300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
- Ruda_Zaba
- 1000p

- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: 300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
Mieszkasz na Polach Wilanowskich?
Fajny koniec świata 
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W sklepie na B ;), są fajne piętrowe doniczki na zioła lub inne kto ma mało powierzchni polecam...
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ruda_Zaba osiedle ... jak osiedle
. Są ludzie, którym się baaaardzo nie podoba
My mieszkamy na części Ostoja Wilanów, mamy park ze starodrzewem, mamy długaśny pas zieleni ze sztuczną rzeczką (w której mieszkają żaby kumkające przez całe lato, ba - drące gęby przez całe lato ), przez uliczki przebiegają kuny, lisy, jest takie .... wiejskie blokowisko
Nasze dzieci pokupiły mieszkania 200 metrów od nas i ...... tak sobie mieszkamy - niby blisko siebie ale nie dręczymy się wzajemnie "wizytacjami".
Iwonko sklep na "B" - Biedra ???
Otwieraj swój wątek - mówię Ci
Czekam z taką niecierpliwością, że już nogami przebieram, żeby polecieć, popatrzeć, podziwiać
No, taką wiedzę dusić tylko dla siebie i ...... Rudej
My mieszkamy na części Ostoja Wilanów, mamy park ze starodrzewem, mamy długaśny pas zieleni ze sztuczną rzeczką (w której mieszkają żaby kumkające przez całe lato, ba - drące gęby przez całe lato ), przez uliczki przebiegają kuny, lisy, jest takie .... wiejskie blokowisko
Nasze dzieci pokupiły mieszkania 200 metrów od nas i ...... tak sobie mieszkamy - niby blisko siebie ale nie dręczymy się wzajemnie "wizytacjami".
Iwonko sklep na "B" - Biedra ???
Otwieraj swój wątek - mówię Ci
Czekam z taką niecierpliwością, że już nogami przebieram, żeby polecieć, popatrzeć, podziwiać
No, taką wiedzę dusić tylko dla siebie i ...... Rudej
-
Iwona i Piotr
- 500p

Muszę jeszcze opanować fotki ;). Pewnie wątek ruszy na jesieni najszybciej. Tak sklep na B to ten w kropeczki ;) A chodzisz na Targ śniadaniowy? W tym roku go co prawda nie widziałam. Na osiedlu byłam raz u weta i przynajmniej w tej części jak dla mnie mało przestrzeni i oczywiście koło piramidy. O lemingach dowiedziałam się od Pana, który ją zrobił był jakiś wywiad z nim. Dla mnie nie jest to istotne kto skąd itd tylko jakim jest człowiekiem...Mam do oddania, wymiany samce rokitnika jakby ktoś był chętny. Miłego dnia wszystkim życzę
.
- Ruda2011

Iwonko ..... tyle informacji
,
Co to jest park śniadaniowy ? - nie chodzę, nie wiem co to jest
Co to jest "wet" ?
Gdzie jest piramida ???
Sorry, "nie ogarniam tej kuwety"
No, to wracamy na moją działkę. Dziś było podlewanie przekiszonym obornikiem. Ni a nic nie śmierdziało a rośliny ..... jak by natychmiast zaczęły rosnąć
Najpierw ceberek i donica - otrzymały lokatorów na trwający sezon

Maki zaczynają kwitnąć - mam trochę czerwieni

U znajomej przekwitły azalie - dostałam je na działkę. U mnie dopiero za rok zakwitną ale ..... "darowanemu koniu ....."

Ode mnie z chałupy definitywnie i na stałe wyjechała psiflora . Kotłowałam się z nią całą zimę, obcinałam, podlewałam hołubiłam po to aby ...... w sklepie w kropeczki na "B" - zobaczyć takie po 4 zeta za sztukę
. No way

Moje bratki. Nigdy nie myślałam o nich jako ogrodowych
, z cmentarzem mi się kojarzyły i nie miałam

ZIOŁOWA

Teraz na niebiesko. "Zwyczajny szafirek"
. Dla mnie absolutnie nadzwyczajny jest

Najzwyczajniejszy chabcio (czyli chaber). W 2012 zgarnęłam nędzniutkiego bidaka ze śmietnika w Sulejowie. Dziś mam go w 3 miejscach ..... a nie jest to jego ostatnie słowo.

Orlik. Mam kilka kolorów (od Jode22) ale ten kwitnie. Reszta - zastanawia się

Poziomka daje czadu tak, że wszyscy są przekonani, że to truskawka i to na spidzie. A ona na kompoście ...

Najdłużej kwitnący tulipan jaki znam. od tygodnia w niezmienionej formie
Łabędzi śpiew moich prymulek ??? Mam nadzieję ..... że nie

Żurawkowisko

Kielisznik bluszczowaty rządzi . 11 sadzonek w doniczkach a 4 wysłane. Co za szatan .... ale śliczny szatan - niech rozrabia

Liatrie wynurzyły sie
. A co u góry z prawej ??? Następny kielisznik

Plantacja koperku (bliżej) oraz szałwia muszkatołowa (Sulejów 2013 - maluszek była, od Olka ? )

Tyle na dziś. Jak ja kocham maj
Co to jest park śniadaniowy ? - nie chodzę, nie wiem co to jest
Co to jest "wet" ?
Gdzie jest piramida ???
Sorry, "nie ogarniam tej kuwety"
No, to wracamy na moją działkę. Dziś było podlewanie przekiszonym obornikiem. Ni a nic nie śmierdziało a rośliny ..... jak by natychmiast zaczęły rosnąć
Najpierw ceberek i donica - otrzymały lokatorów na trwający sezon
Maki zaczynają kwitnąć - mam trochę czerwieni
U znajomej przekwitły azalie - dostałam je na działkę. U mnie dopiero za rok zakwitną ale ..... "darowanemu koniu ....."
Ode mnie z chałupy definitywnie i na stałe wyjechała psiflora . Kotłowałam się z nią całą zimę, obcinałam, podlewałam hołubiłam po to aby ...... w sklepie w kropeczki na "B" - zobaczyć takie po 4 zeta za sztukę
Moje bratki. Nigdy nie myślałam o nich jako ogrodowych
ZIOŁOWA
Teraz na niebiesko. "Zwyczajny szafirek"
Najzwyczajniejszy chabcio (czyli chaber). W 2012 zgarnęłam nędzniutkiego bidaka ze śmietnika w Sulejowie. Dziś mam go w 3 miejscach ..... a nie jest to jego ostatnie słowo.
Orlik. Mam kilka kolorów (od Jode22) ale ten kwitnie. Reszta - zastanawia się
Poziomka daje czadu tak, że wszyscy są przekonani, że to truskawka i to na spidzie. A ona na kompoście ...
Najdłużej kwitnący tulipan jaki znam. od tygodnia w niezmienionej formie
Łabędzi śpiew moich prymulek ??? Mam nadzieję ..... że nie
Żurawkowisko
Kielisznik bluszczowaty rządzi . 11 sadzonek w doniczkach a 4 wysłane. Co za szatan .... ale śliczny szatan - niech rozrabia
Liatrie wynurzyły sie
Plantacja koperku (bliżej) oraz szałwia muszkatołowa (Sulejów 2013 - maluszek była, od Olka ? )
Tyle na dziś. Jak ja kocham maj
-
Iwona i Piotr
- 500p

To ja jeszcze na chaberka się zapiszę ;).
Targ śniadaniowy ostatni wpis był w grudniu, w tym roku nie widziałam https://pl-pl.facebook.com/LeTargMarket
Wet to weterynarz.
Piramida http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... kicz_.html
I świeża porcja Wilanowa
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 22836.html
dużo zieleni, ja byłam pewnie z 6 lat temu.
Targ śniadaniowy ostatni wpis był w grudniu, w tym roku nie widziałam https://pl-pl.facebook.com/LeTargMarket
Wet to weterynarz.
Piramida http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... kicz_.html
I świeża porcja Wilanowa
dużo zieleni, ja byłam pewnie z 6 lat temu.
- Ruda2011

Siedząc przy kompie - zawsze słucham muzyczki z youtube
Dziś leci Kitaro. Jeden z moich Idoli
https://www.youtube.com/watch?v=78Wo5yA ... _FtM-w0zAc
Iwonko łał
, zaskoczyłaś mnie tą piramidą
Tadzio Dębski - nasz wilanowski artysta
. Był przez 30 lat naszym sąsiadem (mieszkaliśmy w części Wilanów niski) - wielki oryginał, bardzo kocha naszą dzielnicę. Jeden z niewielu "starych wilanowiaków" mieszkających wciąż w tym samym miejscu
To prawda - jest twórcą "trzepaczki do jajek" (czyli buławy Hetmana Sobieskiego)
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,3 ... 9.html?i=3
a teraz ...... piramida
Och, ten Tadek
Nie zmienia to faktu, że Pałac w Wilanowie jest śliczną perełką, jest miniaturą Wersalu (jest piękniejszy od wersalskiego), że Wilanów jest piękny bo ........ jest moją dzielnicą
Ze świeżą porcją newsów - ilu Polaków w ogóle czyta książki ??? Mieszkam na tej pustyni infrastrukturalnej , nie ma tu księgarni - to prawda. Jest za to najlepiej zaopatrzona biblioteka publiczna - z niej korzystam, za darmochę
chaber dopisany do listy
Gdy dojdziemy do połowy (choćby połowy) bagażnika corolli - jadę do Grabowa
Dziś leci Kitaro. Jeden z moich Idoli
https://www.youtube.com/watch?v=78Wo5yA ... _FtM-w0zAc
Iwonko łał
Tadzio Dębski - nasz wilanowski artysta
To prawda - jest twórcą "trzepaczki do jajek" (czyli buławy Hetmana Sobieskiego)
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,3 ... 9.html?i=3
a teraz ...... piramida
Och, ten Tadek
Nie zmienia to faktu, że Pałac w Wilanowie jest śliczną perełką, jest miniaturą Wersalu (jest piękniejszy od wersalskiego), że Wilanów jest piękny bo ........ jest moją dzielnicą
Ze świeżą porcją newsów - ilu Polaków w ogóle czyta książki ??? Mieszkam na tej pustyni infrastrukturalnej , nie ma tu księgarni - to prawda. Jest za to najlepiej zaopatrzona biblioteka publiczna - z niej korzystam, za darmochę
chaber dopisany do listy
Gdy dojdziemy do połowy (choćby połowy) bagażnika corolli - jadę do Grabowa
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Chaber, Ruda, chaber
.
Pałac w Wilanowie przepiękny jest, fakt, ale wymysły tego Twojego Tadzia i ich otoczenie
.
Rozumiem lokalny patriotyzm, ale niektórych miejsc nie umiałabym pokochać...
.
No i czerwonego też nie kocham
. A gdyby tak całą Twoją działkę porósł kielisznik...
.
- Jagoda, patriotka z Pruszcza Gdańskiego
Pałac w Wilanowie przepiękny jest, fakt, ale wymysły tego Twojego Tadzia i ich otoczenie
Rozumiem lokalny patriotyzm, ale niektórych miejsc nie umiałabym pokochać...
No i czerwonego też nie kocham
-
Iwona i Piotr
- 500p

Pisałam już, że mój mąż też lubi Kitaro ;)? Dzięki temu wiem o kim piszesz...
Zapraszam wcześniej ;), teraz dwa weekendy komunijne, ale od kolejnego już powinniśmy nocować.
O to ja nie zarejestrowałam trzepaczki ;)...
W tym roku byliśmy w Wilanowie na festiwalu światła. Koszmarna organizacja, ale fajne wrażenie. Mieliśmy iść do 15.03 do ogrodu, ale przyszła zima ;)...I z fajnych rzeczy była wystawa tulipanów o której dowiedziałam się po fakcie. http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... okazy.html
Na dobranoc
.
https://www.youtube.com/watch?v=GGtKxbu ... _FtM-w0zAc
Zapraszam wcześniej ;), teraz dwa weekendy komunijne, ale od kolejnego już powinniśmy nocować.
O to ja nie zarejestrowałam trzepaczki ;)...
W tym roku byliśmy w Wilanowie na festiwalu światła. Koszmarna organizacja, ale fajne wrażenie. Mieliśmy iść do 15.03 do ogrodu, ale przyszła zima ;)...I z fajnych rzeczy była wystawa tulipanów o której dowiedziałam się po fakcie. http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... okazy.html
Na dobranoc
https://www.youtube.com/watch?v=GGtKxbu ... _FtM-w0zAc
- Ruda2011

O ranyJagiS pisze:Chaber, Ruda, chaber.
Tak, tak, ja wiem - czerwone jest błeee
Majtkowy róż jest cacy
Jagisku kocham czerwone
Iwonko daje Kitaro w "Matsuri"
-
Iwona i Piotr
- 500p

To jest piękne https://www.youtube.com/watch?v=YO82u7C ... Ac&index=4
Nie polecam tylko czekolady w Kuźni brr ;)...
Nie polecam tylko czekolady w Kuźni brr ;)...
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Aaaale masz ładnie...
Tyle drobnych a uroczych "smaczków"
Dzięki twoim zdjęciom wiem, ze chyba też mam szałwię muszkatołową? Bo też od Olka, a nie zapisałam co to. Chociaż kołacze mi się jakaś inna nazwa...
Dzięki twoim zdjęciom wiem, ze chyba też mam szałwię muszkatołową? Bo też od Olka, a nie zapisałam co to. Chociaż kołacze mi się jakaś inna nazwa...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Co znaczy przekiszonym obornikiem?
Widzę, że donice otrzymały lokatorów, a mieszkańcy nawóz... Begonie i... co to za pstrokatka?
Te azalie sąsiadki to z Biedronki (Lidla)? Jeżeli tak, to możesz już nic nie zobaczyć następną wiosną...
Oj!! Ale za włożone serce passiflora odwdzięczy Ci się stokrotnie!! A tylko dlatego, ze tanie to od razu na śmierć...
Koszyki z bratkami fajnie wyglądają... skąd pomysł i skojarzenie z cmentarzem!?
Szafirki mają swój urok, przynajmniej na zdjęciu, nie miałem ich u siebie jeszcze...
Chabry z poligonu,chabry z poligonu, Gdzie żołnierski trud. Chabry z poligonu niosę ci do domu, Bo w nich szczęścia łut.
Chabry z poligonu tobie dziś przywożę,
I aromat ziół.
Chabry,polne kwiaty,kwitną o tej porze,
Niech ozdobią stół.
Chabry z poligonu wiozę ci do domu,
Ten od serca dar,
Chabry z poligonu,chabry z poligonu,
Mój żołnierski skarb.
Jakoś te Orliki nie przypadły mi do gustu...
Poziomki ogromne!!
Widzę, że donice otrzymały lokatorów, a mieszkańcy nawóz... Begonie i... co to za pstrokatka?
Te azalie sąsiadki to z Biedronki (Lidla)? Jeżeli tak, to możesz już nic nie zobaczyć następną wiosną...
Oj!! Ale za włożone serce passiflora odwdzięczy Ci się stokrotnie!! A tylko dlatego, ze tanie to od razu na śmierć...
Koszyki z bratkami fajnie wyglądają... skąd pomysł i skojarzenie z cmentarzem!?
Szafirki mają swój urok, przynajmniej na zdjęciu, nie miałem ich u siebie jeszcze...
Chabry z poligonu,chabry z poligonu, Gdzie żołnierski trud. Chabry z poligonu niosę ci do domu, Bo w nich szczęścia łut.
Chabry z poligonu tobie dziś przywożę,
I aromat ziół.
Chabry,polne kwiaty,kwitną o tej porze,
Niech ozdobią stół.
Chabry z poligonu wiozę ci do domu,
Ten od serca dar,
Chabry z poligonu,chabry z poligonu,
Mój żołnierski skarb.
Jakoś te Orliki nie przypadły mi do gustu...
Poziomki ogromne!!
-
Iwona i Piotr
- 500p

A dziś jest Dzień Polskiej Niezapominajki
.

"Polska Niezapominajka" jest zachętą aby budować silne, głębokie więzy z najbliższymi i szczere przyjaźnie z ludźmi z otoczenia, przypomina o szacunku jaki powinniśmy żywić dla przyrody "małej" i "wielkiej Ojczyzny", przypomina o wartości jaką niosą ze sobą lokalne tradycje czy wytwory ludzkiej myśli - jakimi są np. "perełki architektury" zachowane w miastach, miasteczkach i wsiach.(info z wikipedii)
Odważyłam się ;)...

"Polska Niezapominajka" jest zachętą aby budować silne, głębokie więzy z najbliższymi i szczere przyjaźnie z ludźmi z otoczenia, przypomina o szacunku jaki powinniśmy żywić dla przyrody "małej" i "wielkiej Ojczyzny", przypomina o wartości jaką niosą ze sobą lokalne tradycje czy wytwory ludzkiej myśli - jakimi są np. "perełki architektury" zachowane w miastach, miasteczkach i wsiach.(info z wikipedii)
Odważyłam się ;)...
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
No, właśnie, nareszcie Iwona i Piotr powiedzieli prawdę:
Niebieskie jest naj...naj...naj!
Ale trzeba Ci przyznać, że coraz ładniej na Twojej działeczce
.
Jeśli jej całej we krwi nie utopisz