Kasiu . tylko różowy taki wielki , inne mniejsze. Jak się uda będzie jeszcze biały . Niedawno trzeciego z kolei wyrzuciłem jako zgnilucha. Nie mam szczęścia do białych.

Trzykrotki mam na całej działce , ale je ''kasuję'' .

W tym miejscu mają wolną rękę. Szkarłatka nie jest taka niska , z metr już ma , ale mniejsza niż w poprzednim sezonie.
Miłego popołudnia.
Jurku Dzięki , ale czy takie okazy. Część może tak , ale nie wszystkie tak się wiodą. Nie wiem dlaczego Twoja szkarłatka taka mała. Siewki z późnego siewu też mają po 2 listki. Korzeń z ubiegłorocznej samosiewki miał pewnie pół kilo. Poszedł do ludzi.

Ciekawi mnie rozmiar tego , na jesieni będę przesadzał, zobaczę jakie ma wymiary

Nie nawożę , ma obdeptaną wkoło ziemię, bo nie myślałem że tak wielka będzie rosła , a obok niej przejście jest.
Halu , dzięki za podpowiedź z gnojówką

chyba tak zrobię. Choć nie mam przekonania do suszu , ale to będzie najprostsze.

Nie wiem , czy po tych zlewach coś jeszcze z mojego podlewania zostało. Ulewne deszcze wypłukuję z piaskowej gleby wszystko co się da. Oprócz piasku

Gnojówka z pokrzyw i nie tylko jeżeli jest szczelnie zakręcona , nic jej nie powinno być. Byle na słońcu nie stała.
Ewuś , mam jeszcze 2 trytomy , żółte. Też już mają pączki. I to znacznie więcej. Po 4 sztuki. Na słońcu oczywiście , one potrzebują takiego stanowiska .W tym roku tylko kilkanaście roślinek (rarytasów) dostało nawóz , reszta na gnojówce z pokrzyw. Choć zrobię jeszcze ze względu na róże z krowieńca. Ta ma dużo potasu. Można też do pokrzywy dorzucić nawet dużo żywokostu , ta roślina taż ma dużo potasu. Na róże i pomidory.
Bogusiu , witaj

Dziękuję za ciepłe życzenia. U mnie zimno , góra 12 *C , i prawie cały czas pada. Wczoraj cały dzień , w piątek i dzisiaj od 15.
Miłego popołudnia.
Dorotko na razie odstawiam. Ta porcja na kompost pójdzie

Poleję go nie rozcieńczoną , będzie bogatszy w składniki i szybciej rozłoży się. A pokrzyw mam do bólu. Za płotem ugór i wielka ich ''plantacja'' . Muszę się spieszyć , pojawiały się pączki.
Dyptam , czyli Krzew Mojżesza.
Wielka żurawka 'Stormy Seas , rośnie w cieniu. Wchłonęła 2 prymulki Viala , tylko jedna widoczna .

Hosta ? Gdzieś miałem nazwę, jedna z większych.
Liliowce w pąkach.
Aleksander zaczyna
I na koniec wynurzane w błocie ogórki. Zdjęcia do d... , brak słońca i ciemno jak o zmroku.