Powiedzcie mi tylko jak się zbiera pieczarki, jaką muszą mieć wielkość oraz czy z tego samego podłoża po zbiorze wyrastają jeszcze raz ?

ok. 1kg plonu
  ok. 1kg plonu

. Kupiłem 3 grzybnie w kartonie od grzyby hobby w III fazie. Dosypałem pokrywę i grzybnia ładnie się rozrastała ale obawiam się że za długo jej pozwoliłem się rozrastać gdyż przerosła całą pokrywę. Przeniosłem je teraz do zimniejszego miejsca. Mam pytanie czy jest szansa uratować te grzybnie? Co robić, kupić i dosypać torfu? Czy teraz należy je podlewać? Załączam zdjęcia wszystkich 3 grzybni.
. Kupiłem 3 grzybnie w kartonie od grzyby hobby w III fazie. Dosypałem pokrywę i grzybnia ładnie się rozrastała ale obawiam się że za długo jej pozwoliłem się rozrastać gdyż przerosła całą pokrywę. Przeniosłem je teraz do zimniejszego miejsca. Mam pytanie czy jest szansa uratować te grzybnie? Co robić, kupić i dosypać torfu? Czy teraz należy je podlewać? Załączam zdjęcia wszystkich 3 grzybni.  

. Czy to prawda że nie można spryskiwać małych pieczarek bo im to szkodzi? Jakie są powody że pieczarki rosną u mnie w 90% na obrzeżach pudełka a kilka to wręcz dosłownie z boku?
 . Czy to prawda że nie można spryskiwać małych pieczarek bo im to szkodzi? Jakie są powody że pieczarki rosną u mnie w 90% na obrzeżach pudełka a kilka to wręcz dosłownie z boku? mam problem z uprawą . Co może być przyczyną małych średnic kapeluszy i przy tym bardzo gęsto rosnących pieczarek? ( rosną w kępach )
 mam problem z uprawą . Co może być przyczyną małych średnic kapeluszy i przy tym bardzo gęsto rosnących pieczarek? ( rosną w kępach )

Szczególnie chodzi mi o drugą część zdaniaza dużo powietrza , dużo grzybów, za mało to będzie miał mało dużych