Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Witaj Aniu ;:7 Kępka bielutkiego kwiatuszka piękna, zawciąg nadmorski, aksamitka śliczne.
Piękna podstawę pod hamak zrobił Twój M i piękną ławeczkę zdolny z niego chłop. ;:215 Stokroteczka ślicznie kwitnie i pięknie odżyła po przymusowym przesadzeniu. :wink: Budleja ślicznie budzi się do życia i pięknie Ci przezimowała. Piękny bukiecik bzu.
Fajna spralkowa parówka smakowita "Pani Walewska" ;:152
Piękne rzodkieweczki z własnego ogródka. Piękne foteczki ze spaceru. Pięknie rozkwita pierwsza, z krzewuszek. :D Żeniszek śliczny, Piękne tulipanki się szykują do kwitnienia. Orliki piękne. Piękne małe zieloniutkie truskaweczki, które niedługo zrobią się dużutkie czerwoniutkie. :roll: Różyczka Chopin ślicznie rośnie. Piękna kępa Floksów wiechowatych. Iryski już niedługo zakwitną :heja Trzymam Kciuki za akcję "Pokonać Ślimaki".Przepięknie tulipanki Ci kwitną. Piękne i śliczne tulipanki ;:173
Lilak Krasawica Moskwy ślicznie odbija. Piękne pąki na Azali wielkokwiatowej.
Żarnowiec w innym kolorku szykuje się do kwitnienia. Powojnik śliczny. Śliczne liliowe maleństwo. Tawuła van Houtte'a pięknie pączkami obsypana. Ślicznie zaczyna kwitnąć.
Borówki amerykańskie pięknie kwieciem obsypane. Mieczyki ślicznie Ci wyrosły.
Ja widzę na środku doniczki śliczny malutki kiełek canny. Piwonie lada moment zakwitną. Konwalie śliczne. Ślicznie zaczęła kwitnienie pierwsza azalia wielkokwiatowa. :) Tulipanki pięknie kwitną nawet deszcz im nie straszny. Kokorycz szykuje się do kwitnięcia.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu, ;:196 Piękny masz widoczek tulipankowy i te szafirki ;:oj Pogoda mam nadzieje będzie nam dopisywać już ;:136 Też liczę że koniec przymrozkow ;:108
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Cudowna azalia, tulipanów ładne ujęcia, akurat na tle pięknych roślinek. Deszcz u mnie też pada i dzisiaj, może to i dobrze, ale z drugiej strony chcę sadzić iryski, a tu mokrawo.

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

ann_30 pisze: Jak się nie mylę to chyba kokorycz:
To kokoryczka :)
Aniu, bardzo ładna ta azalia, masz nazwę ?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Ruda Żabo nie ma to jak się dobrze ustawić do zdjęcia :wink: Szafirki zadziwiają mnie tak długim kwitnieniem.
:wit AGNESS witam Cię i cieszę się,że podobają Ci się zdjęcia tulipanów.Żałuję,że brak mi talentu do robienia zdjęć bo na żywo wyglądają jeszcze ładniej.Tą krzewuszkę kupiłam w jakimś markecie,nawet nie była oznaczona odmiana ale cieszy mnie bo zawsze ładnie i wcześnie rozkwita ;:108
nifredil mi też miłość do ślimaków przeszła z wiekiem ;:306 Nie skłamię,jeśli przyznam,że zamieniła się w całkiem odwrotne uczucie :twisted: Tulipany w tym roku mnie zadziwiają,chyba powoli zacznę odkładać kasę na jesienny szał zakupów bo tyle jeszcze odmian chciało by się mieć ;:224
Annes77 pogoda dzisiaj rzeczywiście potrafi zaskoczyć.Jak wyszło słoneczko to piekło skórę jak latem a kiedy się zachmurzyło były odczuwalne chłodne powiewy wiatru.Mam oko na twoje tulipany więc widzę jakie są śliczne ;:63
Paulii dziękuję za miłe słowa.Sprawne oko takiej ogrodniczki jak ty potrafi wychwycić każde piękno ;:196
Patrycjo oby twoje słowa okazały się prorocze bo przyznam,że już nie chce mi się biegać z doniczkami i wszystkiego okrywać.Jak będzie pogoda u mnie to i u Ciebie ;:136 Mam nadzieję,że tulipany będą jeszcze jakiś czas nacieszać nasze oczy ;:108
Robercie u mnie dzisiaj w dzień było sucho ale kilka razy porządnie się chmurzyło i przyznam,że obawiałam się,że i mnie deszcz wygoni z ogrodu.Niech sobie pada ale najlepiej w nocy :wink:
:wit zuzanna2418 dziękuję za potwierdzenie moich domysłów.To pierwsza z azalii którą kupiłam i o ile pamiętam nazywała się Nabucco.

Fotosik coś mi strajkuje.Jak się wreszcie uda to wrzucę kilka dzisiejszych zdjęć :oops:
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jako,że już niedługo południe nadrabiam wczorajsze zaległości ;:108

Dokupiłam w tym roku kilkanaście nowych irysów i jakoś specjalnie nie liczyłam na kwitnienie a tu taka miła niespodzianka:
Obrazek

Tawuła von Houtte'a rozwija kolejne pąki:
Obrazek

Mam nadzieję na pyszny kompocik z tegorocznych gruszek:
Obrazek

A oto książę którego goniła córka z zamiarem całowania:
Obrazek

Lawenda ładnie odbija po zimie:
Obrazek

Pierwsza z moich prymulek:
Obrazek

Kolejna azalia rozpoczyna kwitnienie,zakupiona jako Persil:
Obrazek

Oczywiście nie może zabraknąć tulipanów:
Obrazek
Obrazek

Jako,że mieszkamy na wsi to nie może zabraknąć kilku kurek:
Obrazek
Obrazek

Wczoraj po drodze z pracy mąż wstąpił do biedronki i przywiózł mi taką niespodziankę:
Obrazek
Niestety fuksja była ostatnia w sklepie i trochę wymęczona ale mam nadzieję,że ładnie odbije.Do kompletu były dwie dalie :tan
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No cudownie! Ależ Ty masz męża... ;:224 Mój kupuje tylko kwiaty cięte. Od niedawna ma szlaban na takie wydawanie pieniędzy i ma kupować nadal róże, tyle że z korzeniem w doniczce. ;:306

Kurki dużo jaj niosą? Dają radę na wasze potrzeby?
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie śliczne kurki ;:167 oj zazdroszczę takich własnych jajek!
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko mąż chyba miał dosyć moich lamentów,że ostatnio wysłałam go samego po zakupy a wieczorem na forum dowiedziałam się jakie były nowe dostawy kwiatów ;:223 Zresztą od jakiegoś już czasu jeśli kupuje mi kwiaty to raczej takie,które potem mogę wsadzić do ziemi lub ewentualnie doniczkowe.Jakaś cięta różyczka bez okazji też się czasem zdarzy.Większych bukietów unika od czasu kiedy kupił mi na Walentynki wielką wiązankę z jakimiś egzotycznymi kwiatami a ja zamiast się ucieszyć to szkoda mi było tych biednych roślinek,że ktoś je pościnał ;:173
Kurek nie ma aż tak dużo bo w porywach do kilkunastu sztuk.Z założenia jajka są na nasze potrzeby a jak się więcej uzbiera to wydajemy po rodzinie.
Ruda Żabo ja też chwalę sobie własne jajka bo jak to mówią przynajmniej wiem co jem :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Tak, jajo od niezestresowanej kury, do tego wolno biegającej -bezcenne!
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak całkiem wolno to nie biegają bo musiałam ograniczyć je siatką,żeby zminimalizować straty w roślinach :wink: I czasem się stresują kiedy młodsza córcia postanawia je głaskać ale za to dokarmia je listkami i dżdżownicami a one tak się wyszkoliły,że jak tylko ją zobaczą to biegną do furtki ;:306 Chyba nie jest im tak źle bo miewaliśmy też zielononóżki i dobrze się miały a to dość wymagające kurki ;:108
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Bardzo miła niespodzianka Cię czekała na nowo posadzonych iryskach :heja
Tawuła von Houtte'a pieknie rozwija kolejne pąki.
Gruszeczki śliczne niech zdrowo dojrzewają.
Piękny żabi Książe u Mnie ich sporo nawet skacze potrawce :roll:
Lawenda pięknie Ci odbiła po zimie.
Pierwsza prymulka piękna żółciutka jak słoneczko. :D
Kolejna azalia śliczna. Tulipanki przepięknie wyglądają w promieniach ;:3
Kurki śliczne. Bardzo miłą niespodziankę kwiatową maż Ci zrobił. ;:215
ann_30 pisze:Paulii dziękuję za miłe słowa.Sprawne oko takiej ogrodniczki jak ty potrafi wychwycić każde piękno ;:196
Aż się zaczerwieniłam po Tych słowach :oops: 30 lat ledwo chodzę po tym świecie a od 3 dopiero
zaczęłam się tak na poważnie interesować ogrodem. I staram się wychwycić w przyrodzie
każde piękno jak to tylko potrafię. A przyrodę pokochałam dzięki wycieczce szkolnej w góry.

Cieplutko Pozdrawiam miłego pogodnego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu widzę,że masz azalię Persil,ja też ją mam,ale ma już ze 3 lata.
Kurki macie ale fajnie,jajeczka pod ręką mniam:)A gdzie kogucik? ;:224
Fuksje pierwsza klasa,ja nie widziałam w mojej B ;:222
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu!...świetny prezent sprawił Ci mąż. Fuksja na pewno sobie poradzi. Pomarańczowy tulipanek...urzekł mnie bez reszty.
Posyłam serdeczności ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulii nie ma się co czerwienić bo komplement jest w pełni zasłużony ;:108 To forum nauczyło mnie,że w miłości do roślin nie ma ograniczeń wiekowych.Dziękuję za życzenia i dla Ciebie również przesyłam dużo weekendowego słoneczka ;:3
Annes77 ja kupiłam Persila zeszłej wiosny i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.Kogucik,że tak powiem, uświetnił swoją obecnością świąteczny rosół ;:224 Trzeba będzie zastąpić go nowym nabytkiem :wink: Fuksje podobno rozeszły się bardzo szybko,zresztą za tą cenę (3.99) to się nie dziwię ;:108
:wit bwoj54 przyznam,że należę do takich osób u których słowo: niespodzianka nie wzbudza pozytywnych emocji ;:173 Jednak tym razem prezent był trafiony ;:167 Fuksja zawsze była moim marzeniem ale jakoś tak się składało,że nie miałam okazji wcześniej jej kupić.Już trafiła na honorowe miejsce i mam nadzieję,że sobie poradzi :tan Pozdrawiam ;:196

Kolejna z krzewuszek rozpoczyna kwitnienie:
Obrazek
Stłamszony przez żarnowca orlik,czas znaleźć mu nowe miejsce:
Obrazek
No i oczywiście ;:167 azalia:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”