Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Witaj Reniu :wit Cieszę się że masz już coraz bliżej do zakończenia prac ogrodowych. Moje ogóry dopiero wyłażą z ziemi, choć też były późno siane, w dodatku wszytko zarasta w zastraszającym tempie.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Reniu, ty widzę tak jak ja szukasz domu tym biednym bezdomnym ślimakom..ja upycham je do słoika litrowego i zasypuję solą..kurcze, zabrzmiało jak jakiś przepis ;:306 ;:306 wczoraj po burzy nie dało się wyjść z domu takie okazy wylazły, a przecież mam wszędzie rozsypane te niebieskie granulki :roll:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Patrycjo! Ja właśnie rozmawiałam z H, że znów ochłodzenie, to może i lepiej, że jeszcze nie wzeszły... :;230
Roboty jeszcze moc, a już chwaściory zarosły inne miejsca. Musze jednak uważać, coby nie narobić rodzinie znów kłopotu... ;:223

Sabinko! Ja na pomysł z butelką wpadłam, gdy zebrane do pojemniczka i odstawione dosłownie na chwilkę, rozlazły się ponownie. Zostaną wykorzystane jako nawóz, tylko zapach mają teraz koszmarny... W przypadku butelki nie trzeba nawet soli :twisted:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kurcze dziewczyny...ostre z was babki ;:306
Renia dobrze ,że znów się odzywasz :D a zielsko zawsze jest szybsze od nas :evil: jakby człowiek się ciągle nim zamartwiał to zero radości z ogrodu :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! Ja bym się zasadniczo zielskiem nie przejmowała, ale moich buraczków to już po prostu nie widać... :oops:
Dzięki temu, że spadł deszcz minęło mnie podlewanie, ale pielenie po deszczu (a bardziej w trakcie) będzie gorsze.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Reniu pielenie po deszczu to sama przyjemność. ;:306
Nie wiem czy jeszcze jest objazd, wpadłabym w piątek Ci pomóc. :D :wit
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renato, dziękuję za wizytę u mnie, cieszę się, że mając taki ogród potrafisz dostrzec zalety mojego mini-tyci balkonu :wink: tak mi się marzą te wszystkie drzewa, krzewy, róże itd., że nawet nie myślę, jak ciężką pracą się takie efekty osiąga. Gratuluję i miłego dnia życzę!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit A u nas susza jak diabli!!!! Burze chodzą wokół, mruczą i nic!!!
Zaczęły róże i jestem oszołomiona!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie też wszystkie deszcze omijają ;:145 ale moje buraczki jeszcze widać w zielsku. :wink: :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Reniu nie martw się zielskiem, wiem co to znaczy bo zarosło mi też w polu i też buraków nie widać, przerwa w pieleniu bo leje cały dzień i na tej mojej glinie to...... (brak słów) Jeżeli chcesz sadzonki ale koktajlówek to daj znać, podeślę Ci trochę bo te zwykłe już w gruncie siedzą, szkoda że nie wiedziałam szybciej bo porozdawałam .
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Reniu w niedzielę z rana jedziemy do Łowicza można przez Płock :D jakbyś chciała coś ode mnie to po drodze możemy podrzucić tylko spisz mi co :D :D
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

renzal pisze:Martuniu! Ty pojedź do Beatki i ukop dla mnie łubinu... ;:224
Renia a Ty drogi do Beatki zapomniałaś? Trzeba było szepnąć słówko to bym Ci przywiozła siewki tegoroczne żeby Ci się na pewno przyjęły.
Mam trzy i pół hektara łubinu

Obrazek

na 1100 metrach działki to Ci pół hektara mogę oddać :wit

Pozdrawiam
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

;:oj 3,5 hektara o matko i córko :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maryla-56_56 pisze:Reniu pielenie po deszczu to sama przyjemność.
Nie wiem czy jeszcze jest objazd, wpadłabym w piątek Ci pomóc. :D :wit
Marylko! Ponoć jeszcze jest, ale to nie autoryzowana wiadomość. Pielenia nie było, bo zupełnie nie miałam czasu wyjść na ogród. A w odwiedziny zapraszam! ;:196
emka29 pisze:Renato, dziękuję za wizytę u mnie, cieszę się, że mając taki ogród potrafisz dostrzec zalety mojego mini-tyci balkonu :wink: tak mi się marzą te wszystkie drzewa, krzewy, róże itd., że nawet nie myślę, jak ciężką pracą się takie efekty osiąga. Gratuluję i miłego dnia życzę!
Martuniu! Ja zawsze podziwiam osoby, którym chce się chcieć! A na tak małej powierzchni osiągnęłaś sporo! ;:333
Tosia1 pisze::wit A u nas susza jak diabli!!!! Burze chodzą wokół, mruczą i nic!!!
Zaczęły róże i jestem oszołomiona!!!
Tosieńko! Podziwiałam już Twoje róże! ;:oj Cuda! ;:138 Martwiłam się, że Cie tam mocno podlało, a tu inny problem...
Lady-r pisze:Mnie też wszystkie deszcze omijają ;:145 ale moje buraczki jeszcze widać w zielsku.
Aniu! Czasem i u mnie nie pada kiedy trzeba i w czasie tych ostatnich upałów spędzałam na podlewaniu kilka godzin dziennie... ;:223 Buraczki dzielnie walczą, ale chwilowo są w odwrocie... ;:224

piortkowice pisze:Reniu nie martw się zielskiem, wiem co to znaczy bo zarosło mi też w polu i też buraków nie widać, przerwa w pieleniu bo leje cały dzień i na tej mojej glinie to...... (brak słów) Jeżeli chcesz sadzonki ale koktajlówek to daj znać, podeślę Ci trochę bo te zwykłe już w gruncie siedzą, szkoda że nie wiedziałam szybciej bo porozdawałam .
Patrycja! ;:196 Ja też mam glinę... ;:223 wiem o czym piszesz. Wchodzisz na ścieżkę, a ziemia się rusza pod Tobą... Ja tak miałam... o specyficznym błotku, to już nawet nie piszę... Za pomidorki już dziękuję ;:196 Troszkę dostałam, troszkę kupiłam i jest ok. Nawet udało mi się większość już wsadzić.
becia123 pisze:Reniu w niedzielę z rana jedziemy do Łowicza można przez Płock :D jakbyś chciała coś ode mnie to po drodze możemy podrzucić tylko spisz mi co :D
Beatko! Najbardziej to bym chciała zobaczyć Was! ;:196 Jak będziecie mieli ochotę to zapraszam! Sprawdźcie objazdy, bo sporo dróg pozamykanych. A co do chciejstw, to aż się boję zaglądnąć do Ciebie...
tomaszkowa pisze:
renzal pisze:Martuniu! Ty pojedź do Beatki i ukop dla mnie łubinu... ;:224
Renia a Ty drogi do Beatki zapomniałaś? Trzeba było szepnąć słówko to bym Ci przywiozła siewki tegoroczne żeby Ci się na pewno przyjęły.
Mam trzy i pół hektara łubinu

Obrazek

na 1100 metrach działki to Ci pół hektara mogę oddać

Pozdrawiam
Beatko! Za blisko mieszkasz, to nawet taka starowinka jak ja drogę pamięta! Wstyd mi tylko, bo u mnie wiecznie taki...bbbb...ałagan.
A Twoje zdjęcie pokazałam znajomej i aż jej oczy zalśniły na Twoje łubiny! Są po prostu przepiękne! ;:215
Gdzie Ty masz te hektary? ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Tomaszkowa, ślinię się do twojego łubinu. U mnie też w tym roku zaszalał, ale przy tym co tu pokazałaś to chowam się głęboko do dziury ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”