Tereniu wreszcie może troszkę "odsapniemy" na

...nie mogę się doczekać działki u mnie dziś ok .20 st. to już jest coś oby nie padało tylko! Bo szkoda czasu! Maj już mamy za sobą zleciał jakoś tak nijako...
Masz rację w tym roku trzykrotki i u mnie się rozszalały mają swoje pięć minut jak i naparstnice i dzwonki brzoskwiniolistne...wszędzie ich pełno..kilka trzykrotek już wykopałam.
Cieszę się,że podobają Ci się moje zdjęcia i że wyraziłaś to miłymi słowami!
taki nowy irysek mi przybył

Alchymist

Monika
Iwonko Twój spacer moimi ścieżkami sprawił mi ogromną przyjemność

... nie trzeba wiele mówić,wystarczy pozdrowienie .. bo

nie brakuje ale pozostawiony ślad to niebywała radość i zachęta ! Ostatecznie nie tylko dla siebie tu jesteśmy...Grono moich odwiedzających

przyjaciół jest niewielkie natomiast chętnych tylko do podglądania bez zobowiązań wielu...
Gosiu-Margo2 dzięki za miłe słowa !Nie tylko Ty się zastanawiasz jak ja to robię,że rabaty nie wyglądają na przeładowane...dokładnie to samo pytanie zadała mi w sobotę znajoma, która była u mnie w odwiedzinach na działce...

Nie była to jej pierwsza wizyta u mnie więc zaskoczenia nie było. Cóż powiedzieć , mam w głowie jakiś kod ...

w/g którego sadzę rośliny i z góry wiem, na której rabacie mogę daną roślinę posadzić ....Taki mam jakiś swój wypracowany przez lata styl , któremu jestem wierna ! Oglądając cudze ogrody rzuca mi się momentalnie w oczy jak coś jest nie po mojemu...Ale doradzać nikomu nie lubię ani nigdy nie mam zamiaru...
Aniu anym cieszą mnie bardzo Twoje słowa!

Tak to parzydło u mnie poza działką już od kilku lat bo na takie rośliny nie mam już miejsca . Działkę mam zewnętrzną przy alei i mogę sobie pozwolić na wysadzenie poza działkę niewygodnych roślin i krzewów.Parzydło jest wysokie ale może masz parzydełko , niższe znacznie bardziej jak tawułka .
Basiu różyczki moje niezbyt wykwintne więc się biorą do roboty szybko bez rozglądania

Piwonie też mam stareńkie , te nowsze nie kwapią się do kwitnienia zbyt obficie!
Ewciu nie zgrzytaj nie zgrzytaj...

Ty czekasz na deszcz a ja na słońce i pogodę.Dzisiaj od rana ładnie świeci mam nadzieje na dzień spędzony na działce ..kończy się gotować obiadek no i w drogę!
Myślę,że na bujanie nie będzie dzisiaj czasu chyba , że krzyże mnie rozbolą..
tutaj sobie leżę wśród paproci i bujam
Aniu sweety...

także w obłokach
Christinkrysia miło,że zajrzałaś!

pęcherznice uwielbiam fotografować z bliska ich kwiatostany są urzekające!