Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Idź już spać mądralo :;230 Bo Ania jutro nam pokaże za zaśmiecanie wątku ;:170
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Dziewczyny nie uważam,że zaśmiecacie wątek :wink: Przynajmniej wiem,że ktoś nad nim czuwa kiedy ja śpię ;:306
patusia336 dziękuję za życzenia bo od rana świeci piękne słoneczko ;:196
Aneczko mam jeszcze dalie które sama wysiałam i jestem ciekawa jaki będą miały kolorki.Co do mężów to chyba możemy sobie podać ręce,że takie nam się skarby trafiły :wink:
Paulii u mnie niestety to nie pierwszy raz kiedy zalało warzywnik.Musimy koniecznie coś z tym zrobić,żeby takie sytuacje się nie powtarzały,bo szkoda naszej pracy.Dziękuję Ci za miłe słowa które zawsze podnoszą mnie na duchu ;:196 A liliowiec nie dosyć,że śliczny to jeszcze pięknie pachnie ;:108
anabuko1 wyczytałam kiedyś,że te małe dalie można przechowywać zimą jak resztę.Do tej pory myślałam,że to roślina jednoroczna ale chyba spróbuję tej metody.Może się uda :?:
aage dziękuję Ci z całego serca ;:167 Na szczęście dzisiaj już jest lepiej ale potrzeba czasu,żeby wszystko wróciło do normy ;:108
piotrkowice Patrycjo kaczuszkę chętnie mogę przygarnąć,tym bardziej,że miała by gdzie sobie popływać ;:306 Już mi tak nie komplementuj roślinek bo sama masz więcej i ładniejsze ;:173

Piwonia z każdym dniem ładniejsza:
Obrazek
Kolejne szykują się do kwitnienia:
Obrazek
Nie mam pojęcia jaka to lilia ale bardzo mi się podoba:
Obrazek
A takie są plusy niedokładnego koszenia trawy:
Obrazek
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Aniu masz piekne roślinki, nie liczy sie ilość , ważna jest jakość. Pozdrawiam Cie w ten paskudny dla mnie dzień ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć. :wit
Bardzo ładnie kwitną Tobie piwonie, to ich czas oczywiście.
Co do lilii, którą posiadasz i która zakwitła, to jestem pod zdziwieniem jaka ona piękna. Barwa taka wyrazista i mocna. Bardzo szybko zakwitła też, super.

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, ale ta lilia daje po oczach ;:oj po zdjęciach piwonii widzę, że słoneczko wróciło do repertuaru, może i u mnie jutro wyjrzy zza tych chmurzysk, bo zimno niemiłosiernie ;:222
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Bialutka Piwonia coraz piękniejsza się robi. :D A pozostałe szykują się do kwitnięcia. :tan
Lilia przepięknie zachwyca kolorem w promieniach ;:3 ;:173 Piękne plusy niedokładnego koszenia trawy. Masz rację powinniście coś zrobić, aby woda nie stała w warzywniaku i taka sytuacja już nigdy się nie powtórzyła. Powiadasz ze Liliowiec pięknie pachnie to piękny zapach się unosi po ogrodzie :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Oczom własnym nie wierzę czy u ciebie już zakwitła jakaś Lilia ;:oj
Jeśli tak to pewnie jakaś azjatycka , ale szybko ;:138
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Piękna piwonia majowa ;:167 moja chyba nie zakwitnie :evil:
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piotrkowice Patrycjo niestety muszę się ograniczać z ilością bo ogród nie jest z gumy i się nie rozciągnie.Jak dalej w tym tempie będę tworzyć nowe rabatki to sprzedam kosiarkę bo do niczego nie będzie mi potrzebna :wink: Przykro mi z powodu złych wieści,bo nie ma ważniejszej rzeczy niż zdrowie ;:168
Shiz3R apetyt rośnie w miarę jedzenia i już teraz nie mogę doczekać się kwitnienia kolejnych lilii.Okazało się,że jeszcze jedna piwonia zakwitnie ale chyba muszę zmienić jej miejsce na bardziej słoneczne bo ma tylko jeden pączek ;:223
nifredil Sabinko na całe szczęście pogoda się poprawiła i dziś jest cieplutko i słonecznie.Wieje też wiaterek więc mam nadzieję,że ziemia szybciej przeschnie :tan Przesyłam słoneczko ;:3
Paulii witam i dziękuję za miłe słowa ;:196 Mam nadzieję,że i u Ciebie poprawiła się pogoda ;:108 Udanego weekendu ;:7
gosiaczek12a11 ta lilia trafiła do mnie całkiem przypadkowo.Mąż przywiózł od kolegi z działki kilka krzaczków a pomiędzy ich korzeniami były cebulki lilii i to jest jedna z nich.Uwielbiam takie niespodzianki :tan
persymona u mnie też nie wszystkie piwonie w tym roku zakwitną.Chyba czeka je przeprowadzka w jakieś dogodniejsze miejsce ;:108

Powoli rozkwita kolejna róża.Prawdopodobnie to Bonica:
Obrazek
Obrazek
No i oczywiście nie może zabraknąć iryska:
Obrazek
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Różyczka jest śliczniutka , ileż one mają w sobie uroku ;:170
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

No ja się tak nie bawię. Twój irysek jest niemożliwy ;:oj Takie małe cosik i już tyle kwiatów, u moich tona liści i łaskawie jedna łodyga kwiatowa ;:124
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

No proszę, kolejna piwonia będzie kwitła, bardzo fajnie. Uwielbiam te kwiaty, pamiętam jak babcia miała w tym samym miejscu co ja ogród różowe piwonie po całym łuku... to były czasy i to były piwonie. ;:224 Niestety ich już nie ma, nie wiem czemu. :roll:
Iryski Tobie bardzo piękne kwitną, tylko pozazdrościć. ;:oj ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Piwonijki ładnie kwitną.Moje tez już rokwitły :D
Róza piekna,moje czekaja jeszcze nie wiem na co ?
Może na słonko,którego ostanio brakuje ;:173
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu!witam serdecznie w niedzielne przedpołudnie! Bonica ...urokliwa, w ogóle kolorowo, kwieciście w Twoim ogrodzie!Pozdrawiam, miłej niedzieli... ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich w niedzielne południe.Wieje chłodny wiaterek ale jest dość słonecznie więc można ten dzień spędzić z dziećmi na świeżym powietrzu :tan
gosiaczek12a11 różyczek nie mam aż tak dużo.A na pewno nie tyle ile bym chciała ;:173 Do tej mam sentyment bo była moim pierwszym różanym zakupem i co roku niezawodnie kwitnie ;:108
nifredil akurat kwitnienie tego iryska to raczej nie moja zasługo bo kupiłam go w tym roku.Przyznam jednak,że ten rok jest dla irysów łaskawy bo u mnie obficie kwitną.Może Twoje mają za mało słońca?
Shiz3r piwonie pewnie niejednemu z nas kojarzą się z ogrodami naszych Babć.Z tymi irysami to już chyba jakaś choroba:jeszcze moje nie przekwitły a ja już rozglądam się za nowymi do kupienia ;:14
anabuko1 u mnie większość róż też dopiero w pąkach.Najbardziej cieszę się na kwitnienie Chopina bo to mój ulubieniec :tan Oby pogoda dopisała naszym różyczkom ;:108
bwoj54 Bogusiu dziękuję za miłe słowa.Bonica już rozsiewa wokół piękny zapach.Życzę udanego niedzielnego wypoczynku i dużo zdrówka ;:196

Wczorajsza wieczorna pogoda trochę mnie nastraszyła ale na szczęście deszczowe chmury nas ominęły a za to mogliśmy podziwiać piękną tęczę:
Obrazek
Rozpoczęliśmy też prace nad nową rabatą.Na razie nie prezentuje się imponująco ale od czegoś trzeba zacząć:
Obrazek
A to już dzisiejsze piękności:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Już nie mogę doczekać się własnych pomidorków :heja Tu malinowy:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”