Renatko, teraz nasze Sabotki pięknie wyglądałyby razem !
Długo Cię nie było - mam nadz., że już zdjęli Ci te okropne folie z budynku... ?
Cieszę się razem z Tobą nowymi pędami (u mnie pokazują się wciąż nowe... liście )
A co się dzieje z miniaturkami, że trafiły na reanimację ?
Asiu dzięki za odwiedziny miniaturki kupiłam z przeceny i stan korzeni był fatalny. Folia ściągnięta, ale rusztowania nadal stoją, końca nie widać.Teraz troszkę słonka by się przydało, żeby kwiatki przed zima złapały.
Michale dzięki za odwiedziny, cieszę się że podobają Ci się moje storczyki, ja oglądnełam twoje kaktusiki, masz je bardzo ładne i zadbane, ja też bardzo lubię kaktusy, lubiłam je jeszcze gdy nie interesowałam się storczykami ,teraz też mam niewielka kolekcję ,ale młodych kaktusików wszystkie starsze zostały w moim domu rodzinnym.Może zarazisz się storczykami??
Paphiopedilum jak Paphiopedilum. to chyba któryś z tych seryjnych, miałam taki kiedyś. ale i tak wolę te z listkami w kratkę i dużymi kwiatami.
tak wyglądał mój:
witaj Renato. oglądając twój watek stwierdziłam,że mamy takie samo dendrobium typu Phal.
a urzekł mnie ten biały posypany fioletowym maczkiem po prostu ciacho.... pozdrawiam
Witajcie, jakoś ostatnio nie zaglądałam do swojego wątku ,a tu tyle gości mnie odwiedziło, bardzo się cieszę i dziękuję , jest mi bardzo miło słyszeć takie pochwały z Waszych ust. marta83, Dorotko, Dawidzie, Ewelino, Dusiu, Halinko dzięki za odwiedziny. Na dzień dzisiejszy dwa Phal. wypuszczają po pędzie kwiatowym, trzy cambrie wypuszczają pędy z tym ,że jedna wupuszcza aż trzy pędy i oncidium wypuszcza pęd.Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu ,ba jakoś tak się składa, że bardziej mnie cieszą moje kwitnienia mam wtedy dużą satsfakcję.Zdiecia wkleję w innym czasie ,bo teraz jestem w pracy , a gdy wracam jest już złe światło, a aparat mi szwankuje wiec pewnie zaczekam do soboty.