Wam śliczne  za odwiedzinki, fajnie wiedzieć, że nie tylko mnie się nowe kolczaki podobają.
 Wam śliczne  za odwiedzinki, fajnie wiedzieć, że nie tylko mnie się nowe kolczaki podobają.Wątek(swój i Wasze) zapuściłam
 niemożebnie, sianie również jeszcze przede mną  Konradzie
  niemożebnie, sianie również jeszcze przede mną  Konradzie  ale... wezmę się na dniach i ponadrabiam zaległości.
  ale... wezmę się na dniach i ponadrabiam zaległości.Z przybyłych nowości to zasadniczo słusznej wielkości skrzyneczka gymnoli i pół skrzynki sulek oraz śladowo mamilarki i parodie.
Starałam się trzymać konsekwentnie swojej listy i wyszło na to, że po części mi się udało...spoza listy wpadł jedynie odrościk koryfantki i G. striglianum (szczepione
 ) kolekcyjne od Chvastka.
 ) kolekcyjne od Chvastka.Także w świetle wszystkiego co powyżej kolejna odsłona nowości:
Parodia schwebsiana v. applanata
Gymnocalycium bodenbenderianum CH 1259 San Roque to Barzola San Luis Argentyna
Jak na nazwówce
 Aguas de Ramon Cordoba Argentyna
 Aguas de Ramon Cordoba ArgentynaI sprawiłam sobie jakiegoś mixa M. bombycina/moelleriana, taką żeby mi kwitła bo moja marketówka oprócz zajmowania miejsca i zaczepno-zadziornego charakteru z tej ładniejszej strony nie chciała się pokazać i jak się okazało czasem wystarczy...
 dokupić konkurencję
  dokupić konkurencję  
 Pierwsze zdjęcie to czeska novinka a druga stała rezydentka wagonikowa:

Czyli dla każdego coś dobrego..
 Czyli dla każdego coś dobrego.. 
 same cudeńka
 same cudeńka  no i ostatnio Ty się zgubiłaś a teraz ja
 no i ostatnio Ty się zgubiłaś a teraz ja  

Agnieszka
 Agnieszka 

I gymnioki również świetne! Wiedziałam, że Marta pokaże coś ładnego jak wróci ^^
 I gymnioki również świetne! Wiedziałam, że Marta pokaże coś ładnego jak wróci ^^

w końcu trafiłam to jednocierniowe
 w końcu trafiłam to jednocierniowe

Więc jak się dokopiesz do jakiś odkryć skąd pochodzi ta roślina, możesz sama je nazwać ;]
 Więc jak się dokopiesz do jakiś odkryć skąd pochodzi ta roślina, możesz sama je nazwać ;] , ale myślę, że będą z niego "ludzie"
 , ale myślę, że będą z niego "ludzie"