A "żółta truskawka" to pięciornik

zapraszam jak najczęściej. Truskawkę dostałam od sąsiadki i bardzo się zdziwiłam kiedy zakwitła. Liczyłam na różowe kwiaty ale żółte też bardzo ładne
  zapraszam jak najczęściej. Truskawkę dostałam od sąsiadki i bardzo się zdziwiłam kiedy zakwitła. Liczyłam na różowe kwiaty ale żółte też bardzo ładne   Dąbrówka mimo że się rozłazi to uroku nie można jej odmówić i tak jak ty lubię niebieski kolor w ogrodzie, więc nie może jej zabraknąć.
  Dąbrówka mimo że się rozłazi to uroku nie można jej odmówić i tak jak ty lubię niebieski kolor w ogrodzie, więc nie może jej zabraknąć. jest mi ogromnie miło i cieszę bardzo, że tak odbierasz mój ogród. Masz rację to moja ostoja spokoju, najlepiej czuję się w ogrodzie wśród roślin. Wszystkie troski odchodzą na bok a ja totalnie się wyciszam i na chwilę zapominam o całym świecie. To mój mały raj i nie wyobrażam sobie już życia bez ogrodu. Dziękuję kochana
  jest mi ogromnie miło i cieszę bardzo, że tak odbierasz mój ogród. Masz rację to moja ostoja spokoju, najlepiej czuję się w ogrodzie wśród roślin. Wszystkie troski odchodzą na bok a ja totalnie się wyciszam i na chwilę zapominam o całym świecie. To mój mały raj i nie wyobrażam sobie już życia bez ogrodu. Dziękuję kochana  
  oczywiście nasienniki usunę bo zależy mi żeby kępa się rozrosła i te piękne liście zdobiły. Jeśli truskawka(pięciornik poziomkowaty) się rozrośnie dostaniesz kawałek.
  oczywiście nasienniki usunę bo zależy mi żeby kępa się rozrosła i te piękne liście zdobiły. Jeśli truskawka(pięciornik poziomkowaty) się rozrośnie dostaniesz kawałek. Doświadczenia z nim nie mam żadnego wiem tylko że to roślina do cienia, nie lubi suszy ale i zastoin wody też. Jeśli znów słońce go przypali nie będę miała wyjścia i go przesadzę.
  Doświadczenia z nim nie mam żadnego wiem tylko że to roślina do cienia, nie lubi suszy ale i zastoin wody też. Jeśli znów słońce go przypali nie będę miała wyjścia i go przesadzę. Trochę się wkurzyłam ale co zrobić przyroda rządzi się swoimi prawami a wszystkiego okryć nie sposób.
  Trochę się wkurzyłam ale co zrobić przyroda rządzi się swoimi prawami a wszystkiego okryć nie sposób. 
  dziękuję za wszystkie pochwały i zapraszam jak najczęściej. Zaraz do Ciebie biegnę bo czytam że lubisz cebulowe, ja też
  dziękuję za wszystkie pochwały i zapraszam jak najczęściej. Zaraz do Ciebie biegnę bo czytam że lubisz cebulowe, ja też  
  jeśli byś chciała sadzonki daj znać, nie wytnę kwiatów i na wiosnę będę miała mnóstwo siewek.
 jeśli byś chciała sadzonki daj znać, nie wytnę kwiatów i na wiosnę będę miała mnóstwo siewek.
 zapraszam Cię jak najczęściej i dziękuję za wszystkie pochwały. Żagwin polecam bo kwitnie długo i jego piękne poduchy zdobią niesamowicie. Co kilka lat trzeba go odmładzać bo lubi w środku wyłysieć ale przecież my to lubimy  rozsadzać, przesadzać...byle grzebać w ziemi
  zapraszam Cię jak najczęściej i dziękuję za wszystkie pochwały. Żagwin polecam bo kwitnie długo i jego piękne poduchy zdobią niesamowicie. Co kilka lat trzeba go odmładzać bo lubi w środku wyłysieć ale przecież my to lubimy  rozsadzać, przesadzać...byle grzebać w ziemi   
  Żółta truskawka to pięciornik
  Żółta truskawka to pięciornik  ...   zaraz lecę szukać w necie
 ...   zaraz lecę szukać w necie były w namiocie okryte włókniną dostało się też szałwii szkarłatnej i daliom w ogrodzie mimo, że były okryte
  były w namiocie okryte włókniną dostało się też szałwii szkarłatnej i daliom w ogrodzie mimo, że były okryte 

, musiał być porządny przymrozek u Was
 , musiał być porządny przymrozek u Was 

siła natury to odradzanie.
 siła natury to odradzanie.

U mnie w ogrodzie nic nie ucierpiało, ale kupione koleusy które zostały w samochodzie zmroziło, chyba nic z nich nie będzie
 U mnie w ogrodzie nic nie ucierpiało, ale kupione koleusy które zostały w samochodzie zmroziło, chyba nic z nich nie będzie 

U mnie mróz polizał astilboidesa, tego z wielkimi liśćmi, o którego pytałaś. Liść oklapł. Troszkę przypalił też rodgersje
 U mnie mróz polizał astilboidesa, tego z wielkimi liśćmi, o którego pytałaś. Liść oklapł. Troszkę przypalił też rodgersje 
 Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
 Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj  

foteczki ogrodu piękne i śliczne.
  foteczki ogrodu piękne i śliczne.  

Optymistyczne obrazki piękne. Orliki piękne.
  Optymistyczne obrazki piękne. Orliki piękne. "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

.
 .