Kwiatowo-owocowy balkon Moni
Re: Kwiatowo-owocowy balkon Moni
Monia, gdybyś przypadkiem była kiedyś w Poznaniu, to znam jedno miejsce z całymi zagonami koleusów - wszystkie możliwe kolory!
Sama sienie oparłam i kupiłam. 
sara44 dziękuję bardzo, one teraz mają wysyp nasionek
Niunia1981 hmmm no wiesz, mam jeszcze miejsce na balkonie, to trochę kwiatów się zmieści
a jak nie to dokupię druga kratkę i miejsce się znajdzie
trzy_koty nie kuś, nie kuś
Niunia1981 hmmm no wiesz, mam jeszcze miejsce na balkonie, to trochę kwiatów się zmieści
trzy_koty nie kuś, nie kuś
To trzeba to wolne miejsce zagospodarować, kupiłaś już coś? 
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moniko
Przybywam z rewizytą i podziwiam Twoją sporą,zadbaną i zdrową kolekcję parapetowców jak i ogrodowych
Pozdrawiam.
Przybywam z rewizytą i podziwiam Twoją sporą,zadbaną i zdrową kolekcję parapetowców jak i ogrodowych
Pozdrawiam.
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Moniko, zbierz nasionka bratków. Osobiście bardzo zachęcam do ich wysiania na początku roku. Te z własnych nasion są bardziej dorodne i obficiej kwitną (jak zresztą i inne rośliny z własnych, nie kupowanych nasion).
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Koleusek - śliczny.
A kalanchoe - jakie piękne
A kalanchoe - jakie piękne
passi balkon ma już formę ostateczną na tegoroczne lato
w tej chwili skupiam się na roślinach domowych
i zakupie mebli
Arkadius121 dziękuję bardzo
Magdallena zebrałam już troszkę tych nasionek (bratki wciąż wypuszczają mi nowe kwiatuszki, uparte nie chcą przekwitnąć)
tak jak radzisz wysieję je na początku roku
dziękuję za wskazówkę
justus27 dziękuję kochana
Aktualnie po piątkowych porządkach balkon wygląda tak:

Mój zielnik jest całkowicie skończony (znajdują się w nim mięta, mięta pieprzowa, tymianek, bazylia, oregano, stewia i szałwia)

Mieczyki, calla i kanna
(wiciokrzew nadmorski również bardzo się rozrasta)

Pomidory

Koszyk koleusów

Arkadius121 dziękuję bardzo
Magdallena zebrałam już troszkę tych nasionek (bratki wciąż wypuszczają mi nowe kwiatuszki, uparte nie chcą przekwitnąć)
justus27 dziękuję kochana
Aktualnie po piątkowych porządkach balkon wygląda tak:

Mój zielnik jest całkowicie skończony (znajdują się w nim mięta, mięta pieprzowa, tymianek, bazylia, oregano, stewia i szałwia)

Mieczyki, calla i kanna

Pomidory

Koszyk koleusów

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monisiu super balkonik
zielnik pierwsza klasa, koleuski w koszyku rewelacja a ten różowy niecierpek
A, i goździki śliczne, zaczynam doceniać ich piękno
Nie wiem czy fuksja i komarzyca nie powinny być na kratce na odwrót bo pewno w połowie sezonu komarzyca ci całkowicie zasłoni tą fuksję poniżej
A, i goździki śliczne, zaczynam doceniać ich piękno
Nie wiem czy fuksja i komarzyca nie powinny być na kratce na odwrót bo pewno w połowie sezonu komarzyca ci całkowicie zasłoni tą fuksję poniżej
Niunia1981 dzięki
goździki bosko pachną wieczorem, po drugiej stronie jest mała komarzyca i lawenda więc zapach roznosi się na cały balkon
Komarzycę zawsze mogę powiesić wyżej (jeszcze jeden rządek doniczek spokojnie by wszedł) tylko nie dosięgam tam za bardzo ze stołeczka (a wyjmowanie drabiny za każdym razem ...)
ale będę się jej przyglądać i najwyżej przeniosę fuksję w inne miejsce, dziękuję za radę
Niestety ta fuksja na górze wypadła mi w rąk w piątek i się połamała (a już miała pączki
) mam nadzieję, że odżyje
Komarzycę zawsze mogę powiesić wyżej (jeszcze jeden rządek doniczek spokojnie by wszedł) tylko nie dosięgam tam za bardzo ze stołeczka (a wyjmowanie drabiny za każdym razem ...)
Niestety ta fuksja na górze wypadła mi w rąk w piątek i się połamała (a już miała pączki
sara44 dziękuję kochana
zioła niedługo zjem (zwłaszcza miętę do sernika
)
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Jak pastelowo u Ciebie. Powiedz, jak montujesz trytki - rozumiem, że wokół doniczki. A jak potem?
Magdallena na listewkach kratki są założone krótkie trytki (po 2 sztuki, lampki mam podobnie przyczepione do kratki)) i na nich takie kółko w które wkładam doniczkę (zrobię dzisiaj zdjęcia), na poręczach te długie i na tej samej zasadzie. One są wtedy stabilne i nie ruszają się na wszystkie strony nawet przy mocnym wietrze
Co co doniczki to najpierw robię kółko z 2 długich pasków i potem wkładam tam doniczkę żeby weszła na ścisk.
Doniczki trochę opierają się na listwie kratki i rurce przyparapetowej
Doniczki trochę opierają się na listwie kratki i rurce przyparapetowej
Ale ładnie! nie mogę się zdecydować, co podoba mi się najbardziej, chyba zielnik, albo koleusy takie barwne, hmm, albo te doniczki na kratce z goździkami - no wszystko super!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
emka29 dziękuję u ciebie też jest pięknie
Mnie zachwyca kratka
i koszyk koleusów (strasznie podoba mi się zabudowa w drewnie na balkonie i tak mam przynajmniej jakąś namiastkę).
Mnie zachwyca kratka
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny masz balkon..Tak..nawet nie wiem jak to opisać..No po prostu mi się tam strasznie podoba
Muszę obadać Twój pomyśl zawieszania doniczek na kratce
Muszę obadać Twój pomyśl zawieszania doniczek na kratce
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki