Elfickie storczyki :)
Re: Elfickie storczyki :)
Cześć
Piękne roślinki, a co do sabotka... ja bym się nie podjęła, miałam jednego i byłam tak szczerze przerażona tym, że nie mam pojęcia, co robię, że trafił do nowego właściciela, więc bardzo podziwiam i trzymam kciuki 
- Elfica_4flower
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 3 kwie 2014, o 21:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kahim dziękuję, mam nadzieję że kwiaty długo się utrzymają 
Emila707, Dufin wyrósł mi jeszcze jeden taki "delikwent" poniżej łodygi kwiatowej, bardzo bym się ucieszyła z dzieciaczków
Isilmeiel mój sabotek niestety już stracił kwiat, natomiast dobrze rosną nowe listki- więc jestem dobrej myśli ;)
Odkryłam całą prawdę o moim słodziaku- Phal. różowym w kropeczki.

... Może i tych 6 kwiatów nie jest już takie mięsiste jak jeszcze 2 tygodnie temu, ich końcóweczki delikatnie się suszą i widać, że roślinka już "nie pompuje w nie" tak dużo jak jeszcze 2 tygodnie temu, ale...
Będę miała kolejnego pędzika

Dziękuję za odwiedzinki i miłe komentarze
!
Pozdrawiam
Emila707, Dufin wyrósł mi jeszcze jeden taki "delikwent" poniżej łodygi kwiatowej, bardzo bym się ucieszyła z dzieciaczków
Isilmeiel mój sabotek niestety już stracił kwiat, natomiast dobrze rosną nowe listki- więc jestem dobrej myśli ;)
Odkryłam całą prawdę o moim słodziaku- Phal. różowym w kropeczki.

... Może i tych 6 kwiatów nie jest już takie mięsiste jak jeszcze 2 tygodnie temu, ich końcóweczki delikatnie się suszą i widać, że roślinka już "nie pompuje w nie" tak dużo jak jeszcze 2 tygodnie temu, ale...
Będę miała kolejnego pędzika

Dziękuję za odwiedzinki i miłe komentarze
Pozdrawiam
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Gratuluję kolejnego pędzika 
- Emila707
- 500p

- Od: 2 sie 2013, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dołączam się do gratulacji.
U mnie też, ten dwu pędowy wypuszcza młody pęd.
U mnie też, ten dwu pędowy wypuszcza młody pęd.
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam
, Emila ?
Pozdrawiam
- Elfica_4flower

kahim, Emilia dziękuję
Tobie również Emilio gratuluję nowego pędzika 
Aktualnie pędzik -w Phal. różowym w kropeczki- się pozytywnie rozwija, natomiast mój reanimek puszcza chyba keiki, ale żeby aż trzy..?
wygląda to tak... ale martwię się, że roślinka jest za słaba na utrzymanie trzech maleństw, nawet przy mojej codziennej, troskliwej opiece :P zielony został tylko jeden liść i jest nim ten najmniejszy, który ciągle rośnie.

Mój olbrzym z Castoramy otworzył dla mnie swój pierwszy kwiatuszek, jest to moje II kwitnienie- mam go od stycznia br
Niestety jeden pączek niechybnie ułamałam, wygląda na to, że będzie 10 kwiatuszków
Kwiaty są ciemniejsze od wcześniejszego mojego kwitnienia, a identyczne jak te "sklepowe".

Natomiast w maju zakupiłam dwa, dwupędowe egzemplarze- ponieważ nie potrafiłam się zdecydować, którego wybrać...
Z lidla za ok 20 zl
Delikatny różowo- fioletowy w kropeczki

i żółty w bordowe kropy

Dzięki za odwiedziny

Aktualnie pędzik -w Phal. różowym w kropeczki- się pozytywnie rozwija, natomiast mój reanimek puszcza chyba keiki, ale żeby aż trzy..?

Mój olbrzym z Castoramy otworzył dla mnie swój pierwszy kwiatuszek, jest to moje II kwitnienie- mam go od stycznia br
Niestety jeden pączek niechybnie ułamałam, wygląda na to, że będzie 10 kwiatuszków

Natomiast w maju zakupiłam dwa, dwupędowe egzemplarze- ponieważ nie potrafiłam się zdecydować, którego wybrać...
Z lidla za ok 20 zl
Delikatny różowo- fioletowy w kropeczki

i żółty w bordowe kropy

Dzięki za odwiedziny
Hej hej, powodzenia w reanimowaniu. Oby się wykurował, a jak nie da rady z trzema basalkami to pewnie jakiegoś zasuszy, ale oby się trzymał zdrowo.
Nowe nabytki śliczne
Nowe nabytki śliczne
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Żółty w kropy bardzo udany 
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Piękne te Twoje kwiaty ale szczególnie zauroczył Mnie ten różowo-fioletowy w kropeczki cudo i ten z tył na zdj. biały z ciemną warżką
Reszta tez ładna , gratuluje pędzików i trzymam kciuki za reanimka 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Witaj. Piękna kolekcja, Cambrie mam taką samą. 
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
- gapapl

- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Witaj
Ten żółty w bordowe kropy rewelacja
Masz przepiękne storczyki 
Ten żółty w bordowe kropy rewelacja
- deszczowka79
- 200p

- Od: 14 lis 2011, o 10:21
piękne zbiory
a w szczególności Bucik
a w szczególności Bucik
- Elfica_4flower

Meiss na razie dzielnie trzyma i systematycznie rozwija wszystkie basalki
zdjęć brak może następnym razem ;)
kahim gapapl dziękuję, żółto-bordowy już rozwinął wszystkie kwiatuszki, a nawet dwa już zrzucił... do zakupu skłonił mnie "buraczek" furious, którym ponad miesiąc temu się zauroczyłam (http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=420 ) teraz i ja mogę codziennie podziwiać tą niezwykłą warżkę
Karnova biały z różowo-fioletową warżką intensywnie się rozwija i przedłuża kwitnienie- zdjęcia poniżej ;)
Dziękuję serdecznie wszystkim za miłe słowo i odwiedziny
Dzisiaj odświeżę troszkę mój wątek, a choć nie nabyłam ostatnio żadnej nowości (obiecałam sobie, że żadnego "zwykłego" phalaenopsisa więcej nie kupię
) kilka kwitnień u mnie się rozwinęło.
Tradycyjny białasek otworzył swoje pączusie i cieszy moje oczy w niezwykle delikatny i subtelny sposób. Aktualnie ma 10 kwiatów i jednego pączusia, który widać lada chwila się otworzy

Białasek z różowym środkiem pozytywnie mnie zaskoczył, pomimo kilkunastu kwiatów przedłużył oba pędziki i systematycznie otwiera nowe pączusie

Chociaż jest nieco problematyczny, gdyż fotografując z jednej strony widać kwiaty z jednego pędu, a drugiego są tyłem i na odwrót... Oto wyniki mych starań...

Natomiast mój 10 cm gigant posiada aktualnie już 8 kwiatów-jeden pączek stale zamknięty... Wygląda, delikatnie mówiąc- okazale ;)

Fioletowy mini mięsisty zaczyna wypuszczać nowego pędzika, natomiast różowy w kropeczki już pędzik stworzył i pięknie go kształtuje oraz wychodzi nowe odgałęzienie z pędzika mam nadzieje że tym razem bardziej obficie obrodzi

Różowy z lidla zrzucił już niestety wszystkie kwiatuszki, ale rekompensując wypuścił 6 nowych pączków... Wypuszcza też coś dziwnego... listki- ok, ale sposób w jaki je rodzi już mnie niepokoją... Widać na raz trzy listki...

"Buraczek" w formie... chociaż do fotografowania beznadziejny przypadek

I na koniec zestawienie przy nawadnianiu jakiś czas temu
moja "wesoła ferajna"
Podczas owej kąpieli ułamałam jednego kwiatuszka białemu z różowym środkiem oraz gigantowi... serce mnie zabolało

Dziękuję za odwiedziny ! Pozdrawiam
kahim gapapl dziękuję, żółto-bordowy już rozwinął wszystkie kwiatuszki, a nawet dwa już zrzucił... do zakupu skłonił mnie "buraczek" furious, którym ponad miesiąc temu się zauroczyłam (http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=420 ) teraz i ja mogę codziennie podziwiać tą niezwykłą warżkę
Karnova biały z różowo-fioletową warżką intensywnie się rozwija i przedłuża kwitnienie- zdjęcia poniżej ;)
Dziękuję serdecznie wszystkim za miłe słowo i odwiedziny
Dzisiaj odświeżę troszkę mój wątek, a choć nie nabyłam ostatnio żadnej nowości (obiecałam sobie, że żadnego "zwykłego" phalaenopsisa więcej nie kupię
Tradycyjny białasek otworzył swoje pączusie i cieszy moje oczy w niezwykle delikatny i subtelny sposób. Aktualnie ma 10 kwiatów i jednego pączusia, który widać lada chwila się otworzy

Białasek z różowym środkiem pozytywnie mnie zaskoczył, pomimo kilkunastu kwiatów przedłużył oba pędziki i systematycznie otwiera nowe pączusie

Chociaż jest nieco problematyczny, gdyż fotografując z jednej strony widać kwiaty z jednego pędu, a drugiego są tyłem i na odwrót... Oto wyniki mych starań...

Natomiast mój 10 cm gigant posiada aktualnie już 8 kwiatów-jeden pączek stale zamknięty... Wygląda, delikatnie mówiąc- okazale ;)

Fioletowy mini mięsisty zaczyna wypuszczać nowego pędzika, natomiast różowy w kropeczki już pędzik stworzył i pięknie go kształtuje oraz wychodzi nowe odgałęzienie z pędzika mam nadzieje że tym razem bardziej obficie obrodzi

Różowy z lidla zrzucił już niestety wszystkie kwiatuszki, ale rekompensując wypuścił 6 nowych pączków... Wypuszcza też coś dziwnego... listki- ok, ale sposób w jaki je rodzi już mnie niepokoją... Widać na raz trzy listki...

"Buraczek" w formie... chociaż do fotografowania beznadziejny przypadek

I na koniec zestawienie przy nawadnianiu jakiś czas temu

Dziękuję za odwiedziny ! Pozdrawiam
- Russski

- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Też sobie obiecuję, ale każdy "zwykły" jest inny i nie mogę się oprzeć, a Ty podołasz?Elfica_4flower pisze:Meiss (obiecałam sobie, że żadnego "zwykłego" phalaenopsisa więcej nie kupię)
Bardzo podoba mi się Twój "buraczek" na takiego właśnie poluję
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Ładnie Ci wszystko kwitnie
Białaski są pięknie i gigant jaki duży 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Witaj
.
Ja też kiedyś sobie obiecałam, że żadnego zwykłego falka już sobie nie kupię. Efekt był taki, że nakupowałam storczyków innego rodzaju niż falki, które u mnie kompletnie nie chciały rosnąć a wręcz padały jak muchy
. Wróciłam więc do zwykłych falków . Teraz podobają mi się nawet bardzo popularne hybrydy
. A wracając do Twoich storczyków to olbrzymek złapał mnie za serce
. Białasek i żółto-bordowy słodkości
.
Jejku ja muszę popracować nad sobą i zacząć być bardziej krytyczną bo kompletnie zielonym zarosnę a parapetów nie przybędzie
.
Ja też kiedyś sobie obiecałam, że żadnego zwykłego falka już sobie nie kupię. Efekt był taki, że nakupowałam storczyków innego rodzaju niż falki, które u mnie kompletnie nie chciały rosnąć a wręcz padały jak muchy
Jejku ja muszę popracować nad sobą i zacząć być bardziej krytyczną bo kompletnie zielonym zarosnę a parapetów nie przybędzie