Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Bogusiu, czuję zapach, wspaniały :roll: Dziękuję za śliczne zdjęcia ;:196
Róża cudna i peonia także , razem wyglądają bajecznie ;:108
Gdybyś spróbowała ukorzenić byłabym bardzo chętna i żurawki jestem bardzo ciekawa, nie widziałam takiej kwitnącej na biało :wink:
U mnie ogród znacznie mniejszy -1600 m, i nie ogarniam, chwasty mnie ciągle wyprzedzają :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu,zdrowiej ,bo piękna pogoda ma być i trzeba być w ogrodzie ,ja też się pochorowałam jak były poprzednie ulewy ,potem przyszły gorąca ,a ja kaput ,przy tych ulewach już tak nie chojrakuję ,ogród i tak piękny i spokojnie zaczeka na Ciebie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane dziękuję za To ,ze jesteście ...i za troskę o moje "gnaty" :;230
Jest coraz lepiej...choć nigdy dobrze nie będzie , po prostu muszę być ostrożna i nie eksploatować w nadmiarze lędżwi / ale jak wytłumaczyć to chwaściorom :;230 plewić tez się nie da na stojąco ;:306
Renatko!milo ,że odwiedziłaś... ;:168
Niepokoi mnie to stwierdzenie...jest gorzej! Pozdrawiam cieplusio!
Anetko!...peonie u mnie tez zbyt krótko cieszyły...w ogóle tak czas pędzi...przerażające.
Ilonko!.. o tak , tak...to jest czwarty rok tworzenia kolorowych rabatek bylinowych.Ja działam szybko. ;:306 w kwietniu tego roku wycięliśmy ponad 20 letni żywopłot...w maju już była kolorowa skarpa niezapominajkowo- stokrotkowo - bratkowa.Docelowo ma być zupełnie inaczej...ale ten sezon w takim zestawieniu cieszyła oko. Tak mam okazałą kwitnąca dalię , którą posadziłam w marcu do donicy w tunelu foliowym, a w maju przesadziłam do gruntu. Niestety nie znam nazwy tej różyczki ...rośnie ponad 20 lat i wabi nas do ogrodu swoim zapachem.
Kasiu!zaraz po przekwitnięciu przysypię gałązki. rózyczki,mam nadzieję ,ze uda mi się . Twierdzą ,ze mam 'lekką rękę "do kwiatów....oj te chwasty...mnie tez wyprzedzają. Dzisiaj jest w domu syn i synowa...wykorzystam to ;:306
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Bogusiu, masz zielone ręce, na pewno ci się uda ukorzenianie ;:196
Zielone ramy ogrodu podsadzane kwieciem , i osiągnęłaś wspaniały efekt ;:138
A co planujesz posadzić później na skarpie ?

Wykorzystaj chętnych pomocników ;:108 , ja zwykle sama dłubie , no oprócz koszenia .
Miłego dnia ci życzę , u nas dziś nie pada , zaraz tez wyjdę do ogrodu ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wspaniałe widoki, róże i piwonie... coś pięknego! Niestety mam to samo- nikt lepiej ode mnie tego nie zrobi... i tak ja wiecznie przemęczona i sfrustrowana, że wszystko na mojej głowie...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Witaj, spacerując po wątkach weszłam i podziwiam Twój ogród, naprawdę mały kawałek raju na ziemi :) wielka ilość różnorakich roślin zachwyca :)
Twój ogród piękny słoneczny , u mnie niestety ogród cienisty, ale co ja piszę niestety każda roślina musi mieć swój kąt więc ja mam większość cieniolubów :)
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Bogusiu, u Ciebie jak zwykle cudnie kolorowo ;:oj Boleści współczuję i życzę szybkiego powrotu do formy! Znam to uczucie, kiedy każą siedzieć, a Ty nijak nie potrafisz - mam dokładnie to samo, dlatego ostatnio wprost lekarce powiedziałam, że leżenie plackiem nie wchodzi w grę. Teraz po tabletkach w miarę mogę się ruszać, a dziś rano przestało padać, więc jutro wchodzę w ogród. Chwasty i u mnie rosną jak szalone, jak dzisiaj zobaczyłam warzywnik to... nic, tylko zaorać :evil: A na stojąco można co wyższe kwiaty wąchać :wink:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko!..."włożę " cale moje serce w ukorzenianie tej różyczki / musi się udać.../Mam juz kilka osób na liście chętnych... ;:108
Dzisiaj po południu poczułam się zdecydowanie lepiej...zatem popracowałam w ogrodzie. Ciekawa jestem ....jak minie noc?
Nie wiem czy to był chwilowy zanik bólu, czy rzeczywiście po 8 dniach męczarni...odpuścił :;230
Kasiu!...moja żelazna zasada "ogród musi być kolorowy przez trzy sezony...bieli z szarością dość mam zimą.Na pewno będą na skarpie"poduchy" gęsiówki kaukaskiej, macierzanki , smagliczki i niezapominajki ...pomiędzy nimi niezawodne , ulubione moje stokrotki. Rosną już kępami liatrie.../wkrótce rozkwitną /przy nich dołożę niebieściutkie przetaczniki ....schodząc niżej ....ostatni pas będą to szalwie czerwone, jednoroczne i niebieskie lobelie. Cały sezon skarpa będzie kwiecista...jest to miejsce oddzielające zejście z polbruku do ogrodu. Teraz jest pstrokata...ale jutro zrobię zdjęcie.
Mariolu!właśnie, musimy zmienić taktykę działania....nie ma co zbytnio eksploatować się.
Ja na szczęście mam na głowie tylko dom , ogród i ....męża :;230
Beatko!...tak mi się spodobał prusznik,ze nawet nie czytałam , jakie ma wymagania. Postaram się stworzyć mu odpowiednie warunki...może przeżyje. Okej ...obwiążę go czerwona kokardą, coby kto nie rzucił na niego uroku... ;:306
Celinko!/ trzynastka/miło mi gościć Ciebie w moim mega ogrodzie. Na ponad półhektarowej powierzchni mam zakątki cieniste , bardzo słoneczne ...z półcieniem, co tylko dusza zapragnie ;:306 ...nie mam problemu ze znalezieniem miejscówki dla roślin. Zapraszam w każdej wolnej chwili.
Aneczko!...dochodzę powoli do formy po zażywaniu przez 8 dni tabletek przeciwzapalnych i przeciwbólowych.Jestem przeciwniczką tabletek, ale to był ...jedyny raz.Zdecydowanie wolę zastrzyki. Mój warzywnik perfekcyjny po dzisiejszym dniu , w tunelu foliowym o porządek dba mąż...jutro dopieszczę rabatki. Obiecałam sobie ,ze będę systematycznie plewiła rabatki - dwa , trzy dni przerwy i chwasty szaleją.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!...po wytężonej dzisiejszej pracy...efekt w warzywniku doskonały
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...a tak cieszy oko dalia , która miesiąc rosła w tunelu foliowym

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow jak ja kocham takie widoki, cudnie :) jak ogród moje babci, w całej okazałości zawsze z nią pracowałam w ogrodzie i nie mogę przeboleć że mam tylko 700 m mojego królestwa... :(
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu ogóreczki i pomidorki kuszą bardzo oj kuszą ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Bogusiu kusisz mnie tą dalią ;:173 Jak tak się napatrzę to nie mogę już doczekać się moich aż rozkwitną.Czy dobrze zauważyłam,że masz posadzone ziemniaki?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bogusiu cieszę się, że ból odpuścił, warzywniak ;:333
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!..ból odpuścił...zatem szaleję w ogrodzie.... jak ja to lubię...
Celinko/ trzynastka/
fajnie dysponować dużą powierzchnią, ale pracy co nie miara . Czasami przeraża mnie ten areał...zwłaszcza gdy dopadnie mnie jakaś niemoc. Ja lubię mieć wszystko dopracowane perfekcyjnie ,bo przecież przydomowy ogród naszą wizytówką.
Eluniu!...uwielbiam swojskie , ekologiczne warzywka.Dzisiaj już wyrwałam do obiadu swojską marchewkę, ziemniaczki młode jemy od dwóch tygodni.
Aniu! moje dalie do gruntu były wysadzone wcześnie , zatem sporo ma pąków. Tak ziemniaczki sadzę... dwie - trzy rajki bardzo wcześnie , kiełkowane i cały czas od posadzenia przykryte są agrowłokniną . Te już jemy od dwóch tygodni.
Natomiast 5 arów sadzi nam znajomy sadzarką ciągnikową...na późne wykopki . Wystarcza nam zazwyczaj do lutego/ 7 osób/
Właśnie dzisiaj je doprowadziłam do porządku.
Aguś!....warzywnik zawsze miałam ekstra , ale ten rok wyjątkowy dla warzyw.Wszystko takie dorodne. My nie stosujemy żadnych nawozów sztucznych... czysto eko...kompost+ co jakiś czas... obornik.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, Bogusiu racja to nasza wizytówka, ale jak zaczynam odczuwać ból kręgosłupa , to wtedy zaczynam myśleć że jednak zdrowie najważniejsze ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”