Takie tam bodziszkowe - śliczne
Na glinie malowane - 2014
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na glinie malowane - 2014
Takie tam bodziszkowe - śliczne
- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ooooo lilie już Ci kwitną ?
Może jeszcze podgrzewanie " rurowe " działa ? U mnie Czippek też już lada chwila rozkwitnie , pierwsze kwiatuszki , będę mogła delektować się ich urodą na żywo .
A naparstnica naprawdę robi wrażenie 
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Muszę wysępić od swojej mamy taką piwonię, jak ona pachnie
Niektóre róże lubią sucho i skromnie, ta róża nn którą zdobyłam spod naszego GS-u , rosła w samym piachu,palącym słońcu, pogryziona przez robale , a jak kwitła i pachniała
O Chippka się nie martw, to taka silna i witalna róża że za chwilę pojawią się kolejne pąki i kwiaty
O radykalnym cieciu powiem tak, niektórym różom służy, pewnie wielkokwiatowym tak, ale ja już nie będę tak krótko cięła swoich - nie widzę sensu , tylko opóźniam kwitnienie a i tak rosną do takich samych rozmiarów
Niektóre róże lubią sucho i skromnie, ta róża nn którą zdobyłam spod naszego GS-u , rosła w samym piachu,palącym słońcu, pogryziona przez robale , a jak kwitła i pachniała
O Chippka się nie martw, to taka silna i witalna róża że za chwilę pojawią się kolejne pąki i kwiaty
O radykalnym cieciu powiem tak, niektórym różom służy, pewnie wielkokwiatowym tak, ale ja już nie będę tak krótko cięła swoich - nie widzę sensu , tylko opóźniam kwitnienie a i tak rosną do takich samych rozmiarów
Twój ogród to dla mnie ciągła inspiracja. Jutro jadę po róże, chciałabym podobne do Twoich. Mam nadzieję, że się przyjmą, jak kupię w donicach. Jak myślisz?
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewcia
jeśli masz ochotę na takowy krzaczek to służę 
Elu "podgrzewanie rurowe"
Te lilie u mnie co roku zakwitają najwcześniej i nie ma to związku z "podgrzewaniem"
Cieszę się, że i Ty niedługo będziesz się nim cieszyła
Elu "podgrzewanie rurowe"
Te lilie u mnie co roku zakwitają najwcześniej i nie ma to związku z "podgrzewaniem"
Cieszę się, że i Ty niedługo będziesz się nim cieszyła
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ilona, przez Ciebie kolejna róża zapisana. Muszę ją mieć 
- imwsz

Kasiu ta stara babcina pachnie. Poleciałam się utwierdzić
Sylwio
ale ja mam taki skromny ogródek
Róże w donicach możesz sadzić calusi sezon.
Ostatnio jak byłam w Auch.. to przywieźli akurat róże w donicach. Muszę przyznać, że wybór był szeroki. Mieli m.in. Chippka, Kronprinsesse Mary .... i wiele innych
Także życzę udanych łowów i z niecierpliwością czekam na wieści pozakupowe
Małgoś a którą sobie zapisałaś
U mnie kwitnienie skromne to zafundowałam sobie coś takiego - własne rękodzieło

Próbuje zakwitnać kolejna lilia
Sylwio
Róże w donicach możesz sadzić calusi sezon.
Ostatnio jak byłam w Auch.. to przywieźli akurat róże w donicach. Muszę przyznać, że wybór był szeroki. Mieli m.in. Chippka, Kronprinsesse Mary .... i wiele innych
Także życzę udanych łowów i z niecierpliwością czekam na wieści pozakupowe
Małgoś a którą sobie zapisałaś
U mnie kwitnienie skromne to zafundowałam sobie coś takiego - własne rękodzieło

Próbuje zakwitnać kolejna lilia

Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom

No i się doczekałam
, ale śliczne
, ale się napracowałaś , jakie równiutkie i ten owal jak równiutko ci wyszedł. Dobieranie perfekcyjne
Wzorki różane śliczne
Lilia ślicznie się zapowiada
Te stare odmiany piwonii są bardzo pachnące
Wzorki różane śliczne
Lilia ślicznie się zapowiada
Te stare odmiany piwonii są bardzo pachnące
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Rękodzieło prześliczne
A kiedy Ty czas na robótki znajdujesz?
Ja w tym roku ogródka nie mogę ogarnąć a co dopiero mówić o robótkach, normalnie tragedia czasowa
- imwsz

Kasiu cieszę się, że Ci się spodobały
Na tym drugim zdjęciu, trochę ciężko zauważyć, w środku róży są takie bąbelki. Ot taka sobie dodatkowa ozdoba
Robiłam je tym nowym, dla mnie, słupkiem patentowym i doprawdy bardziej mi się efekt końcowy podoba.
Faktycznie stare odmiany piwonii są pięknie pachnące i to bez dwóch zdań. Także prowadź negocjacje
Ewuś
Oj żebyś Ty wiedziała ile czasu one powstawały.
Ta pierwsza to jeszcze przełom 2013/2014 a druga dopiero co skończona.
Robiąc je na pewno nie myślałam, że tak skromniutkie będzie kwitnienie różyczek maj/ czerwiec
To nie jest tak, że usiądę i sobie porobię. To wszystko na zasadzie dziś jeden rządek, jutro cztery, ?? i czas roboczy mija a serwetka rośnie w siłę
Ja nieraz jestem padnięta przy moim mini a Ty masz 4 razy wiekszy. Wczoraj robiliśmy troszkę przed domem na tej ?kiszce? prostokątnej a dzisiaj nie mogłam się skulnąć z łóżka
Mamine ?stare? róże

I moja malusia uratowana Angela

Na tym drugim zdjęciu, trochę ciężko zauważyć, w środku róży są takie bąbelki. Ot taka sobie dodatkowa ozdoba
Robiłam je tym nowym, dla mnie, słupkiem patentowym i doprawdy bardziej mi się efekt końcowy podoba.
Faktycznie stare odmiany piwonii są pięknie pachnące i to bez dwóch zdań. Także prowadź negocjacje
Ewuś
Oj żebyś Ty wiedziała ile czasu one powstawały.
Ta pierwsza to jeszcze przełom 2013/2014 a druga dopiero co skończona.
Robiąc je na pewno nie myślałam, że tak skromniutkie będzie kwitnienie różyczek maj/ czerwiec
To nie jest tak, że usiądę i sobie porobię. To wszystko na zasadzie dziś jeden rządek, jutro cztery, ?? i czas roboczy mija a serwetka rośnie w siłę
Ja nieraz jestem padnięta przy moim mini a Ty masz 4 razy wiekszy. Wczoraj robiliśmy troszkę przed domem na tej ?kiszce? prostokątnej a dzisiaj nie mogłam się skulnąć z łóżka
Mamine ?stare? róże

I moja malusia uratowana Angela

Pozdrawiam - Ilona
Ilonko klimat Ci naprawdę sprzyja! Jakże wcześnie Ci wszystko kwitnie.
Najbardziej czeka się na te pierwsze róże prawda? Ja do tej pory z drżeniem serca patrzę na pączki nowo posadzonych róż....i czekam na niespodziankę
Najbardziej czeka się na te pierwsze róże prawda? Ja do tej pory z drżeniem serca patrzę na pączki nowo posadzonych róż....i czekam na niespodziankę
- kasia_rom

Róże mamine piękne
A Angela widać że się zbiera i ma pączki, będą z niej ludzie
Żurawkowo śliczniusie
Serwetki tym nowym słupkiem wychodzą o wiele ładniej , takie równiutkie krateczki .
Teraz widzę te bąbelki, świetny pomysł .
Ja wolę szybko kończyć serwetkę, boję się że nierówno zrobię, raz luźniej raz ciaśniej i wtedy nie jestem zadowolona
A Angela widać że się zbiera i ma pączki, będą z niej ludzie
Żurawkowo śliczniusie
Serwetki tym nowym słupkiem wychodzą o wiele ładniej , takie równiutkie krateczki .
Teraz widzę te bąbelki, świetny pomysł .
Ja wolę szybko kończyć serwetkę, boję się że nierówno zrobię, raz luźniej raz ciaśniej i wtedy nie jestem zadowolona
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Angela potwierdza swoją opinię - taka mała a już się stara, dzielna z niej dziewczynka 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ilonko
Pięknie Ci róze kwitną,żurawki pieknośći
rękodzieło bardzo ładne
I lilia już Ci rozkwita,
Pięknie Ci róze kwitną,żurawki pieknośći
rękodzieło bardzo ładne
I lilia już Ci rozkwita,
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Ilonko
, róże przeurocze, szczególnie ta muśnięta różem
.
Serwetka pięknie się prezentuje
.
Tak za mną chodzi dorabiana koronka na szydełku na dole bluzki i przy rękawach...ale jak się ma patrzałki na oczkach to nie takie proste
. Nie da się robić szydełkiem i na tv gapić, bo nie widać nic, ani tu ani tu...a kiedyś mogłam...to się chyba akomodacja nazywa....
Serwetka pięknie się prezentuje
Tak za mną chodzi dorabiana koronka na szydełku na dole bluzki i przy rękawach...ale jak się ma patrzałki na oczkach to nie takie proste