Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Aniu, powojniki (papierowe kwiatki jak mówi mój M
) śliczniutkie, każdy ma swój urok i wszystkie chciałoby się je mieć, niby dużo miejsca nie zajmują, ale mi już naprawdę brakuje pomysłów na ich "upychanie", miałam ostatnio w ręku Inconent Blush i Omoshiro, długo biłam się z myślami i chyba po raz pierwszy rozum wziął górę (tylko nie wiem na jak długo
) Bałtyk też za mną chodzi, ma go moja synowa i nie mogę się na niego napatrzeć, kwiat wielki, obsypany dosłownie cały, coś pięknego i teraz jeszcze to cudo które pokazałaś Ivan Olson, aż głośnio sobie wzdychnęłam.
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ten czas pędzi
Wydawało mi się, że jestem na bieżąco w moich ulubionych ogrodach, a tu się okazuje, że mam do nadrobienia całkiem sporo
Zachwyty nad powojnikami niezmienne
Przyznam Ci się, że z Twojego zakupu Ivana Olssona jestem osobiście bardzo uradowana bo nareszcie wiem, jaki powojnik rośnie u mnie
Miał być Jan Paweł II, ale ewidentnie jest to pomyłka (kolejna)... Dzięki Tobie zidentyfikowałam spektakularny obiekt kwitnący 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Cudeńka te twoje powojniki. Im więcej widzę tych odmian tym bardziej zmienia mi się koncepcja nasadzeń w ogrodzie
Ivan jest przecież cudnej urody a jakoś zabrakło go na mojej liście
jeśli mogę zapytać, kupujesz powojniki przez internet czy u siebie w ogrodniczych?
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wczorajsza pogoda była bardzo słoneczna,po deszczowym weekendzie z niecierpliwością jechałam na działkę zobaczyć co się zmieniło od ostatniego pobytu...wszystko ma się dobrze,róże pączkują,ostróżki rosną,byliny coraz większe,powojniki tez się wspinają...
Po ostatnim oprysku mszycy nie zauważyłam,oby tak dalej...trawa mnie czeka do skoszenia
Muszę kategorycznie zaprzestać kupowania roślin.Wczoraj stałam z godzinę i szukałam miejsca dla hortensji Annabelle.
Razem z moją mamcią robiłyśmy kilka kółeczek poszukując miejscówki.Wreszcie stanęłam i pomyślałam...dość roślin!
Chyba oddam ją mojej cioci,która ma więcej miejsca
Wreszcie doszłyśmy do wniosku,że jedna młoda wiśnia co roku nie ma owoców,to może ją wyautujemy i miejsce dla Annabelki się znalazło....Po wczorajszym dniu postanowiłam nie kupować krzewów...
Robercie clemki to moja kolejna choroba,wszędzie je widzę,wczoraj przyszła nowa gazetka z Auchan,a tam oferta od 22 maja wszelakich powojników medalowych...no i co ja poradzę,że znowu myślę o jutrzejszym dniu i promocyjnych odmianach?
Grażynko mam nadzieję,że się sprawdzą,bo różnie z tymi powojnikami bywa...Presidenta nie mam,ale popodziwiam u Ciebie
Wandziu dziś wszystkie pąki pootwierane,cyknę potem fotkę,naprawdę jest ładny i nieznany jegomość Ivan
Aniu nowy nabytek najładniejszy
Jurku zauważyłam,że clematisy ze szkółek ładniej mi rosną i zimują,natomiast marketowe np Andromeda kupiona jako malutka sadzonka nie przeżyła oraz Vyvyan Pennell ...
Wolusia z nasionek clemka? Fajne doświadczenie,choć od nasionka do kwiatka musiałabym długo czekać,a ja lubię mieć efekt natychmiast
Jednak podziwiam Cię za chęć i podjęcie się tak trudnego zadania...
Jadziu LO nie do zdarcia,takie róże lubię,razem czekamy na jej kwiaty
Aneczko tylko jeszcze ten raz poszczułam
No taki ładny okaz
Jutro w Auchan ładne odmiany u nas mają być
Bożenko moja kobea zapączkowana może dlatego,że ją nawożę? Już nie mogę się doczekać na jej kwiaty
Jolu wśród wielu clematisów w szkółce ten przykuł mój wzrok,ładny jest skubaniec,no wiesz,ale to kwestia gustu
Omoshiro jak jutro będzie to chyba go skubnę i już zakończę
Ilonko właśnie problem polega na tym,że ja mam miejsce na powojniki przy siatce i dlatego ciągle myślę o nowych nabytkach
Powojnika Bałtyk nie mieli do sprzedaży,a pewnie bym go kupiła,widziałam na żywo cudny i niespotykany ma kolor
Papierowe kwiatki dobre określenie
Ilonko kiedy miałaś w ręku Omoshiro i Inconent to miały kwiaty rozwinięte,czy w pąkach?
Elwi masz Ivana? To super,że udało Ci się zidentyfikować nieznajomego
Spektakularny to on jest
Jan Paweł II również mi się podoba
Sabinko powojniki kupuję w Eclematis wiosną,a później w szkółce już ładnie rozrośnięte,czasem w Auchan...
Ivan mało znany powojnik,jak go zobaczyłam szybko go przygarnęłam...
Rh Roseum Elegans ma teraz swój czas...

Rasputin też nie chce być gorszy...

Naparstnica w tym roku zakwitnie...ciekawa jestem jaki będzie miała kolorek?

Piwonia Itoh ma być żółta,pąków zero,ale to młoda sadzonka,może za rok się doczekam...

Eden pięknie zapączkował...

Pąk Comte de Chambord

Dr Jamain lubię jego ciemne kwiaty

Charles Austin bardzo zdrowy...

Chippendale

Nevada

Hot Chocolate po raz pierwszy zobaczę kwiat...

Princesse Aleksandra of Kent

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Po ostatnim oprysku mszycy nie zauważyłam,oby tak dalej...trawa mnie czeka do skoszenia
Muszę kategorycznie zaprzestać kupowania roślin.Wczoraj stałam z godzinę i szukałam miejsca dla hortensji Annabelle.
Razem z moją mamcią robiłyśmy kilka kółeczek poszukując miejscówki.Wreszcie stanęłam i pomyślałam...dość roślin!
Chyba oddam ją mojej cioci,która ma więcej miejsca
Robercie clemki to moja kolejna choroba,wszędzie je widzę,wczoraj przyszła nowa gazetka z Auchan,a tam oferta od 22 maja wszelakich powojników medalowych...no i co ja poradzę,że znowu myślę o jutrzejszym dniu i promocyjnych odmianach?
Grażynko mam nadzieję,że się sprawdzą,bo różnie z tymi powojnikami bywa...Presidenta nie mam,ale popodziwiam u Ciebie
Wandziu dziś wszystkie pąki pootwierane,cyknę potem fotkę,naprawdę jest ładny i nieznany jegomość Ivan
Aniu nowy nabytek najładniejszy
Jurku zauważyłam,że clematisy ze szkółek ładniej mi rosną i zimują,natomiast marketowe np Andromeda kupiona jako malutka sadzonka nie przeżyła oraz Vyvyan Pennell ...
Wolusia z nasionek clemka? Fajne doświadczenie,choć od nasionka do kwiatka musiałabym długo czekać,a ja lubię mieć efekt natychmiast
Jadziu LO nie do zdarcia,takie róże lubię,razem czekamy na jej kwiaty
Aneczko tylko jeszcze ten raz poszczułam
Bożenko moja kobea zapączkowana może dlatego,że ją nawożę? Już nie mogę się doczekać na jej kwiaty
Jolu wśród wielu clematisów w szkółce ten przykuł mój wzrok,ładny jest skubaniec,no wiesz,ale to kwestia gustu
Omoshiro jak jutro będzie to chyba go skubnę i już zakończę
Ilonko właśnie problem polega na tym,że ja mam miejsce na powojniki przy siatce i dlatego ciągle myślę o nowych nabytkach
Powojnika Bałtyk nie mieli do sprzedaży,a pewnie bym go kupiła,widziałam na żywo cudny i niespotykany ma kolor
Papierowe kwiatki dobre określenie
Ilonko kiedy miałaś w ręku Omoshiro i Inconent to miały kwiaty rozwinięte,czy w pąkach?
Elwi masz Ivana? To super,że udało Ci się zidentyfikować nieznajomego
Jan Paweł II również mi się podoba
Sabinko powojniki kupuję w Eclematis wiosną,a później w szkółce już ładnie rozrośnięte,czasem w Auchan...
Ivan mało znany powojnik,jak go zobaczyłam szybko go przygarnęłam...
Rh Roseum Elegans ma teraz swój czas...

Rasputin też nie chce być gorszy...

Naparstnica w tym roku zakwitnie...ciekawa jestem jaki będzie miała kolorek?

Piwonia Itoh ma być żółta,pąków zero,ale to młoda sadzonka,może za rok się doczekam...

Eden pięknie zapączkował...

Pąk Comte de Chambord

Dr Jamain lubię jego ciemne kwiaty

Charles Austin bardzo zdrowy...

Chippendale

Nevada

Hot Chocolate po raz pierwszy zobaczę kwiat...

Princesse Aleksandra of Kent

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu masz u siebie istny różany raj.
Czekam na zdjęcia "Hot Chocolate", zaintrygowała mnie jej nazwa.
Ja na szczęście nie mam Auchan u siebie. Ufff... Obiecałam sobie, że jak się skuszę na jakiegokolwiek jeszcze powojnika, to tylko włoskiego. Ale Vyvyan kusi, oj kusi... na szczęście nie ma jej nigdzie u mnie w okolicy -sprawdziłam.
Oczywiście nie mogę doczekać się zdjęć Ivana w całej okazałości.
Ja na szczęście nie mam Auchan u siebie. Ufff... Obiecałam sobie, że jak się skuszę na jakiegokolwiek jeszcze powojnika, to tylko włoskiego. Ale Vyvyan kusi, oj kusi... na szczęście nie ma jej nigdzie u mnie w okolicy -sprawdziłam.
Oczywiście nie mogę doczekać się zdjęć Ivana w całej okazałości.
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Cudowne rododendrony
, ja też czekam na swoje naparstnice ...ciekawa jestem kolorów
Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka

Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Rh jest cudny
ale ja jako świeży różany zapaleniec czekam na rozwinięcie się tych napęczniałych pączusiów. Comte de Chambord wydaje się być ciemniejsza niż na zdjęciach poglądowych w rosarium..zobaczymy jak będzie u mnie 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, różyczki w blokach startowych - która pierwsza? Ja osobiście bardzo kibicuję Edence, bo co tu dużo mówić - kocham te kwiaty
Doktorek jest u mnie na liście pod tytułem" Do kupienia koniecznie, nawet kosztem przymusowej diety"
Mam już nawet wybraną dla niego miejscówkę
A propos identyfikacji - Rasputin ma taki kolor jak na Twoim zdjęciu czy w rzeczywistości jest ciemniejszy? Mam podobnego Rh (niezidentyfikowany) ale jest naprawdę bardzo ciemny....
A propos identyfikacji - Rasputin ma taki kolor jak na Twoim zdjęciu czy w rzeczywistości jest ciemniejszy? Mam podobnego Rh (niezidentyfikowany) ale jest naprawdę bardzo ciemny....
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Spojrzałam na pierwsze zdjęcie, a potem przez okno i chyba mam ten sam Rh Roseum Elegans.
Moja Czekoladka stoi jak zaklęta, perę listków i to wszystko. Tak to jest jak się człowiek skusi na tanią ofertę, a może potrzebuje więcej czasu na ukorzenienie.
Moja Czekoladka stoi jak zaklęta, perę listków i to wszystko. Tak to jest jak się człowiek skusi na tanią ofertę, a może potrzebuje więcej czasu na ukorzenienie.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
......stałaś godzinkę ?
Kochana ja czasem dwa albo i trzy dni krążę po ogródku z doniczką w ręce i głowię się, gdzie by to jeszcze upchnąć.
Moje postanowienia że nic nie kupuję idą w diabły wraz z nową koncepcją na zmianę rabaty.
I tak w kółko od wielu lat ......jeszcze nie zmądrzałam.
Kochana ja czasem dwa albo i trzy dni krążę po ogródku z doniczką w ręce i głowię się, gdzie by to jeszcze upchnąć.
Moje postanowienia że nic nie kupuję idą w diabły wraz z nową koncepcją na zmianę rabaty.
I tak w kółko od wielu lat ......jeszcze nie zmądrzałam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
No to Ci się szykują niezłe zakupy. Piwonia duża jest, może za rok zakwitnie, zdrowiutka, a to najważniejsze.
Rh bardzo duży i kwiateczków moc, bardzo ładnie wygląda. Szkoda, że niektóre już rh przekwitają, tak jak u mnie, już nie będzie można podziwiać ich, jedynie u kogoś w wąteczku.
Rh bardzo duży i kwiateczków moc, bardzo ładnie wygląda. Szkoda, że niektóre już rh przekwitają, tak jak u mnie, już nie będzie można podziwiać ich, jedynie u kogoś w wąteczku.
Pozdrawiam, Robert.
Aniu przyszłam zobaczyć twojego Dr.Ruppel, ale widocznie nie zdążyłaś zrobić zdjęcia. Ja podobnie jak ty i Grażynka kupuję a potem zastanawiam się gdzie sadzić. Mam wiele jeszcze krzewów w donicach i czekaj na swoje miejsce jak się coś zwolni. Bardzo masz piękne i dorodne Rh. U mnie w tym roku nie mają za dużo kwiatów. Myślę że to przez tą suchą zimę.
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aniu, my zwariowani ogrodnicy-maniacy chyba nigdy nie wyrośniemy z zakupów roślin ;) Ja też zarzekałam się, że nic nie będę w tym roku nowego sadzić (nawet miałam nie siać cynii), ale wszystko się rozpływa z nadejściem wiosny, podpatrzeniem nowej ciekawej rośliny ;)
A róże wyglądają już ślicznie z tymi pąkami, czekam jeszcze na Twój Eden (właśnie chcę go kupić, ale nie mam miejsca dla niego). A czym traktowałaś róże - chemicznym środkiem czy naturalnym? Ja się przymierzam do opryskania gnojówką z pokrzywy i skrzypu.
A róże wyglądają już ślicznie z tymi pąkami, czekam jeszcze na Twój Eden (właśnie chcę go kupić, ale nie mam miejsca dla niego). A czym traktowałaś róże - chemicznym środkiem czy naturalnym? Ja się przymierzam do opryskania gnojówką z pokrzywy i skrzypu.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Aniu
Edenka
ślicznie będzie wyglądać jak zakwitnie...
Czy pozostałe krzaczki Edenki podobnie sobie radzą? Ciekawe czy Edenka wyrobi się do końca maja
Masz super powojniki
Czy pozostałe krzaczki Edenki podobnie sobie radzą? Ciekawe czy Edenka wyrobi się do końca maja
Masz super powojniki