Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Witajcie w kolejnym wspaniałym dniu różanego kwitnienia :tan

Grażynko-Kogra teraz Cię pocieszę - drugi kwiat LC u mnie jest już prawie katalogowy. Myślę, że w przyszłym roku może nas zaskoczyć kwitnieniem jak trzeba - wieczorem postaram się wkleić świeże zdjęcia.

Aniu-Annes77 cieszę się, że bukszpanowe kule znalazły u Ciebie uznanie:) Ponieważ wszystkie pieniądze idą na rośliny, brak mi urządzeń ułatwiających pracę w ogrodzie... Dlatego bukszpany cięłam zwykłym sekatorem - zajęło mi to cały dzień i zaskutkowało pęcherzami na dłoniach, które mam do tej pory :(

Ewcia - jolifleur pachnie rzeczywiście upojnie :D Posadziłam tam jeszcze lilie - na razie kwitną tylko lilie doniczkowe, ale pozostałe już za chwilę. U Ciebie też upojnie i przyjemnie, przeczytałam wczoraj Twój wątek ;:108 Zrobiło mi się głupio, że marudzę na swoją glebę i płyty zbrojeniowe zakopane na skarpie :oops: W porównaniu z tym, jak Ty się napracowałaś, to pryszcz....

Ulcia -usa1276 kup Heidi ;:108 polecam. Skoro taka jesteś zauroczona Lionsem to poczaruję Cię jeszcze... Cream Abundance ;:167 Zobacz zdjęcia...

Majeczko - majka411 i kto tu mówi o czarowaniu, ja się pytam??? Co do ulubienic to lista jest długa a robi się jeszcze dłuższa ;:306 Crocus u mnie jeszcze nie kwitnie, ale już czuję, że w tej róży się zakocham...

Ewuś - Ewamaj66 masz rację - róże powinny nigdy nie przekwitać... Jednak z drugiej strony- w sezonie dostaję małpiego rozumu więc chyba dobrze, że jest czas kiedy normalnieję? :;230

***Kiedy wracam z pracy, rzucam torebkę gdzie popadnie, łapię aparat i lecę na rabaty. M się trochę denerwuje, bo chciałby, żeby żona dała coś na ząb a nie latała po ogrodzie z obłędem w oczach ;:306 Wczoraj było gorzej niż zazwyczaj, bo rozkwitły nowe róże - Aphrodite i Cream Abundance. Buuu... ;:145 Serce mam już rozdarte na trzy kawałki ... Strach, co będzie dalej :cry:
Ta Pani skradła pierwszy kawał serducha - Aphrodite ;:167 Pączki mnie trochę przeraziły, bo kolor był dziwny, zupełnie inny niż na zdjęciach, które oglądałam. W szkółkach jest określany mianem "porcelanowy róż" jednak pączki to zdecydowanie róż wenecki (przeszukałam neta, żeby to stwierdzić). W miarę rozkwitania, róż wenecki blednie i faktycznie przechodzi w róż porcelanowy. Co tu dużo pisać? Kwiat genialny i w pełni zasługuje na swoją nazwę :D
Popatrzcie...
Obrazek

Obrazek

Druga Pani, która podbiła mnie kolorem i budową kwiatu - Cream Abundance. Jak zobaczyłam ten kwiat, to wszystkie troski dnia codziennego poleciały precz, doznałam przypływu euforii i objawów typowego zakochania - np. chciało mi się śmiać z byle czego ;:224 Miałam w planie wypić w spokoju kawę na ulubionej tarasowej ławeczce, ale nic z tego nie wyszło, bo co minutę leciałam na rabatę, żeby jeszcze i jeszcze i jeszcze... nacieszyć oko ;:167
Popatrzcie...
Obrazek

Obrazek

Trzecią Damę już znacie - Schloss Eutin czaruje niezmiennie cudownym różowo-morelowym środkiem :D
Obrazek

A przekwita naprawdę dostojnie:
Obrazek

Żeby nie było, że tylko trzy róże mam w ogrodzie :;230 to pokażę inne piękności.

Rosenstadt Freising - piękne pąki a potem... przebarwienia znikają całkowicie i pozostaje róż majtkowy :( Ale ma też swoje plusy - wspaniałe bordowe liście, gęsty pokrój i bardzo obfite kwitnienie
Obrazek

Zaczyna Claire Marshall, ciekawa jestem rozwiniętego kwiatu ;:65
Obrazek

Gruss an Aachen - piękna, jedyna wada - kwiaty omdlewają na słońcu, może dlatego że świeżonka?
Obrazek

Chippendale coraz bardziej mi się podoba, bo straciła pierwotną "żarówę"
Obrazek

Rhapsody in Blue - ciągle rozwija nowe kwiaty
Obrazek

Marie Antoinette - bardzo piękna, ale do Cream Abundance jej daleko...
Obrazek
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładnie pokazałaś Rhapsody in Blue. Mnie też te nowe (i nie tylko) róże wprawiają w taką ekscytację :;230 To chyba nie jest normalne :;230
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Przepiękne ;:180 Aphrodite skradła mi serce ;:167
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gruss an Aachen ma śliczne kwiaty, ale ... pozbyłam się wszystkich z tej odmiany, bo niesamowicie mi chorowały na plamistość i zarażały inne. Może Ty będziesz miała do niej więcej szczęścia ? ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Gruss an Aachen mam jedną, szybko upały ją wykończyły, ale kwitła oszałamiająco. Mam ją od jesieni, więc nie powiem o niej dużo.
Inne panienki, to same piękności
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:138 dla Aphrodite, cudna róża.
Widziałam ją na żywo i faktycznie może skaraść serce swoją delikatnością koloru.
Zobaczymy co dalej z LC, może latem pokaże się z lepszej strony.
Wreszcie upał minął, więc teraz można się zachwycać nie przypalonymi kwiatami. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Hi, hi, Elwi ;:306, już Cię widzę i Twojego M wkurzonego, że zamiast schabowego podawać z kapustką, latasz po rabatkach, jak, nie przymierzając, diabeł po sośnie ;:306.
Wyprzedziłaś mnie, ja też ciągle zaglądam do nich, ale zarówno Aphrodite, jak i Cream Abundance jeszcze śpią.
Nie wiem jeszcze, jak będzie wyglądał w pełni rozwinięty kwiat Clair Marshall, ale zachwyca mnie już teraz ;:170.
Ech, te róże...

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi już sobie wyobrażam minę Twojego męża ;:306 Muszą to nam nasi mężowie wybaczyć....czerwiec to nasz miesiąc,potem lekko odpoczniemy od nadmiaru wrażeń ;:333 Oczywiście,że pojawią się inne rośliny np.lilie,hortensje ....ale czerwiec należy do róż ;:224
Wszystkie Twoje róże piękne...miałam kiedyś Aphrodite,ale mi zmarzła,może za mały kopczyk miała?
Ale całe lato się nią wtedy cieszyłam,ładne ma kwiaty to fakt ;:333 Cream Abundance śliczna modelka,nie dziwię się,że stoisz i cieszysz się jak dziecko na widok takiego cudnego kwiatu ;:303

Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Elwi jak widziałaś praca w gruzach się opłaciła a teraz pięknem odpłacają kwiaty :D
Obejrzałam Twoje róże i przeczytałam co napisałaś i pierwsze co mi przyszło do głowy to słowa z piosenki :;230 Jesteś szalona... ;:306 ale jakbym czytała o sobie, tylko ja tak latałam w zeszłym roku do nowo zakupionych liliowców :;230 wszyscy tu są ogródkowo-zakręceni ;:162
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dzisiaj pogoda pochmurna i dosyć zimno więc róże jakby przystopowały. Nic nowego na mnie nie czekało po powrocie z pracy za wyjątkiem tego:
Obrazek

Aniu - AnaAn Rhapsody tak rośnie, nie ma w jej pokazaniu żadnej mojej zasługi :oops: Myślisz, że nasze ekscytacje nie są normalne? Polemizowałabym ;:224 U pasjonatów to standard - mam porównanie bo w domu Em zakręcony na punkcie gitary i prawie modły odprawia do nowej "kostki", która "czyści" dźwięk ;:oj Na dodatek każe mi słuchać i wydawać opinię - a mnie słoń na ucho nadepnął i oba dźwięki brzmią tak samo :;230

Jolu-jol_ka witam Cię serdecznie u siebie :wit Aphrodite to jeden z lepszych zakupów różanych w mojej karierze - bezapelacyjnie ;:108

Moni-vertigo Gruss mi podpadł bo szybko stracił wszystkie kwiaty ;:222 Zobaczymy jak z nim będzie... To w końcu stara odmiana i ciągle w obiegu, więc pewno zasługuje na uznanie, inaczej dawno by o niej zapomniano, czyż nie? Taką mam nadzieję ;:224

Marzenko-Sosenki4 widziałam Twoją Gruss - zupełnie inaczej wybarwiona niż moje, bardziej różowa i chyba tak być powinno? Ciekawe jak prędko będzie powtarzać...

Grażynko-Kogra dla Ciebie obiecane zdjęcia Let's Celebrate - jest szansa, że ta róża pokarze się z dobrej strony ;:198 Niestety znów kwitnie tylko jednym kwiatkiem...
Obrazek

Obrazek

Jagódko- JagiS no pięknie powiedziane:
jak, nie przymierzając, diabeł po sośnie
Takiego powiedzenia nie znałam ;:306 Ale wprowadzam na stałe do słownika ;:333

Aniu - Annes77 na szczęście mój eM mi wybacza, ale dopiero jak zje ;:306 Dopóki głodny, to zły... Gusty są różne - jednych biorą "pustaczki" innych falbanki, innych czerwienie i to jest fajne. Mnie łapią za serce takie budyniowo-kremowe klimaty i rozbielone róże, wiem też, że ten kształt kwiatu mi pasuje ;:167 Jeżeli Tobie też się podoba, to znaczy że mamy podobny gust ;:168

Ewcia - jolifleur mamy niewątpliwie coś wspólnego.. też w zeszłym roku latałam do liliowców :;230 Bardzo je lubię i jestem ciekawa nowo posadzonych odmian. Na liliowcową ucztę liczę też w Twoim wątku :D

Teraz trochę słit-foci - róże mają to do siebie, że jako modelki spisują się genialnie ;:215
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widziałyście co wyrabia Lions Rose? Takich "sprasowanych" kwiatów mam kilka
Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Dzień dobry Elwi :wit
Ostatnio mam braki czasowe, ale na twój ogród znajdę chwilkę. Ta ekscytacja na widok nowego kwiatu nowej róży to normalna rzecz, skoro tyle osób tak ma :;230 Ja tak uważam. Zasuwam co chwilkę do Crocusów. Stoję jak zahipnotyzowana nie dowierzając, ze są u mnie ;:oj

Wiesz, co? Żałuję, ze nie mam Cream Abundance.... Po takiej reklamie :;230
U Ciebie pochmurno było....... tylko pochmurno? U mnie deszcz nie dał skończyć zaplanowanych prac. Ale i tak fajnie...w ogrodach jest już bardzo sucho.
Milego weekendu ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ciekawe co w kartonie przyjechało? Czyżby róże? ;:oj Jaka to radość rozpakowywać paczkę ;:333
Lets Celebrate ciekawa róża,już kiedyś zwróciłam na nią uwagę ;:108
Na Lionsa Rose czekam jeszcze,bo to młodzież,więc trochę czasu mu zajmuje pokazanie pierwszych kwiatów ;:108
U mnie dziś pochmurno,wczoraj padało,cieszę się,bo różyczki się napiły ;:333

Miłego dnia:)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Elwi kusisz kochana kusisz ;:24 już myślę gdzie by ją tu ewentualnie posadzić i gdzie kupić ;:219
Aphrodite do kupienia na jesień mam w planach rabatkę taka w kolorach różu i pasteli
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co masz w tym kartonie? ;:65
Róże obłędne i nie mogę się na nie napatrzeć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nooooo.......kochana w takiej pace to chyba roślin na obsadzenie połowy ogrodu wystarczy. ;:138
Twoja LC faktycznie już bardzo blisko oryginału na zdjęciach.
A w jakim miejscu rośnie ?
Ja swoją miałam najpierw w słońcu, ale była bardziej różowa niż bordowa.
Posadziłam więc w cieniu a tam już wiesz jak kwitnie.
Więc ciągle czekam kiedy pokaże te właściwego koloru kwiaty.
Różyczki cudne, jak wszystkie zresztą, oby tylko lato pokazało nam sie z dobrej a nie anomalnej strony, to nacieszymy się nimi na pewno jak nigdy.
Ten sezon dla róż jest wyjątkowy.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”