Mały azyl Ulki
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały azyl Ulki
Miejsce zazwyczaj zaniedbane,

Dziś zaplandekowana drewutnia. (fotka z wczesnej wiosny)

To był mój 1szy foliak

A to jadłam rok temu, odtąd u mnie muszą być buraczki

Iwa krótko po posadzeniu

Iwa w tym roku, jeszcze nie miała wtedy sekatora

Krokusowe pole

W tym roku już:

SKALNIAK I JEGO OTOCZENIE

2013

Niedawno, czyli 2014

Dziś zaplandekowana drewutnia. (fotka z wczesnej wiosny)

To był mój 1szy foliak

A to jadłam rok temu, odtąd u mnie muszą być buraczki

Iwa krótko po posadzeniu

Iwa w tym roku, jeszcze nie miała wtedy sekatora

Krokusowe pole

W tym roku już:

SKALNIAK I JEGO OTOCZENIE

2013

Niedawno, czyli 2014

Witaj.
Fajnie tak pooglądać początki i zobaczyć zmiany, a są i to duże. Nie powiem, że ogród już w zasadzie skończony, bo to nierealne chyba.
Zawsze mamy co zmieniać i tak chyba zostanie. Pooglądałam Twój kawałek szczęścia i zaczęłam ubolewać, że straciłam prawie wszystkie moje stare zdjęcia z początków, kiedy oglądaliśmy naszą posesję. Mieliśmy problem z kompem i nie udało się nam odzyskać zdjęć.
Została jakaś garstka i to słaba.
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ulka właśnie oglądałam Twoją działkę. Czy Ty masz dwa namioty foliowe? Dużo wesołych kolorków. POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Nie, jeden, ten duży. To maleństwo to było kiedyś, na początku.
Moje zamiary były, by zostać na wsi do jutra. Ale burza i ulewa spowodowały, że się poddałam. Duże prawdopodobieństwo, że i rano by padało, nie ma gwarancji, by był uzasadniony sens zostania... jeśli by lało, i tak bym nie plewiła. Podsumowując dobrze przynajmniej ze oględnie przyzwoicie wygląda praca moja w tunelu z pomidorami i ogórkami w roli głównej. Niestety na ogródku niewielki kawałek czysty. Ale z pogodą się targować nie zamierzam.
Uprzątnęłam rzeczy z ogródka, spakowałam do bagażnika wyjęte roślinki, poszłam się przebrać i lunęło jak z cebra.
Wskoczyłam do auta, wzięłam za telefon i podzwoniłam w kilka miejsc. Pierw w różane eldorado, czy w ogóle mam dziś szanse tam coś zobaczyć. Potem do dziewczyn, że tam będę:) I jazda.
Nie zajeżdżając po drodze nigdzie prościutko do zagłębia różanego. Ojej...........oczy mi się zaświeciły............Pan miał chyba ubaw, bo przyjeżdżając - naprawdę nie byłam gotowa z listą żadną. Ale i tak wybrałam kilka róż, przy okazji 2 dla Patkazy, podane odmiany:D:D:D a dla siebie oprócz Barkarole to chwilowo nie pamiętam, stoją w bagażniku w aucie. jutro pojadą na działeczkę.
Nie ma mocnych, za niecały miesiąc jadąc na wieś..........zaplanuję sobie znów wizytę, tym razem bardziej przygotowaną, co już obiecałam gospodarzowi.
Królowe zasłaniają całą większość w bagażniku.

Moje dziewczynki już w bagażniku ale nie mogłam się oprzeć temu widokowi

Pierwsza kwitnąca starsza odmiana, na pniu szczepiona

Końskowola zapraszała mnie na kolejny raz, żegnając na krótko, przepiękną tęczą

A tu nie odpuściłam okazji, zajechałam do znajomych:) może rozpoznają swoje okolice:)

Uprzątnęłam rzeczy z ogródka, spakowałam do bagażnika wyjęte roślinki, poszłam się przebrać i lunęło jak z cebra.
Wskoczyłam do auta, wzięłam za telefon i podzwoniłam w kilka miejsc. Pierw w różane eldorado, czy w ogóle mam dziś szanse tam coś zobaczyć. Potem do dziewczyn, że tam będę:) I jazda.
Nie zajeżdżając po drodze nigdzie prościutko do zagłębia różanego. Ojej...........oczy mi się zaświeciły............Pan miał chyba ubaw, bo przyjeżdżając - naprawdę nie byłam gotowa z listą żadną. Ale i tak wybrałam kilka róż, przy okazji 2 dla Patkazy, podane odmiany:D:D:D a dla siebie oprócz Barkarole to chwilowo nie pamiętam, stoją w bagażniku w aucie. jutro pojadą na działeczkę.
Nie ma mocnych, za niecały miesiąc jadąc na wieś..........zaplanuję sobie znów wizytę, tym razem bardziej przygotowaną, co już obiecałam gospodarzowi.
Królowe zasłaniają całą większość w bagażniku.

Moje dziewczynki już w bagażniku ale nie mogłam się oprzeć temu widokowi

Pierwsza kwitnąca starsza odmiana, na pniu szczepiona

Końskowola zapraszała mnie na kolejny raz, żegnając na krótko, przepiękną tęczą

A tu nie odpuściłam okazji, zajechałam do znajomych:) może rozpoznają swoje okolice:)

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Ula wspaniałe zakupy...wcale nie dziwię się że nie mogłaś oprzeć się...
..super zdjęcia z tęczą he, he a ja poznaję to z okna cyknęłaś...
..super zdjęcia z tęczą he, he a ja poznaję to z okna cyknęłaś...
Misiu z okna ale samochodu i na pewno nie z Łęcznej.
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Rozpoznaję
Witaj Kochana
Wyobraź sobie, że ciągle jestem zafiksowana na to, że masz wątek wyłącznie w oazie
Dobrze, że zobaczyłam Twój wpis u Misi bo nigdy bym nie znalazła
Zmiany, zmiany, zmiany - zasuwasz jak małe tornado.
To jasne, że żeby zrobić tak, jak by się chciało - majątek Radziwiłów potrzebny ale .... powoli, powoli i będzie fajnie. Już jest. Zmałpuję rozwiązanie dachu na grillu - coś podobnego właśnie planuję u siebie i taki układ cegieł łatwiejszy mi się wydaje od zaokrąglonego ......
Hehe dachu na grillu??? Wcześniej był to sam grill a zamiast komina tylko dziura w górnej części:D:D ja sobie zwyczajnie tylko poukładałam kolejne cegłówki hihi nie są na żadnej zaprawie.
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
nie gadajulakonie pisze:Hehe dachu na grillu??? Wcześniej był to sam grill a zamiast komina tylko dziura w górnej części:D:D ja sobie zwyczajnie tylko poukładałam kolejne cegłówki hihi nie są na żadnej zaprawie.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ula jestem u Ciebie żebyś nie narzekała, że nikt nie zagląda. Masz ładnie zagospodarowaną działkę i stale coś się u Ciebie dzieje
no ale masz pomocników
Piękna kolekcja pierwiosnków
.....i wózek mam taki sam, to mój najlepszy przyjaciel 
Piękna kolekcja pierwiosnków