Iwonko -
Olu -
Celinko -
Kasiu -
Orzechovvy -
Elu
Tereniu -
Fraszka1 -
Szymku -
Paulinko -
Moniko
No i jak tu się nie cieszyć z Waszych odwiedzin zwłaszcza,że tak licznie się zjawiliście

Dziękuję Wam bardzo i za odwiedziny i za przemiłe w treści posty
Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie i pozostawienie śladu w postaci postów
Iwonko - Dla Ciebie szczególne podziękowania za odwiedziny a co Twoich lilii,to jak już zakwitną,to dopiero będą ekstra zdjęcia-jak wszystkie u Ciebie zresztą.
Olu - Przyznam się,że miałem mieszane uczucia co do ich rozwoju i kwitnienia bo doniczka jest bez otworu drenażowego i obawiałem się,że cebulki mogą zgnić?
Celinko - Na swoje też się doczekasz-ja Arek Ci to mówię

,wiadomo,że wegetacja ogrodowych trwa o wiele dłużej
Kasiu - Zapewniam Cię,że nie mam żadnych układów z producentami,po prostu przypadek jak i inne.Dzięki za tak wielkie uznanie ale gdzie mi tam do RDRD-ubawiłaś mnie tym określeniem
Orzechovvy -
Tereniu - Niestety,zakiełkowała tylko jedna cebulka i nie wiem czy zakwitnie

a cebulki jak tylko otworzyłem zestaw wydawały mi się nieco rachityczne no i chyba za słabe by zakiełkować?
Elu - Mnie też się podoba
Fraszka1 - No i mam nadzieję,że nie żałujesz swoich odwiedzin?
Szymku - Dzięki za uznanie
Paulinko - Zgadza się,zapach obłędny,intensywny i roznosi się po całym mieszkaniu
Moniko - Witam Cię szczególnie serdecznie jako mojego nowego Gościa-wpadaj kiedy tylko możesz
Tym razem nieco o storczykach,kontynuacja w tym wątku tak jak obiecałem w zamkniętym już wątku-Moje początki hodowli storczyków.
Cymbidium w trakcie kwitnienia i po przekwitnięciu-wypuszcza młode odrosty.
Spider orchid-storczyk o kwiatach w kształcie pająka- w trakcie kwitnienia i przekwitnięty-wypuszcza odrost.
Kolejne storczyki z młodymi listkami,odrostami i pędem.
Przekwitające już cymbidium ale jeszcze w pełnej krasie?
A to mój kolejny nowy nabytek do kolekcji-Dendrobium phalenopsis,drugi w kolekcji.Na zdjęciu pierwszym od góry i trzecim i czwartym od dołu widoczny jest już młody pęd-czy też zakwitnie???
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i życzę miłych wrażeń