Marta25 sabotek jak na moje oko trzyma się nieźle, na końcach korzonków coś rośnie, jeszcze jestem mało doświadczona ale mam nadzieje, że to ich przedłużenie ;) Podłoże póki co wygląda ładnie i ogólnie nie chce chwalić ale chyba mu nie szkodzę. W mieszkaniu mam ok 21-24 stopnie więc myślę, że temp. ma dobrą. Stoi na komodzie koło wschodniego okna więc i światło ma rozproszone. Wilgotność na poziomie 60-64% więc tez myślę nie najgorzej ;) I w szklanej osłonce mam wodę nalaną- sabotek stoi na kapslach ;) Będę obserwować ten boczny listek, jak się rozwija, może to mi da jako taki wgląd do "jego uczuć"

Jeżeli chodzi o ten "Phal. Pink Poten" to zaczyna pomalutku zrzucać stare dolne kwiatuszki, a otwierają się nowe górne pączusie
Widoczna jest różnica w kolorze starego, a nowego kwiatuszka
Emila707 mam taką nadzieję, bo te robaki w podłożu mnie na razie wykończyły
furious witam i dziękuje za miłe słowa

"Castoramowy olbrzym" ma już pęd ok 12cm, mam nadzieję, że stare kwiaty dotrzymają do czasu otwarcia nowych- ależ byłby to widok
Karnova Dziękuję
Otworzył się (pytanie: czy może to być storczyk woskowy? Bo o takowych ostatnio czytałam cosik) mój maluszek, a raczej kolejne pączusie

Jeden jest jakiś przebarwiony
Mój biało- różowy phalaenopsis, po otrzymaniu dawki nawozu również zaczął otwierać pączki
Zdjęcie z wczoraj (sobota)
Zdjęcie z dzisiaj o poranku (niedziela)
I niedziela popołudniu
Uwielbiam to stadium rozwoju kwiatu
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny !