Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mój wątek   

Dziękuję, że jesteście ze mną   

Dinda ? wychodzi na to, że różowe kwiatki Klonika są najpopularniejsze. Dlatego doceniam pomarańczowy kolor moich klonikowych kwiatków  

Teraz znów obsypał się kwieciem i dobrał trochę nowych listków:  
 Tak wyglądał 6 maja i obecnie.

Tak wyglądał 6 maja i obecnie.

katharos ?
katharos ? Kasiu, okazało się, że ta Peperomia to jednak 
Senecio cephalophorus , czyli inaczej: Starzec-głowa światła. Jego kwiatek będzie pomarańczowo-czrwony.
Taki jak ten :
 Mój Senecio cephalophorus (Starzec-głowa światła)

Mój Senecio cephalophorus (Starzec-głowa światła) ma jeszcze pąki ale pewnie już nie długo  

A oto on :

Elcia1974 ?
Elcia1974 ? dziękuję Elciu za trzymanie kciuków za moje chorowinki... 

U nich ciągle nieciekawie ale jeszcze nie tracę nadziei  
 trzynastka ? Celinko,

trzynastka ? Celinko, ślimaczek też mi się podoba, tym bardziej, że dostałam go wraz z roślinką od ukochanego  

Jest dla mnie prawdziwą perełką  

Asparagusy bardzo lubię, chociaż są trochę kłopotliwe, bo nieustannie gubią pojedyncze igiełki i przez to ciągle trzeba wokół nich sprzątać 

ale co tam i tak je lubię  
 Arkadius121 ?

Arkadius121 ? Arku dziękuję za przemiłe słowa  

Również serdecznie Cię pozdrawiam  
 Mirabela ?

Mirabela ? Miruś, dziękuję za takie pochwały  

Kwiatki od Ciebie też pięknie u mnie rosną a oto one: 
1. Juka wypuściła nowe, piękne i szerokie liście   

2. Fikus dobrał już jednego małego listka a teraz zamierza rozwinąć nieco większego
2. Fikus dobrał już jednego małego listka a teraz zamierza rozwinąć nieco większego   

3. Dracena też się dzielnie trzyma ale zimą zgubiła całą dolną połowę listków
3. Dracena też się dzielnie trzyma ale zimą zgubiła całą dolną połowę listków  
 zresztą tak samo jak moja druga Dracena - musiałam popełnić jakiś błąd, tylko wciąż nie wiem jaki.... 
 justus27 ?

justus27 ? Justynko, z tym buszem to masz rację ale więcej roślinek już nie przewiduję a kilkanaście już  nawet wydałam a z tym co zostało to dam radę  
 Blueberry ?

Blueberry ? Natalko, to Kalanchoe to taki mały eksperyment, sama nie wiem co z tego wyjdzie ale cieszę się , że się Tobie spodobało a ślimaczek faktycznie różków ma od groma  
 Zapraszam na cdn.....
Zapraszam na cdn.....