Grażynko-Kogra teraz Cię pocieszę - drugi kwiat LC u mnie jest już prawie katalogowy. Myślę, że w przyszłym roku może nas zaskoczyć kwitnieniem jak trzeba - wieczorem postaram się wkleić świeże zdjęcia.
Aniu-Annes77 cieszę się, że bukszpanowe kule znalazły u Ciebie uznanie:) Ponieważ wszystkie pieniądze idą na rośliny, brak mi urządzeń ułatwiających pracę w ogrodzie... Dlatego bukszpany cięłam zwykłym sekatorem - zajęło mi to cały dzień i zaskutkowało pęcherzami na dłoniach, które mam do tej pory

Ewcia - jolifleur pachnie rzeczywiście upojnie

Ulcia -usa1276 kup Heidi

Majeczko - majka411 i kto tu mówi o czarowaniu, ja się pytam??? Co do ulubienic to lista jest długa a robi się jeszcze dłuższa

Ewuś - Ewamaj66 masz rację - róże powinny nigdy nie przekwitać... Jednak z drugiej strony- w sezonie dostaję małpiego rozumu więc chyba dobrze, że jest czas kiedy normalnieję?

***Kiedy wracam z pracy, rzucam torebkę gdzie popadnie, łapię aparat i lecę na rabaty. M się trochę denerwuje, bo chciałby, żeby żona dała coś na ząb a nie latała po ogrodzie z obłędem w oczach

Ta Pani skradła pierwszy kawał serducha - Aphrodite

Popatrzcie...

Druga Pani, która podbiła mnie kolorem i budową kwiatu - Cream Abundance. Jak zobaczyłam ten kwiat, to wszystkie troski dnia codziennego poleciały precz, doznałam przypływu euforii i objawów typowego zakochania - np. chciało mi się śmiać z byle czego

Popatrzcie...

Trzecią Damę już znacie - Schloss Eutin czaruje niezmiennie cudownym różowo-morelowym środkiem

A przekwita naprawdę dostojnie:

Żeby nie było, że tylko trzy róże mam w ogrodzie

Rosenstadt Freising - piękne pąki a potem... przebarwienia znikają całkowicie i pozostaje róż majtkowy

Zaczyna Claire Marshall, ciekawa jestem rozwiniętego kwiatu

Gruss an Aachen - piękna, jedyna wada - kwiaty omdlewają na słońcu, może dlatego że świeżonka?

Chippendale coraz bardziej mi się podoba, bo straciła pierwotną "żarówę"

Rhapsody in Blue - ciągle rozwija nowe kwiaty

Marie Antoinette - bardzo piękna, ale do Cream Abundance jej daleko...