Pod Jesionem cz. 3
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Jesionem cz. 3
Witaj Reniu
Cieszę się że masz już coraz bliżej do zakończenia prac ogrodowych. Moje ogóry dopiero wyłażą z ziemi, choć też były późno siane, w dodatku wszytko zarasta w zastraszającym tempie.
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Reniu, ty widzę tak jak ja szukasz domu tym biednym bezdomnym ślimakom..ja upycham je do słoika litrowego i zasypuję solą..kurcze, zabrzmiało jak jakiś przepis
wczoraj po burzy nie dało się wyjść z domu takie okazy wylazły, a przecież mam wszędzie rozsypane te niebieskie granulki 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Patrycjo! Ja właśnie rozmawiałam z H, że znów ochłodzenie, to może i lepiej, że jeszcze nie wzeszły...
Roboty jeszcze moc, a już chwaściory zarosły inne miejsca. Musze jednak uważać, coby nie narobić rodzinie znów kłopotu...
Sabinko! Ja na pomysł z butelką wpadłam, gdy zebrane do pojemniczka i odstawione dosłownie na chwilkę, rozlazły się ponownie. Zostaną wykorzystane jako nawóz, tylko zapach mają teraz koszmarny... W przypadku butelki nie trzeba nawet soli
Roboty jeszcze moc, a już chwaściory zarosły inne miejsca. Musze jednak uważać, coby nie narobić rodzinie znów kłopotu...
Sabinko! Ja na pomysł z butelką wpadłam, gdy zebrane do pojemniczka i odstawione dosłownie na chwilkę, rozlazły się ponownie. Zostaną wykorzystane jako nawóz, tylko zapach mają teraz koszmarny... W przypadku butelki nie trzeba nawet soli
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Kurcze dziewczyny...ostre z was babki
Renia dobrze ,że znów się odzywasz
a zielsko zawsze jest szybsze od nas
jakby człowiek się ciągle nim zamartwiał to zero radości z ogrodu 
Renia dobrze ,że znów się odzywasz
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- renzal

Beatko! Ja bym się zasadniczo zielskiem nie przejmowała, ale moich buraczków to już po prostu nie widać...
Dzięki temu, że spadł deszcz minęło mnie podlewanie, ale pielenie po deszczu (a bardziej w trakcie) będzie gorsze.
Dzięki temu, że spadł deszcz minęło mnie podlewanie, ale pielenie po deszczu (a bardziej w trakcie) będzie gorsze.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Reniu pielenie po deszczu to sama przyjemność.
Nie wiem czy jeszcze jest objazd, wpadłabym w piątek Ci pomóc.

Nie wiem czy jeszcze jest objazd, wpadłabym w piątek Ci pomóc.
Renato, dziękuję za wizytę u mnie, cieszę się, że mając taki ogród potrafisz dostrzec zalety mojego mini-tyci balkonu
tak mi się marzą te wszystkie drzewa, krzewy, róże itd., że nawet nie myślę, jak ciężką pracą się takie efekty osiąga. Gratuluję i miłego dnia życzę!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Zaczęły róże i jestem oszołomiona!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie też wszystkie deszcze omijają
ale moje buraczki jeszcze widać w zielsku.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Reniu nie martw się zielskiem, wiem co to znaczy bo zarosło mi też w polu i też buraków nie widać, przerwa w pieleniu bo leje cały dzień i na tej mojej glinie to...... (brak słów) Jeżeli chcesz sadzonki ale koktajlówek to daj znać, podeślę Ci trochę bo te zwykłe już w gruncie siedzą, szkoda że nie wiedziałam szybciej bo porozdawałam .
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Reniu w niedzielę z rana jedziemy do Łowicza można przez Płock
jakbyś chciała coś ode mnie to po drodze możemy podrzucić tylko spisz mi co

- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renia a Ty drogi do Beatki zapomniałaś? Trzeba było szepnąć słówko to bym Ci przywiozła siewki tegoroczne żeby Ci się na pewno przyjęły.renzal pisze:Martuniu! Ty pojedź do Beatki i ukop dla mnie łubinu...
Mam trzy i pół hektara łubinu
na 1100 metrach działki to Ci pół hektara mogę oddać
Pozdrawiam
Pozdrawiam. Beata.
- renzal

Marylko! Ponoć jeszcze jest, ale to nie autoryzowana wiadomość. Pielenia nie było, bo zupełnie nie miałam czasu wyjść na ogród. A w odwiedziny zapraszam!maryla-56_56 pisze:Reniu pielenie po deszczu to sama przyjemność.
Nie wiem czy jeszcze jest objazd, wpadłabym w piątek Ci pomóc.![]()
Martuniu! Ja zawsze podziwiam osoby, którym chce się chcieć! A na tak małej powierzchni osiągnęłaś sporo!emka29 pisze:Renato, dziękuję za wizytę u mnie, cieszę się, że mając taki ogród potrafisz dostrzec zalety mojego mini-tyci balkonutak mi się marzą te wszystkie drzewa, krzewy, róże itd., że nawet nie myślę, jak ciężką pracą się takie efekty osiąga. Gratuluję i miłego dnia życzę!
Tosieńko! Podziwiałam już Twoje róże!Tosia1 pisze:A u nas susza jak diabli!!!! Burze chodzą wokół, mruczą i nic!!!
Zaczęły róże i jestem oszołomiona!!!
Aniu! Czasem i u mnie nie pada kiedy trzeba i w czasie tych ostatnich upałów spędzałam na podlewaniu kilka godzin dziennie...Lady-r pisze:Mnie też wszystkie deszcze omijająale moje buraczki jeszcze widać w zielsku.
Patrycja!piortkowice pisze:Reniu nie martw się zielskiem, wiem co to znaczy bo zarosło mi też w polu i też buraków nie widać, przerwa w pieleniu bo leje cały dzień i na tej mojej glinie to...... (brak słów) Jeżeli chcesz sadzonki ale koktajlówek to daj znać, podeślę Ci trochę bo te zwykłe już w gruncie siedzą, szkoda że nie wiedziałam szybciej bo porozdawałam .
Beatko! Najbardziej to bym chciała zobaczyć Was!becia123 pisze:Reniu w niedzielę z rana jedziemy do Łowicza można przez Płockjakbyś chciała coś ode mnie to po drodze możemy podrzucić tylko spisz mi co
Beatko! Za blisko mieszkasz, to nawet taka starowinka jak ja drogę pamięta! Wstyd mi tylko, bo u mnie wiecznie taki...bbbb...ałagan.tomaszkowa pisze:Renia a Ty drogi do Beatki zapomniałaś? Trzeba było szepnąć słówko to bym Ci przywiozła siewki tegoroczne żeby Ci się na pewno przyjęły.renzal pisze:Martuniu! Ty pojedź do Beatki i ukop dla mnie łubinu...
Mam trzy i pół hektara łubinu
![]()
na 1100 metrach działki to Ci pół hektara mogę oddać
Pozdrawiam
A Twoje zdjęcie pokazałam znajomej i aż jej oczy zalśniły na Twoje łubiny! Są po prostu przepiękne!
Gdzie Ty masz te hektary?
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Tomaszkowa, ślinię się do twojego łubinu. U mnie też w tym roku zaszalał, ale przy tym co tu pokazałaś to chowam się głęboko do dziury