A "żółta truskawka" to pięciornik
Mój zielony świat cz.3
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.3
Fajne robisz fotki, takie trochę "tajemnicze"
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko to najpiękniejszy miesiąc w roku, więc cieszmy się nim
Dorotko masz rację, pogrzebałam w necie i to jest ten, dziękuję
Weroniko cieszę się z Twojej wizyty
zapraszam jak najczęściej. Truskawkę dostałam od sąsiadki i bardzo się zdziwiłam kiedy zakwitła. Liczyłam na różowe kwiaty ale żółte też bardzo ładne
Gosiu tak to jest serduszka, w tym roku odwdzięczyła mi się i pięknie zakwitła. Zeszłego roku nie doczekałam kwiatów bo majowy grad stłukł wszystkie młode pędy, nie tylko serduszki ale i tulipany i wiele innych kwiatów
Dąbrówka mimo że się rozłazi to uroku nie można jej odmówić i tak jak ty lubię niebieski kolor w ogrodzie, więc nie może jej zabraknąć.
Martuniu wiesz jak miło się czyta takie słowa
jest mi ogromnie miło i cieszę bardzo, że tak odbierasz mój ogród. Masz rację to moja ostoja spokoju, najlepiej czuję się w ogrodzie wśród roślin. Wszystkie troski odchodzą na bok a ja totalnie się wyciszam i na chwilę zapominam o całym świecie. To mój mały raj i nie wyobrażam sobie już życia bez ogrodu. Dziękuję kochana
Uleńko dziękuję w sprawie szczawiu
oczywiście nasienniki usunę bo zależy mi żeby kępa się rozrosła i te piękne liście zdobiły. Jeśli truskawka(pięciornik poziomkowaty) się rozrośnie dostaniesz kawałek.
Aguś o tawułkę nie martw się wcale u mnie wygląda identycznie to jest tawułka chińska i kwitnie trochę później od tych zwykłych. Kwiaty też są trochę inne bardziej smukłe.
Zuzka ja też mam stopowca od zeszłego roku, dostałam jeden listeczek z korzonkiem od sąsiadki ale posadziłam go w złym miejscu i słońce razem z wysoką temperaturą go wykończyły. Myślałam że już po nim a tu taka niespodzianka
Doświadczenia z nim nie mam żadnego wiem tylko że to roślina do cienia, nie lubi suszy ale i zastoin wody też. Jeśli znów słońce go przypali nie będę miała wyjścia i go przesadzę.
Małgocha zmarzły mi w folii koleusy i szałwia szkarłatna mimo że przykryłam je włókniną, orzechy włoskie też maja czarne liście i dwie dalie które wypuściły już listki
Trochę się wkurzyłam ale co zrobić przyroda rządzi się swoimi prawami a wszystkiego okryć nie sposób.
Sylwuniu zauważyłam że bardzo lubisz iglaki i krzewy;:108 i masz dużo różnych odmian w ogrodzie. Na trawy i byliny przyjdzie pora jeszcze wiosna w toku no i całe lato na pewno coś wybierzesz. Prawda, że pięknie wygląda dąbrówka w takiej masie, uwielbiam jej kolor
Szarotko witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
dziękuję za wszystkie pochwały i zapraszam jak najczęściej. Zaraz do Ciebie biegnę bo czytam że lubisz cebulowe, ja też
Aniu tak to kocimiętka
jeśli byś chciała sadzonki daj znać, nie wytnę kwiatów i na wiosnę będę miała mnóstwo siewek.
Aguś to najpiękniejszy miesiąc w roku, więc niech się mai i cieszy nasze oczy
Mufeczko wiesz jak się cieszę z Twojej wizyty
zapraszam Cię jak najczęściej i dziękuję za wszystkie pochwały. Żagwin polecam bo kwitnie długo i jego piękne poduchy zdobią niesamowicie. Co kilka lat trzeba go odmładzać bo lubi w środku wyłysieć ale przecież my to lubimy rozsadzać, przesadzać...byle grzebać w ziemi
Buziaczki ślę
Basiu dziękuję, staram się ukryć to co mi się nie podoba albo jest jeszcze nie dopracowane więc i zdjęcia wychodzą trochę tajemnicze
Żółta truskawka to pięciornik
... zaraz lecę szukać w necie
Straty po przymrozkach
były w namiocie okryte włókniną dostało się też szałwii szkarłatnej i daliom w ogrodzie mimo, że były okryte 

Dla poprawy nastroju bardziej optymistyczne widoczki...

Dorotko masz rację, pogrzebałam w necie i to jest ten, dziękuję
Weroniko cieszę się z Twojej wizyty
Gosiu tak to jest serduszka, w tym roku odwdzięczyła mi się i pięknie zakwitła. Zeszłego roku nie doczekałam kwiatów bo majowy grad stłukł wszystkie młode pędy, nie tylko serduszki ale i tulipany i wiele innych kwiatów
Martuniu wiesz jak miło się czyta takie słowa
Uleńko dziękuję w sprawie szczawiu
Aguś o tawułkę nie martw się wcale u mnie wygląda identycznie to jest tawułka chińska i kwitnie trochę później od tych zwykłych. Kwiaty też są trochę inne bardziej smukłe.
Zuzka ja też mam stopowca od zeszłego roku, dostałam jeden listeczek z korzonkiem od sąsiadki ale posadziłam go w złym miejscu i słońce razem z wysoką temperaturą go wykończyły. Myślałam że już po nim a tu taka niespodzianka
Małgocha zmarzły mi w folii koleusy i szałwia szkarłatna mimo że przykryłam je włókniną, orzechy włoskie też maja czarne liście i dwie dalie które wypuściły już listki
Sylwuniu zauważyłam że bardzo lubisz iglaki i krzewy;:108 i masz dużo różnych odmian w ogrodzie. Na trawy i byliny przyjdzie pora jeszcze wiosna w toku no i całe lato na pewno coś wybierzesz. Prawda, że pięknie wygląda dąbrówka w takiej masie, uwielbiam jej kolor
Szarotko witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
Aniu tak to kocimiętka
Aguś to najpiękniejszy miesiąc w roku, więc niech się mai i cieszy nasze oczy
Mufeczko wiesz jak się cieszę z Twojej wizyty
Buziaczki ślę
Basiu dziękuję, staram się ukryć to co mi się nie podoba albo jest jeszcze nie dopracowane więc i zdjęcia wychodzą trochę tajemnicze
Straty po przymrozkach

Dla poprawy nastroju bardziej optymistyczne widoczki...

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, melduję, że zakupiłam sobie dąbrówkę, i skoro ona tak zadarnia, to posadzę ją na mój kopiec.
A co jest na ostatnim zdjęciu?? Jezu, u Ciebie to tyle kwitnących kwiatków, co chwila inny mnie zachwyca
A co jest na ostatnim zdjęciu?? Jezu, u Ciebie to tyle kwitnących kwiatków, co chwila inny mnie zachwyca
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Mróz i u mnie dokonał wielu zniszczeń: zmarzła rodgersja kasztanowcolistna, pędy młodych paproci, rozplenica Moudry . Wiele bardziej wrażliwych roślinek podmarzło, ale mam nadzieję, że odbudują się i będą w sezonie równie piękne jak zwykle
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Piękne wiosenne zdjątka
To ze smagliczkami i niebieskimi kwiatuszkami( co to jest??) wymiata,śliczny widoczek
Ja kupiłam kępkę smagliczki,ale kiedy u mnie się rozrośnie i będzie tak żółto,hmm
Piękne wiosenne zdjątka
To ze smagliczkami i niebieskimi kwiatuszkami( co to jest??) wymiata,śliczny widoczek
Ja kupiłam kępkę smagliczki,ale kiedy u mnie się rozrośnie i będzie tak żółto,hmm
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oj
, musiał być porządny przymrozek u Was 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu przykro mi z powodu strat, natura pokazała kolejny raz kto tu jest górą.
Zawsze mam obawy co do wystawiania jednorocznych przez 15 maja i w tym roku znowu moje obawy się sprawdziły.
Ściskam mocno
siła natury to odradzanie.
Zawsze mam obawy co do wystawiania jednorocznych przez 15 maja i w tym roku znowu moje obawy się sprawdziły.
Ściskam mocno
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu jak mi przykro z powodu strat przez mróz. Ale za to widoczki poniżej śliczne czy na ostatnim zdjęciu to lobielia . 
Pozdrawiam Alicja
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Szkoda zmrożonych roślinek ale nie martw się, z pewnością większość się odrodzi 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, współczuję strat
U mnie w ogrodzie nic nie ucierpiało, ale kupione koleusy które zostały w samochodzie zmroziło, chyba nic z nich nie będzie 
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Aniu, faktycznie przykry widok, ale pozostałe widoczki z Twojego ogrodu bardzo optymistyczne, rzec można, że kwitnąco wszystko wygląda
U mnie mróz polizał astilboidesa, tego z wielkimi liśćmi, o którego pytałaś. Liść oklapł. Troszkę przypalił też rodgersje 
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu tak mi przykro że roślinki ucierpiały. Jak myślisz odbiją z korzenia? Spory mróż musiałbyć u Ciebie ze poczynił takie straty.
Oj tak iglaczki i krzewy bardzo lubię, bylinki także. Byłam po trawy ale zbytnio dużego wyboru nie mieli. A postanowiłam ze kupię to co mi się bedzie podobało a dopiero póxniej będę o niej czytać co to za trawa. Poczekam zobaczę może będzie dostawa. Dabrówka zachwyca.
Pozdrawiam
Oj tak iglaczki i krzewy bardzo lubię, bylinki także. Byłam po trawy ale zbytnio dużego wyboru nie mieli. A postanowiłam ze kupię to co mi się bedzie podobało a dopiero póxniej będę o niej czytać co to za trawa. Poczekam zobaczę może będzie dostawa. Dabrówka zachwyca.
Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
foteczki ogrodu piękne i śliczne.
Dąbrówka pięknie szaleje
Piękne rojniki. Rodgersja śliczny ma pąk kwiatowy.
Czosnek już niedługo zakwitnie. Truskawka ozdobna(pięciornik poziomkowaty) śliczna
Szczaw gajowy piękny. To, co pięknie kwitnie na żółto i ma straszne ciernie nie wiem, co to jest a chyba mam to.
Zawilce śliczne. To przykre ż mróz zrobił Ci straty w roślinkach.
Optymistyczne obrazki piękne. Orliki piękne.
Dąbrówka pięknie szaleje
Piękne rojniki. Rodgersja śliczny ma pąk kwiatowy.
Czosnek już niedługo zakwitnie. Truskawka ozdobna(pięciornik poziomkowaty) śliczna
Szczaw gajowy piękny. To, co pięknie kwitnie na żółto i ma straszne ciernie nie wiem, co to jest a chyba mam to.
Zawilce śliczne. To przykre ż mróz zrobił Ci straty w roślinkach.
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Szkoda tych roślinek zmarzniętych ale co zrobisz ...
Orliki
Ta dąbrówka super wygląda .. a przed nią smagliczka taka żółta ?
Jak się nazywają te białe kwiatuszki malutkie ...żagwin ? - też bardzo mi się podobają
Orliki
Ta dąbrówka super wygląda .. a przed nią smagliczka taka żółta ?
Jak się nazywają te białe kwiatuszki malutkie ...żagwin ? - też bardzo mi się podobają
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu
.
Tak to jest w życiu sadzisz pielęgnujesz i przyjdzie mrozik i skosi. To musiał byś duży mróz, skoro Ci wszedł do foliaka.
Aniu co robiłaś rodgersji,że już w pączku. Moja ledwo się odbija.
Piękne zestawienia smagliczki i to chyba kocimiętka?
Tak to jest w życiu sadzisz pielęgnujesz i przyjdzie mrozik i skosi. To musiał byś duży mróz, skoro Ci wszedł do foliaka.
Aniu co robiłaś rodgersji,że już w pączku. Moja ledwo się odbija.
Piękne zestawienia smagliczki i to chyba kocimiętka?