ręka?Już lepiej?.
Dziś byłam na pierwszej laseroterapii.1 raz z 10.Oby mi pomogło, bo prawa ręka jest mi potrzebna
.
Wreszcie u mnie popadało
.Tak spokojnie, ale dosyć obficie, bo pada cały dzień.Chociaż dziś nie musze podlewać.
Posadziłam wreszcie dalie.2 worki.Została mi jeszcze część mieczyków
Glina namiękła, byłam sprawdzić , cudnie się kruszy, więc jak tylko dam radę to wymknę się żeby posadzić jutro co nieco.
Honoratka w tunelu często buszuje, i najchętniej zrywa ogórki, które później ze smakiem zjada.Własnie o to mi chodziło, żeby narobić im smaka
Gosiu, u mnie to już trwa ponad miesiąc.Wiem ze przesadziłam z robotą za bardzo.A teraz mam za swoje
Dziś byłam na pierwszej laseroterapii.1 raz z 10.Oby mi pomogło, bo prawa ręka jest mi potrzebna
Wreszcie u mnie popadało
Posadziłam wreszcie dalie.2 worki.Została mi jeszcze część mieczyków
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu pięknie u Ciebie i wszystko ładnie porobione. Ja dopiero wczoraj wystawiłam z domu na ten deszcz dalie i mieczyki. Jedna dalia próbuje już kwitnąć w kartonie
Życzę zdrowia, nie wiem, co bym zrobiła bez prawej ręki. Cóż lewa musiałaby się czegoś nauczyć 
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Że niby cukinia na tyczce w namiocie?

- mamafrania

Witaj u mnie Zosiu
.Cieszę się że zajrzałaś.Udało mi się posadzić dale i mieczyki, ale jak na mnie to i tak wyjątkowo późno.Ręka trochę lepiej, ale gorzej raczej nie ma być prawa, bo prawie jej nie używam, nie licząc stałych prac domowych.
Aniuto ogórek , nie cukinia
, ale musze przyznać zę choć mam zaledwie 4 krzaczki, to nie sądziłam zę tak ładnie będą plonowały.Prawdopodobnie przygotujemy im specjalne miejsce i na przyszły rok już nie będą rosły razem z pomidorami.
Aniuto ogórek , nie cukinia
- mamafrania

Pogoda zmienna, raz gorąco, raz leje.... w czasie suszy wszystkie nowe nasadzenia podlewałam, ale w piątek tak u mnie dolało 2 razy, zę wszystkie 70 Żurawek które wsadziłam na tym nowym terenie pływało w totalnym błocie już po 1 deszczu.... gołą ręką wyjęłam wszystkie sadzonki z tego błota i zrezygnowana na razie posadziłam zpowrotem do doniczek.Więc to było w piątek, a w sobotę wyskoczyły mi kręgi
i głową ruszać nie mogłam, ani lewą ręką
.Teren się do sadzenia nie nadaje jak się okazało jest bardziej gliniasty niż myślałam.Po zimie mogłoby mi nic z tych Żurawek nie zostać, więc lepiej ze to się okazało teraz niż wiosną
.Jednak to mało pocieszające, bo ani posadzić ich za bardzo nie mam gdzie, ani fizycznie przynajmniej na razie nie dam rady....Wszystko musi poczekać.Trudno.Powoli nabieram rozumu
Ale tak całkiem smutno mi nie jest, bo zaczynają kwitnąć lilie, a ponieważ niechcący mam ich sporo
to będę miała kolorową terapię.I rosną wysokie , więc chylać się nie trzeba będzie
.Chociaz jedna posadzona późno ma ze 20 cm wysokości
i do niej musiałam przykucnąć
Piwonia w moim wymarzonym kolorze
Moja róża drzewkowa zaczyna kwitnać.Piękne ma kwiatki, choć jestem zaskoczona czę takie maleńkie.Niewiele większe niż 1 cm

Rojnik

Ale tak całkiem smutno mi nie jest, bo zaczynają kwitnąć lilie, a ponieważ niechcący mam ich sporo
Piwonia w moim wymarzonym kolorze
Moja róża drzewkowa zaczyna kwitnać.Piękne ma kwiatki, choć jestem zaskoczona czę takie maleńkie.Niewiele większe niż 1 cm

Rojnik

- mamafrania

Widzę Lucynko ze już komputerek działa.Mam nadzieję ze wszystko udało Wam się naprawić.
Dzięki.Zdrówko się przyda.na razie mam przymusowe , przedwczesne wakacje
Dzięki.Zdrówko się przyda.na razie mam przymusowe , przedwczesne wakacje
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu , kłopoty zdrowotne Cię dopadły, pocieszę Cię bo nie tylko Ciebie,mój eM jest po operacji woreczka żółciowego ,teraz też się kuruje , cięższe prace działkowe też teraz na mnie spadły, powoli dojdziecie do zdrowia,tylko trzeba czasu,
zaskoczona jestem że tak szybko kwitną Ci lilie,super
zaskoczona jestem że tak szybko kwitną Ci lilie,super
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Bidulko mam nadzieje ,że już Ci lepiej i mniej boli..Też mam glinę tu i ówdzie.i nie jest to dobre .Mnie lekko dysk dokucza ale da się wytrzymać najgorzej z rana.Potem do rady.Wczoraj walczyłam z mszycą poskrzypkami bo lilie mi atakują na potęgę ..Czyli znowu masz doniczkowo znając Cię wymyślisz gdzie ulokować doniczki Zdróweczka życzę .Ja dziś z dziećmi do stomatologa już a Radek ma mieć pierwszy ząbek usunięty słyszę jak Zuzia krzyczy.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Aniu dawno nie zaglądałam, a tu takie problemy zdrowotne.
Też miałam problemy z prawą ręką po intensywnym pieleniu, ze nawet w domu nie mogłam nic robić, ale trochę odpuściłam i już jest dobrze. Wczoraj byłam na Poświętnem i znowu doniczki czekają.
Spotkałam tam panią z Bylinowego raju i sobie pogadałyśmy. Mówiła, że jdna pani od niej osobiście odbierała zamówienie, czy to przypadkiem nie ty? 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- mamafrania

Aniu na targach byłam dzisiaj.Przywizłam sobie ostróżkę i ślaz, bo dla nich mam miejsce w piaszczystym ogródku Franka.Pozostałe rośliny musiałabym sadzić na tym zalanym ogrodzie, więc sobie darowałam po prostu.Zamówienie odbierała Renia
.
Ja odebrałam wiosną żurawki od Krzyśka z lili wodnych, ale dziś tez się z nim widziałam.Byłaś u Niego w szkółce?Zastanawiałaś się .Własnie spora część mi zakwitła pięknie i zrobiłam zdjęcia.Uporządkuję wieczorem to Wam pokarzę co wycisnęłam z mojego malutkiego Canona
aż mnie ręka rozbolała 
Ja odebrałam wiosną żurawki od Krzyśka z lili wodnych, ale dziś tez się z nim widziałam.Byłaś u Niego w szkółce?Zastanawiałaś się .Własnie spora część mi zakwitła pięknie i zrobiłam zdjęcia.Uporządkuję wieczorem to Wam pokarzę co wycisnęłam z mojego malutkiego Canona
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu
dawno mnie u Ciebie nie było a tu tak kolorowo
Piękne masz lilie
no i żurawki koniecznie muszę pochwalić bo są jednymi z najpiękniejszych na fo
Zdróweczka życzę i czekam na kolejne zdjęcia
Zdróweczka życzę i czekam na kolejne zdjęcia
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Cudna piwonia, a jeśli jeszcze pachnie to można się zakochać. Lilii nawet nie chwalę, bo już chyba wszyscy wiedzą, że ja to taka "cebulo maniaczka" i wszystkie cebulowe to moje ulubione.
Teraz siedzę i czekam na zapowiadane zdjęcia.

Teraz siedzę i czekam na zapowiadane zdjęcia.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim