Hacjenda Anego cz.2
- asma
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
Dech zapiera
Piękne miejsce,aż trudno wszystko zobaczyć w tej kaskadzie kolorów,aranżacji,roślin-wspaniałe miejsce

- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale cudna ławeczka, ja poprosze taką na imieniny... i cos, żeby ja przymocowac do podłoza, bo działke mam prawie 1 km od domu...
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witajcie!
tak Asiu miejsce cudne i trudno wszystkiemu się przyjrzeć - zwłaszcza gdy jest to w niedzielę - straszne tłumy ... teraz będziemy jeździli w tygodniu
Aniu ławek, ławeczek i innych siedzisk jest tam ogromna ilość - wszyscy mają możliwość spocząć, bo nóżki bolą od chodzenia - ja u siebie już trzecie miejsce do "posiedzeń" zmajstrowałem
i u nas na Śląsku zmroziło - mimo okrycia zważyło listki hortensji, całe szczęście że pączki zostały
i zauważyłem ostatnio nabytą azalię, z ... brązowymi już listkami
(niedawno dodałem zdjęcie - mocno mięsiste liście - żółte kwiaty)
a z plusów: niedawno wyniesione kaktusy na ogród i ... już jeden odwdzięczył się kwiatami
dalsze azalie rozwinęły kwiaty - pozostała jeszcze jedna duża azalia żółta i rh z tradycyjnymi fioletowymi kwiatami

tak Asiu miejsce cudne i trudno wszystkiemu się przyjrzeć - zwłaszcza gdy jest to w niedzielę - straszne tłumy ... teraz będziemy jeździli w tygodniu
Aniu ławek, ławeczek i innych siedzisk jest tam ogromna ilość - wszyscy mają możliwość spocząć, bo nóżki bolą od chodzenia - ja u siebie już trzecie miejsce do "posiedzeń" zmajstrowałem
i u nas na Śląsku zmroziło - mimo okrycia zważyło listki hortensji, całe szczęście że pączki zostały
i zauważyłem ostatnio nabytą azalię, z ... brązowymi już listkami
a z plusów: niedawno wyniesione kaktusy na ogród i ... już jeden odwdzięczył się kwiatami
dalsze azalie rozwinęły kwiaty - pozostała jeszcze jedna duża azalia żółta i rh z tradycyjnymi fioletowymi kwiatami

- asma

Pięknotki 
Muszę swoim fotki pstryknąć bo czerwona w końcu dostała słonka i pokazała co potrafi

Muszę swoim fotki pstryknąć bo czerwona w końcu dostała słonka i pokazała co potrafi
U Ciebie azalie juz tak kwitną? Fajnie!
A u Kapiasa te zioła naprawde super wygladają. Ktoś (zapomniałam nick
) troche krytykuje, że sztucznie, że za duzo "cudów" - no fakt, ale tez wiadomo, że to ogrody pokazowe, gdzie gromadzi sie pomysły i rośliny, ile tylko wlezie, bo to ma ludzi pobudzać do ściągania tych pomysłów i kupowania roślin, konstrukcji, narzędzi, ozdób... No i to działa 
A u Kapiasa te zioła naprawde super wygladają. Ktoś (zapomniałam nick
Bea
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Hej Any
Coraz piękniejszy ten Twój ogród,ładnie zaprezentowane na zdjęciach i kolażach Twoje zdrowo rosnące roślinki
Pozdrawiam.
Coraz piękniejszy ten Twój ogród,ładnie zaprezentowane na zdjęciach i kolażach Twoje zdrowo rosnące roślinki
Pozdrawiam.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!...podziwiam
ogrody goczałkowickie...ale u Ciebie tez jest na czym zawiesić wzrok
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57

Asiu i jak? pstryknęłaś fotki? - bo ja tak!

Beato - jak widzisz azalie kwitną - została jeszcze azalia żółta (przesadzałem i się spóźnia, ale jak widać na zdjęciach z lewej strony - lada chwila 'wybuchnie") oraz fioletowy rh widoczny na pierwszej fotce w środku, za kamieniem
dziękuję Arkadiuszu - trochę roślinki szwankują - opryskałem przeciwgrzybiczo i pomogło, za to zauważyłem dzisiaj ogromny atak mszyc - na różach, wiciokrzewie, śliwach, a nawet porzeczkach czarnych - opryskałem decisem, może pomoże przed jutrzejszymi deszczami
Bogusiu - to zawieszajmy wzrok na kaktusach - już mieszkają drugi tydzień na ogrodzie

Beato - jak widzisz azalie kwitną - została jeszcze azalia żółta (przesadzałem i się spóźnia, ale jak widać na zdjęciach z lewej strony - lada chwila 'wybuchnie") oraz fioletowy rh widoczny na pierwszej fotce w środku, za kamieniem
dziękuję Arkadiuszu - trochę roślinki szwankują - opryskałem przeciwgrzybiczo i pomogło, za to zauważyłem dzisiaj ogromny atak mszyc - na różach, wiciokrzewie, śliwach, a nawet porzeczkach czarnych - opryskałem decisem, może pomoże przed jutrzejszymi deszczami
Bogusiu - to zawieszajmy wzrok na kaktusach - już mieszkają drugi tydzień na ogrodzie

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Musze ją uwolnić! Azalie u mnie dopiero zaczynają, a RH w pąkach. Jeszcze mi kwitną tulipany!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- asma

Any-zdjęcia wstawiłam
Muszę się w końcu nauczyć od Ciebie prowadzenia kaktusów bo bardzo bym chciała zobaczyć kwitnienie swoich,a kwitnie tylko 1

Muszę się w końcu nauczyć od Ciebie prowadzenia kaktusów bo bardzo bym chciała zobaczyć kwitnienie swoich,a kwitnie tylko 1
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Świetne prezentują się kaktusy , a zwłaszcza te w nietypowym kwietniczku ...stworzonym Twoimi własnymi rękoma
Podobają mi się...ale ostatecznie zawieszam wzrok na azaliach i rododendronach. Są urocze ...jesienią ...muszę kilka posadzić.
Pozdrawiam serdecznie!/ u mnie znowu pada/
Podobają mi się...ale ostatecznie zawieszam wzrok na azaliach i rododendronach. Są urocze ...jesienią ...muszę kilka posadzić.
Pozdrawiam serdecznie!/ u mnie znowu pada/
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Kaktusy pięknie wyeksponowane. Już chcę słoneczka , pewnie jak wszyscy w całej Polsce. jedne kwiatki stoją w miejscu i tylko czekają na ciepło, innym służy taka pogoda.
- any57

Witajcie!
Tosiu - jeszcze tylko czekam na ostatniego rh - fioletowego, ale już zaczynają pękać pączki
Asiu - o kaktusach w zimie należy zapomnieć - nie podlewać i zapewnić im chłodne miejsce - ja trzymam je w ciemnej piwnicy
Bogusiu - piękne są - ja stale dokupuję i ... będę dalej kupował ...
oj tak Mirko - chciałoby się słoneczka - wykorzystałem te dwa deszczowe dni na sprzątanie na pięterku ...
dzisiaj rano jeszcze nie padało i .... "spojrzałem obiektywem" na ogród

azalia żółta - GOLDEN SUNSET; pomarańczowa - SPEAK`S ORANGE; różowy rh - PERCY WISEMAN

Tosiu - jeszcze tylko czekam na ostatniego rh - fioletowego, ale już zaczynają pękać pączki
Asiu - o kaktusach w zimie należy zapomnieć - nie podlewać i zapewnić im chłodne miejsce - ja trzymam je w ciemnej piwnicy
Bogusiu - piękne są - ja stale dokupuję i ... będę dalej kupował ...
oj tak Mirko - chciałoby się słoneczka - wykorzystałem te dwa deszczowe dni na sprzątanie na pięterku ...
dzisiaj rano jeszcze nie padało i .... "spojrzałem obiektywem" na ogród

azalia żółta - GOLDEN SUNSET; pomarańczowa - SPEAK`S ORANGE; różowy rh - PERCY WISEMAN

- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Any , pięknie w Twoim ogródku,na ostatniej fotce co to ?