Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Aniu, powojniki (papierowe kwiatki jak mówi mój M :;230 ) śliczniutkie, każdy ma swój urok i wszystkie chciałoby się je mieć, niby dużo miejsca nie zajmują, ale mi już naprawdę brakuje pomysłów na ich "upychanie", miałam ostatnio w ręku Inconent Blush i Omoshiro, długo biłam się z myślami i chyba po raz pierwszy rozum wziął górę (tylko nie wiem na jak długo ;:306) Bałtyk też za mną chodzi, ma go moja synowa i nie mogę się na niego napatrzeć, kwiat wielki, obsypany dosłownie cały, coś pięknego i teraz jeszcze to cudo które pokazałaś Ivan Olson, aż głośnio sobie wzdychnęłam.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale ten czas pędzi ;:oj Wydawało mi się, że jestem na bieżąco w moich ulubionych ogrodach, a tu się okazuje, że mam do nadrobienia całkiem sporo :( Zachwyty nad powojnikami niezmienne ;:167 Przyznam Ci się, że z Twojego zakupu Ivana Olssona jestem osobiście bardzo uradowana bo nareszcie wiem, jaki powojnik rośnie u mnie ;:306 Miał być Jan Paweł II, ale ewidentnie jest to pomyłka (kolejna)... Dzięki Tobie zidentyfikowałam spektakularny obiekt kwitnący ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Cudeńka te twoje powojniki. Im więcej widzę tych odmian tym bardziej zmienia mi się koncepcja nasadzeń w ogrodzie ;:306 Ivan jest przecież cudnej urody a jakoś zabrakło go na mojej liście :roll: jeśli mogę zapytać, kupujesz powojniki przez internet czy u siebie w ogrodniczych?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczorajsza pogoda była bardzo słoneczna,po deszczowym weekendzie z niecierpliwością jechałam na działkę zobaczyć co się zmieniło od ostatniego pobytu...wszystko ma się dobrze,róże pączkują,ostróżki rosną,byliny coraz większe,powojniki tez się wspinają...
Po ostatnim oprysku mszycy nie zauważyłam,oby tak dalej...trawa mnie czeka do skoszenia ;:224
Muszę kategorycznie zaprzestać kupowania roślin.Wczoraj stałam z godzinę i szukałam miejsca dla hortensji Annabelle.
Razem z moją mamcią robiłyśmy kilka kółeczek poszukując miejscówki.Wreszcie stanęłam i pomyślałam...dość roślin!
Chyba oddam ją mojej cioci,która ma więcej miejsca ;:224 Wreszcie doszłyśmy do wniosku,że jedna młoda wiśnia co roku nie ma owoców,to może ją wyautujemy i miejsce dla Annabelki się znalazło....Po wczorajszym dniu postanowiłam nie kupować krzewów...

Robercie clemki to moja kolejna choroba,wszędzie je widzę,wczoraj przyszła nowa gazetka z Auchan,a tam oferta od 22 maja wszelakich powojników medalowych...no i co ja poradzę,że znowu myślę o jutrzejszym dniu i promocyjnych odmianach?

Grażynko mam nadzieję,że się sprawdzą,bo różnie z tymi powojnikami bywa...Presidenta nie mam,ale popodziwiam u Ciebie :)

Wandziu dziś wszystkie pąki pootwierane,cyknę potem fotkę,naprawdę jest ładny i nieznany jegomość Ivan ;:333

Aniu nowy nabytek najładniejszy ;:333

Jurku zauważyłam,że clematisy ze szkółek ładniej mi rosną i zimują,natomiast marketowe np Andromeda kupiona jako malutka sadzonka nie przeżyła oraz Vyvyan Pennell ...

Wolusia z nasionek clemka? Fajne doświadczenie,choć od nasionka do kwiatka musiałabym długo czekać,a ja lubię mieć efekt natychmiast ;:224 Jednak podziwiam Cię za chęć i podjęcie się tak trudnego zadania...

Jadziu LO nie do zdarcia,takie róże lubię,razem czekamy na jej kwiaty ;:333

Aneczko tylko jeszcze ten raz poszczułam ;:306 No taki ładny okaz ;:167 Jutro w Auchan ładne odmiany u nas mają być :oops:

Bożenko moja kobea zapączkowana może dlatego,że ją nawożę? Już nie mogę się doczekać na jej kwiaty ;:333

Jolu wśród wielu clematisów w szkółce ten przykuł mój wzrok,ładny jest skubaniec,no wiesz,ale to kwestia gustu ;:108
Omoshiro jak jutro będzie to chyba go skubnę i już zakończę :oops:

Ilonko właśnie problem polega na tym,że ja mam miejsce na powojniki przy siatce i dlatego ciągle myślę o nowych nabytkach ;:224
Powojnika Bałtyk nie mieli do sprzedaży,a pewnie bym go kupiła,widziałam na żywo cudny i niespotykany ma kolor ;:333
Papierowe kwiatki dobre określenie ;:333
Ilonko kiedy miałaś w ręku Omoshiro i Inconent to miały kwiaty rozwinięte,czy w pąkach?

Elwi masz Ivana? To super,że udało Ci się zidentyfikować nieznajomego ;:333 Spektakularny to on jest ;:333
Jan Paweł II również mi się podoba :D

Sabinko powojniki kupuję w Eclematis wiosną,a później w szkółce już ładnie rozrośnięte,czasem w Auchan...
Ivan mało znany powojnik,jak go zobaczyłam szybko go przygarnęłam...

Rh Roseum Elegans ma teraz swój czas...

Obrazek

Rasputin też nie chce być gorszy...

Obrazek

Naparstnica w tym roku zakwitnie...ciekawa jestem jaki będzie miała kolorek?

Obrazek

Piwonia Itoh ma być żółta,pąków zero,ale to młoda sadzonka,może za rok się doczekam...

Obrazek

Eden pięknie zapączkował...

Obrazek

Obrazek

Pąk Comte de Chambord

Obrazek

Dr Jamain lubię jego ciemne kwiaty

Obrazek

Charles Austin bardzo zdrowy...

Obrazek

Chippendale

Obrazek

Nevada

Obrazek

Hot Chocolate po raz pierwszy zobaczę kwiat...

Obrazek

Princesse Aleksandra of Kent

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu masz u siebie istny różany raj. ;:167 Czekam na zdjęcia "Hot Chocolate", zaintrygowała mnie jej nazwa. ;:131
Ja na szczęście nie mam Auchan u siebie. Ufff... Obiecałam sobie, że jak się skuszę na jakiegokolwiek jeszcze powojnika, to tylko włoskiego. Ale Vyvyan kusi, oj kusi... na szczęście nie ma jej nigdzie u mnie w okolicy -sprawdziłam.
Oczywiście nie mogę doczekać się zdjęć Ivana w całej okazałości.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Cudowne rododendrony ;:167 , ja też czekam na swoje naparstnice ...ciekawa jestem kolorów ;:3

Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka

;:3
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Rh jest cudny ;:oj ale ja jako świeży różany zapaleniec czekam na rozwinięcie się tych napęczniałych pączusiów. Comte de Chambord wydaje się być ciemniejsza niż na zdjęciach poglądowych w rosarium..zobaczymy jak będzie u mnie ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, różyczki w blokach startowych - która pierwsza? Ja osobiście bardzo kibicuję Edence, bo co tu dużo mówić - kocham te kwiaty ;:167 Doktorek jest u mnie na liście pod tytułem" Do kupienia koniecznie, nawet kosztem przymusowej diety" ;:306 Mam już nawet wybraną dla niego miejscówkę ;:224
A propos identyfikacji - Rasputin ma taki kolor jak na Twoim zdjęciu czy w rzeczywistości jest ciemniejszy? Mam podobnego Rh (niezidentyfikowany) ale jest naprawdę bardzo ciemny....
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Spojrzałam na pierwsze zdjęcie, a potem przez okno i chyba mam ten sam Rh Roseum Elegans.
Moja Czekoladka stoi jak zaklęta, perę listków i to wszystko. Tak to jest jak się człowiek skusi na tanią ofertę, a może potrzebuje więcej czasu na ukorzenienie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

......stałaś godzinkę ?
Kochana ja czasem dwa albo i trzy dni krążę po ogródku z doniczką w ręce i głowię się, gdzie by to jeszcze upchnąć. ;:306
Moje postanowienia że nic nie kupuję idą w diabły wraz z nową koncepcją na zmianę rabaty.
I tak w kółko od wielu lat ......jeszcze nie zmądrzałam. :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to Ci się szykują niezłe zakupy. Piwonia duża jest, może za rok zakwitnie, zdrowiutka, a to najważniejsze.
Rh bardzo duży i kwiateczków moc, bardzo ładnie wygląda. Szkoda, że niektóre już rh przekwitają, tak jak u mnie, już nie będzie można podziwiać ich, jedynie u kogoś w wąteczku. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu przyszłam zobaczyć twojego Dr.Ruppel, ale widocznie nie zdążyłaś zrobić zdjęcia. Ja podobnie jak ty i Grażynka kupuję a potem zastanawiam się gdzie sadzić. Mam wiele jeszcze krzewów w donicach i czekaj na swoje miejsce jak się coś zwolni. Bardzo masz piękne i dorodne Rh. U mnie w tym roku nie mają za dużo kwiatów. Myślę że to przez tą suchą zimę.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, my zwariowani ogrodnicy-maniacy chyba nigdy nie wyrośniemy z zakupów roślin ;) Ja też zarzekałam się, że nic nie będę w tym roku nowego sadzić (nawet miałam nie siać cynii), ale wszystko się rozpływa z nadejściem wiosny, podpatrzeniem nowej ciekawej rośliny ;)
A róże wyglądają już ślicznie z tymi pąkami, czekam jeszcze na Twój Eden (właśnie chcę go kupić, ale nie mam miejsca dla niego). A czym traktowałaś róże - chemicznym środkiem czy naturalnym? Ja się przymierzam do opryskania gnojówką z pokrzywy i skrzypu.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Aniu ale Ty masz pąków! Już za chwilkę będzie u Ciebie istny różany raj.. ;:oj . Twoje Rh nawet mężowi pokazałam. Oboje zgodnie twierdzimy że cudowne! Moje dwa rodki kupione na próbę w tym roku ostro protestują i nie chcą u mnie rosnąć. Wyglądają jak półtora nieszczęścia. Nevada cudowna. Kiedyś byłam przeciwniczką bieli w ogrodzie. Teraz tak bardzo zmieniłam zdanie. Chyba jestem jej największym fanem. Pozdrowionka .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Aniu ;:196 Edenka ;:138 ;:138 ślicznie będzie wyglądać jak zakwitnie... ;:215
Czy pozostałe krzaczki Edenki podobnie sobie radzą? Ciekawe czy Edenka wyrobi się do końca maja ;:oj
Masz super powojniki ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”