Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

nifredil pisze: Problemem jest tylko znalezienie kącika dla tymczasowego pobytu roślin..
Służę swoim ogrodem ;:170
Mam nadzieję, że ze szwagierką dogadacie się i wspólnie zaplanujecie obsadzenie reprezentacyjnych rabat, a nie jedna róże, a druga kapustę.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Przerwa obiadowa wykorzystana na zerknięcie na forum. Za oknem żar leje się z nieba i mimo wieczornego biegania z konewką wolę żeby tak już zostało. Nie lubię deszczu i towarzyszącej mu wilgoci i dziwnego uczucia wiecznego chłodu. No, wyjątkiem jest delikatny ciepły letni deszczyk, przed którym nawet nie trzeba się chować pod dach ;:173 Odwiedziwszy wasze ogrody nie mogę się zdecydować co do roślin na nowe nasadzenia. Niby miałam jakąś w miarę sztywną listę, ale wszystko wzięło w łeb.. :;230 Prawdę mówią wszyscy, którzy zapadli na tzw. chorobę forumową. Im więcej zdjęć oglądasz tym bardziej rośnie lista twoich chciejstw.. To chyba jakaś niezaspokojona potrzeba piękna. Wokół szarobury śwat a więc chociaż w ogrodzie wieczna wiosna ;:173

Celinko, dziękuję ;:168 Pierwszego roku po posianiu czarnuszki przeżyłam chwile grozy. Byłam pewna że moje dzieciaczki posiały mi koper w rabacie. Dodatkowo zagłuszała wszystkie mniejsze rośliny..Wydarłam wszystko, a ona za rok wyrosła znowu..teraz pokazuje się w przyzwoitych ilościach :lol: Cornelia sama wpadła mi w ręce, sama nigdy bym nie pomyślała żeby ją kupić.
Iwonko, mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądało z tymi rabatami. Chociaż faktycznie ja zakochałam się w różach, lubię sobie wszystko zaplanować żeby miało ład i porządek i przede wszystkim żeby cały czas coś kwitło. Szwagierka robi rabaty monotematyczne a to same lilie, a to liliowce czy jaskry..zobaczymy. Póki co kwitnie busz :D

Jako że kwitnie u mnie całe wielkie nic i róże nadal strajkują w pąkach tak zamęczę was tym co mam

Cornelia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cristata..no pękaj pąku złośliwy :twisted:

Obrazek

Mme Louise Leveque. Kiedy już zaczęła wyglądać ładnie to posypała się w płatki ;:173

Obrazek

Obrazek

Casanova zaczyna uwodzić w ogrodzie ;:131

Obrazek

Augusta Louise wygląda jak balerina, jestem nią zachwycona ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord

Obrazek

tradycyjnie nie może zabraknąć naparstnicy

Obrazek

dzwonek brzoskwiniowy

Obrazek

Obrazek

żylistek

Obrazek

jaskry z "cebulek", ciekawe czy przetrwają zimę :roll:

Obrazek

i po Presidencie ;:224

Obrazek

Pierwszy raz postanowiła zakwitnąć trytoma..niestety marność nad marnościami

Obrazek
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:215 ;:oj nie mogę oczu nasycić Twoimi pięknymi zdjęciami! Piękne zdjęcia i piękne "modelki"!
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
adsso
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 paź 2012, o 20:03

Post »

Piękne Róże, i zdjęcia też bardzo dobre, pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Sabinko masz prześliczne róże ;:138 i pięknie je ujęłaś :!:
Augusta Louise i mnie urzekła swoim pięknem ;:167
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Żylistek uroczy ;:196
Małgoś
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Niesamowity ogród - piękny i zadbany!

Rośliny odwdzięczają się wspaniałym kwitnieniem ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Podoba mi się Twoja prośba-pękaj pąku złośliwy ;:306 Mam mnóstwo róż, którym powinnam to koniecznie powiedzieć ;:306
Piwonie spryskałam tylko raz i teraz za to płacę, nie wszystkie zawiązały pąki. Sprawdziłam wcześniej, że powinnam spryskać pierwszy raz, kiedy piwonie rozłożą listki, niedługo po wyjściu nad ziemię, potem drugi raz po pojawieniu się małych pączków. Większość jednak zakwitnie :D
Cornelii nie mogę się doczekać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko pąk napoleona i u mnie taki opieszały ;:108 Co zajadę,by już kwiatek zobaczyć,to dalej w czapeczkę ubrany ;:306
Czarnuszkę co roku dosiewam,ona u mnie nie chce sama rosnąć ;:224 Twoja Levegue się sypie,al moja ma zaschnięte płatki,dziwna róża ;:306
Cornelia bardzo ładna,zapączkowana na maxa ;:333

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, jak ja kocham takie wypady, gdzie gatunków wszelakich pod dostatkiem, aż Ci zazdroszczę takiej wycieczki, bo ja w tym roku nigdzie nie byłam, M był ważniejszy. ;:108
Za to podziwiam bajeczne kolory w Twoim ogrodzie a goździków masz zatrzęsienie i te róże a powojnik. ;:oj
Przedszkole ostróżkowe obiecujące, za rok cały las Ci wyrośnie ...... oj będzie pięknie. :tan
Do jakiego przysmaku te ślimaki tak galopowały. ;:306
Twoi goście pytają o maki wschodnie a u mnie jest ich pod dostatkiem, więc daj im cynk. ;:333
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko piękne masz różyczki ;:138 Jaskier w białym kolorze fajnie się prezentuje.Ja trytomę posadziłam w tym roku ale raczej nie zanosi się,żeby zakwitła.Długo czekałaś za swoją?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wydawałoby się że im dłuższy dzień tym wiecem mamy czasu. Nic bardziej błędnego. Wychodzę do ogrodu rankiem wracam wieczorem kiedy robi się szarówka. Co prawda w te upały robimy sobie z dzieciakami przerwę przez południe, ale mimo wszystko dzień ucieka nie wiadomo kiedy. Tak więc póki mam moment wrzucę wam porcje tego co aktualnie mnie zachwyca..
..ale po kolei
Ameliar, Nie wiem czy to kwestia FO czy coraz lepszej jakości "modelek", ale dla porównania w tamtym roku wypstrykałam w maju 114 zdjęć a w tym roku 321 ;:oj zaczynam dochodzić do wprawy :lol:
Adsso, witam cię w moich skromnych progach :wit chętnie bym zaglądnęła do twojego wątku..gdybym tylko go znalazła :oops:
Iwonko, tak się cieszę tymi różami jak małe dziecko. Zawsze marzyłam o pięknym ogrodzie i szczerze jak oglądałam przepięknie zadbane ogrody na forum, a potem zerkałam na swoje wypociny to ręce mi opadały.. teraz mam przynajmniej jakiś zalążek i w miarę jasno sprecyzowane cele..Jak siły pozwolą to może coś z tego wszystkiego będzie ;:173
Małgoś, jak mi miło, że zaglądasz ;:168 . Żylistka kupiłam za 3 zeta bo tanio..do końca nie wiedzałam co to takie i w ogóle ;:131 a teraz jestem zachwycona. Ma mega trwałe kwiaty, którym upały i ostre słońce nie straszne ;:108
Smolka, dziękuję ślicznie za komplementy ;:196 Kocham każdą roślinkę i znam chyba każdy płatek w moim, póki co skromnym ogrodzie. Do niesamowitego jeszcze mu trochę brakuje, ale w przyszłości ;:183
Ewa, Muszę przypilnować w przyszłym roku oprysku na piwoniach ;:108 Z tymi pąkami to czysta złośliwość..U mnie czekam na tą Cristatę jak głupia. Wszystko wokół pęka, rozkwita się a ona nadal w pąku ;:223
Annes77, u mnie też Levegue zasychała. Większość pąków wygląda marnie, ale na całe szczęście kilka załapało się na pogodę bezdeszczową i rozkwitło ;:oj

Cornelia nadal szaleje całymi grupami kwiatów

Obrazek

Augusta Louise

Obrazek

Obrazek

Alexander Mc Kenzie

Obrazek

Obrazek

Cristata, no jak zwykle pąk ;:306

Obrazek

Obrazek

Mme Louise Leveque

Obrazek

Casanova

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord, dosłownie sam kwiat, a ten zapach ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Arthur Bell (zmienia kolor z mocno żółtej na prawie kremowo białą)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jubilee Celebration, jest tak ciężka że zwiesza kwiaty

Obrazek

Obrazek

Monika

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nostalgie każe na siebie czekać

Obrazek

Królowa Szwecji pokazała klasę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Senteur mimo ogryzienia przez robala zakwitła i zapachniała

Obrazek

Obrazek

cukier z rugos..do herbaty earl grey - mistrzostwo.
Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, na dzień dobry, wszem i wobec będę rozgłaszała twoje roślinki, bo powojniki od ciebie rosną jak szalone ;:196 ślimaki ostatnio pełzną do mojego ostróżkowego przedszkola, ale już załatwiłam ich raz a konkretnie ;:134
Ann_30, Moja trytoma też kwitła dopiero w drugi rok po posadzeniu ;:108 Jaskry podobają mi się niemiłosiernie, ale nie wiem co będzie z zimą..jakoś nie mam chęci żeby je wszystkie wykopywać a podobno nie chcą zimowac ;:222

poza różami nadal kwitną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30

Post »

Kochana! jak masz tak "pstrykać" to rób to jak najczęściej i najwięcej! ;:oj
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Sabinko :wit dawno mnie u Ciebie nie było :oops:
Przepięknie masz różyczki i pięknie Ci kwitną :D
Dzwonek brzoskwiniowy pięknie kwitnie :)
Żylistek ślicznie kwitnie. Jaskier w białym kolorze piękniutki. Lilia pięknie Ci kwitnie. Naparstnice piękne. Piwonie urocze ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”