Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Maryniu cieszę się, że w końcu przestanie padać, lubię pracować w ogrodzie, jest dla mnie lekiem na całe zło. :D
Prace domowe wykonuję z konieczności.
Jakie to przyziemne nastawiać kolejną pralkę i kurze wycierać. Przynajmniej, jak nie ma słońca, to tak bardzo nie widać. ;:306
U Ciebie nawet zwykła trzykrotka wygląda cudownie, ładne zdjęcia robisz. Ona tak strasznie się wysiewa, a wyrwać się nie daje, trzeba wykopywać . Wiciokrzew ładnie kwitnie, na moich listki żółkną. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Owszem , Aniu ! ;:173
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu ale spacerek sobie zrobiłam fajny, tyle roślin, cudnie to wszystko wygląda, spektakl swój rozpoczęły róże, no nie wiem co powiedzieć, cudna pęcherznica, nie wiem jak to, że ja jeszcze żadnej nie mam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam Twój ogród. Nie może się nigdy znudzić. Masz tyle roślin. Co jedna to piekniejsza
Cały czas się zastanawiam jak Ty to robisz, że Twoje rabaty mimo takiej ilości roślin nie wyglądają na przeładowane
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu jak ja lubię do Ciebie zaglądać :heja po prostu uwielbiam Twój busz :heja tyle się u Ciebie dzieje i zawsze wypatrzę coś fajnego. Czy ta wysoka bylina z pióropuszami to parzydło?
Moje ma trzy lata ale nie jest takie wysokie :roll:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Maryniu, różyczki szybko i ślicznie Ci kwitną. Moja Chippendale jeszcze w pąkach, a jedna pnąca dotąd NN to chyba jest Alchymist ;:218
Piwonie też piękne, a u mnie też dopiero zaczynają.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Toż mi się plomby całkiem posypią, jeśli nadal będę tak zgrzytać ;:306
Nadal susza, ale nadzieja na deszcz, bo dziś pochmurno i chłodno. Wydaje mi się, że różom zasychają pąki z braku wilgoci, a wiem, że ogrodu nie podleję :evil: Konewką :evil:
Chippendale najbardziej mi się podoba właśnie różowa. Swoją przeniosłam jesienią na inne miejsce i czekam, kiedy zakwitnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A u nas? Znowu pada :evil: U Ciebie zaschną. U nas zgniją. tak czy siak kicha ;:223
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu i ja lubie pęcherznice - sa fotogeniczne i każdy szczegół łatwo uchwycić.
Moja odmiana "Diabolo " dopiero ma pąki ale muszę zrobić korektę kształtu więc część z nich pójdzie pod sekator. Faktycznie obie mają ciemne liście ale Diabolo ciemniejsza bo jej liście sa bordowo-czerwone a w głębi zatopiony ciemny brąz w dużym wysyceniu. Wszystko zależy od stanowiska i aury - obserwuje ją.

Odmiana 'Red Baron' ma liście ciemno-czerwone ale uwielbiam jej młode miedziane przyrosty, sa kontrastem dla starszych. Ogólnie liście mają bardziej wyraźne unerwienie w jaśniejszym tonie co widać na fotkach u Ciebie. Znajoma ma i mogę porównywać w realu. Najlepiej jakby obie obok rosły ale brak miejsca. Z tego co zauważyła to ma tez ciut mniejsze liście.
Obie są piękne przez cały sezon.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:333 Tereniu wreszcie może troszkę "odsapniemy" na ;:3 ...nie mogę się doczekać działki u mnie dziś ok .20 st. to już jest coś oby nie padało tylko! Bo szkoda czasu! Maj już mamy za sobą zleciał jakoś tak nijako...
Masz rację w tym roku trzykrotki i u mnie się rozszalały mają swoje pięć minut jak i naparstnice i dzwonki brzoskwiniolistne...wszędzie ich pełno..kilka trzykrotek już wykopałam.
Cieszę się,że podobają Ci się moje zdjęcia i że wyraziłaś to miłymi słowami! ;:196

taki nowy irysek mi przybył :)
Obrazek

Obrazek
Alchymist
Obrazek
Monika
Obrazek

Iwonko Twój spacer moimi ścieżkami sprawił mi ogromną przyjemność ;:180 ... nie trzeba wiele mówić,wystarczy pozdrowienie .. bo ;:204 nie brakuje ale pozostawiony ślad to niebywała radość i zachęta ! Ostatecznie nie tylko dla siebie tu jesteśmy...Grono moich odwiedzających ;:333 przyjaciół jest niewielkie natomiast chętnych tylko do podglądania bez zobowiązań wielu... ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gosiu-Margo2 dzięki za miłe słowa !Nie tylko Ty się zastanawiasz jak ja to robię,że rabaty nie wyglądają na przeładowane...dokładnie to samo pytanie zadała mi w sobotę znajoma, która była u mnie w odwiedzinach na działce... ;:306 Nie była to jej pierwsza wizyta u mnie więc zaskoczenia nie było. Cóż powiedzieć , mam w głowie jakiś kod ... ;:306 w/g którego sadzę rośliny i z góry wiem, na której rabacie mogę daną roślinę posadzić ....Taki mam jakiś swój wypracowany przez lata styl , któremu jestem wierna ! Oglądając cudze ogrody rzuca mi się momentalnie w oczy jak coś jest nie po mojemu...Ale doradzać nikomu nie lubię ani nigdy nie mam zamiaru...

Aniu anym cieszą mnie bardzo Twoje słowa! ;:196 Tak to parzydło u mnie poza działką już od kilku lat bo na takie rośliny nie mam już miejsca . Działkę mam zewnętrzną przy alei i mogę sobie pozwolić na wysadzenie poza działkę niewygodnych roślin i krzewów.Parzydło jest wysokie ale może masz parzydełko , niższe znacznie bardziej jak tawułka .

Basiu różyczki moje niezbyt wykwintne więc się biorą do roboty szybko bez rozglądania ;:306 Piwonie też mam stareńkie , te nowsze nie kwapią się do kwitnienia zbyt obficie! ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewciu nie zgrzytaj nie zgrzytaj... ;:306 Ty czekasz na deszcz a ja na słońce i pogodę.Dzisiaj od rana ładnie świeci mam nadzieje na dzień spędzony na działce ..kończy się gotować obiadek no i w drogę!
Myślę,że na bujanie nie będzie dzisiaj czasu chyba , że krzyże mnie rozbolą..
tutaj sobie leżę wśród paproci i bujam Aniu sweety...

Obrazek
także w obłokach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Christinkrysia miło,że zajrzałaś! ;:180 pęcherznice uwielbiam fotografować z bliska ich kwiatostany są urzekające! :)

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
mooniczek
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 18:16

Post »

Kolorowo i uroczo. ;:167 Marpo goździki masz przepiękne.
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Kochana!
Wirtualny spacer po Twoim ogrodzie to niesamowita przyjemność.
Oczu nie można oderwać od tylu pięknych roślin.
Pozdrawiam.
Będę częściej zaglądać.
Małgosia
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Maryniu :wit
Spacer po Twoim pięknym ogrodzie, to sama przyjemność, zwłaszcza w taki ponury i mokry dzień jak u mnie dzisiaj...od razu nastrój się poprawia :D
Można nacieszyć oczy tyloma barwami i bogactwem roślin....co rusz, to coś nowego wypatruję...gdzie Ty to wszystko mieścisz? masz 'gumową' działkę czy co :wink: :shock:
Śliczne różyczki, mają taki romantyczny wygląd...od razu można się w nich zakochać na zabój ;:167
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Maryniu a u mnie dzisiaj cały dzień siąpi deszcz,a tak chciałam na działkę iść ;:145
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko dziękuję za sympatyczne odwiedziny! ;:180
Małgosiu Margaret2014 cieszę się , że spacer u mnie sprawił Ci przyjemność :) Serdecznie zapraszam do dalszych odwiedzin... :)
Elu miło , że zajrzałaś i taki sympatyczny wpis zostawiłaś! ;:196 Mieszczę się z bidą :) ale staram się!Róż troszkę mam ale nie są to jakieś okazy ...na miarę skromnej działki ROD!
Dorciu wreszcie dzisiaj mogłam kilka godzin spędzić na działce! Pogoda dzisiaj była znośna a najważniejsze ,że nie padało i było dość ciepło!

Trochę przerośniętych chwastów wyrwałam , wykosiłam trawniki i w ramach relaksu przeszłam się po najbliższej okolicy działkowej . Nawąchałam się zapachów różano-piwoniowo-jaśminowych przy głównej alei i nie omieszkałam oczywiście pstryknąć kilkunastu fotek ... zapach zachowuję dla siebie... :)

Zapraszam na spacerek działkową aleją...
łubiny
Obrazek

. . . . . . . . . . . . . Obrazek
przepięknie pachnące róże
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jaśmin przecudnej urody i zapachu