U oster sezon 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U oster sezon 2012

Post »

Pracowity miałaś dzień z tą ziemią!!
Mówi się,że czubki obcina się nie później niż rok od posadzenia.
Przy tujach nawet 3 lata... Oczywiście w zależności od wielkości sadzonej rośliny...

Choć z drugiej strony krzewy przycina się krótko by się lepiej mogły korzenie rozrosnąć...

Pomidorki to zatwardziałe zakapiory! Czuję, że dadzą Ci ogromne plony...
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandzia jak tam twoje pomidorki duże już :wit A jak kwiatuszki przed domem kwitną wrzucisz fotki twojej hakuro? tej co razem kupowaliśmy chcę zobaczyć jak u ciebie wygląda.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Dzięki Kochani za odwiedziny! :wit :wit
Padał, padał aż padł ... mi laptopek. Od nowości był jakiś felerny, zbyt mocno wciskał mi go
sprzedający młody człowiek :( Po jakichś dwóch miesiącach od zakupu zaczął dziwnie głośno
chodzić wiatrak, ale że to był mój pierwszy, nie bardzo się orientowałam, czy tak nie powinno być :oops:
Nie mam w domu umysłu ścisłego ani technicznego, więc mogę liczyć na swój instynkt i przeczucia ;:202
A one mi nic nie podpowiadały. Po dwóch latach padł dysk, ale pan reperujący laptopa nie wpadł na pomysł,
by sprawdzić, dlaczego padł ;:224 Więc dzielni9e sobie jeszcze radził z tym wiatraczkiem jakieś cztery lata ;:202
Ale ostatnio musiałam włączać go po kilkanaście razy, by wreszcie załapał system. Obecna operacja trwała
ponad tydzień, ale reanimacja udała się, choć pan od reperacji miał dziwny niefart: przysyłali mu trzykrotnie
część zamienną - za każdym razem uszkodzoną, co zmyliło pana i stwierdził, że pewnie jeszcze jest problem
z napięciem - ale za czwartym razem sie udało ;:224 :uszy i pacjent będzie żyć ;:138
Niestety, nie mam możliwości wysłania nowych zdjęć przez blutka, nie znam przyczyny, stale
"przerywane" jest połączenie ;:174 A szkoda, bo sporo ich narobiłam ;:131
Pomidorki wyhamowałam: trzymałam je w chłodzie, ale trzymają się dziarsko. Nie poszły dużo w górę,
choć w ciepełku by okropnie wybujały, jak poprzednim razem.
Porobiłam też fotki hakkuro, ale nie dam rady ich tu zamieścić ;:224
Spróbuję jutro porobić zdjęcia inną komórką, może się uda
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

No to fajnie że jesteś z nami czekam na fotki:0
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba czas pomyśleć nad nowym lapkiem... koszt naprawy starego mogą przewyższyć najtańszą wersją laptopa...
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

colli28 pisze:No to fajnie że jesteś z nami czekam na fotki:0
Dziś nie wypaliło ;:180

Misiaczku, niestety, należę do ludzi potwornie zżywającymi się ze swymi przedmiotami :oops:
No, a poza tym znam go świetnie, nie wyobrażam sobie innego. Dziewczynki mają swoje, ale to nie to ;:185
Nie zamieniłabym mojego na żaden najnowocześniejszy, choć do rozmów przez skype'a potrzebuję mikrofonu
i słuchawek :evil:
Ale zdaję sobie sprawę, że wszystko ma swój koniec i na niego też on przyjdzie - cieszę się, że to jeszcze nie
teraz ;:138 :tan
Piątek i sobotę miałam zajętą, więc w ogrodzie znów nic się nie posunęło,
a dziś zreperowałam dwie ikeoskie wysłużone, ale jakże mi miłe kołderki letnie :oops:
Czeka mnie jeszcze poszycie nowych siedzisk na huśtawki i jakieś zacienienio-zasłonienie nad tymiż ;:108
Kiedy będą gotowe, wkleję tu fotki ku pamięci ;:224 ;:131
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Osterku szyj szyj i pokazuj, bo jak jak ta małpeczka od gapię i u siebie pewnie doszyję coś nowego ;:306
..ja z córci laptopa też nie umiem korzystać, małe toto i jakieś takie nie pozorne, a mój to mój :tan mój kochanek tyle kilometrów ze mną zrobił, pół czystolandii przejechał i jeszcze ma mi posłużyć bardzo długo, bo na innego to mnie teraz nie stać ;:224 ....ale u mnie pogoda się robi, że aż się chce oddychać ;:3
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

;:65
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Boguniu, szycie zawieszone z powodu braku weny ;:14 Ale w przyszłym tygodniu powinnam
ruszyć z kopyta ;:224 :uszy

Oj, dawno mnie tu nie było. Nie mam co zamieszczać, bo zdjęć nie mam czym robić. Szkoda,
bo migdałek tak pięknie kwitł :? Trudno, w przyszłym roku go złapię... mam nadzieję. ;:14
Wszelkie prace opóźnione, bo mąż byczy się w sanatorium a ja nie daję rady, zwyczajnie ;:108

Edit
-----
Udało mi się! Zalogowałam się kilka dni temu na forum fotograficznym, gdzie poprosiłam o pomoc w sprawie
awrii mojego aparatu: coś z czytnikiem w aparacie:
http://www.cyberfoto.pl/potrzebuje-pomo ... ost2035353
Dziś odczytałam podpowiedź. No i pomogło! Jutro idę porobić na bieżąco fotki; może uda mi się coś powklejać.
Gdybyście mieli jakieś problemy z aparatem, polecam tę stronkę.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super, że udało Ci się naprawić aparat!! Współczuję braku pomocnika,
ale może jak wróci będzie tak wypoczęty, że odpłaci swoją nieobecność z nawiązką!! ;:138
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Przywieźliśmy banitę w czwartek. Bardzo żałuję, że popsuła się pogoda nad morzem, bo uciekaliśmy z Dziwnówka
bez żalu. Wygoniło nas okropne, przejmujące, zimne wietrzysko. Na początki kwietnia nie było już wielu pokoi
do wyboru, a wybieraliśmy jak najtańsze. Padło na pokoik w Pobierowie, jak najbliżej Dziwnówka. Okolica cudowna,
las, gospodarze niezwykle mili, otoczenie spokojne, ciche. Pokoik czteroosobowy, przytulny i choć maluśki,
mieściliśmy się spokojnie w piątkę. Mieszkaliśmy w pokoju z małym tarasem, ale co z tego skoro nie dało
się na nim siedzieć z powodu zimna :evil: Pierwszy dzień było słoneczny i ciepły w porównaniu z wieczorem:

Obrazek Obrazek

I oczywiście migawki znad morza:
synuś z żoną, nasze Przylepki i dziadki :tan :lol: 8-)

Obrazek Obrazek

Atrakcje dla dzieci były najważniejsze.

Obrazek Obrazek

Nie przygotowałam się na aż taki ziąb: dobrze, że w aucie były pozostawione przez dzieci kurteczki i kubraczki.
Wyjeżdżaliśmy bez żalu. A po drodze takie widoczki:

Obrazek Obrazek

Te korki powtarzały się na całej trasie: Szczecin - Świnoujście. Na wysokości Klinisk się skończył.
Ale szczerze: nie rozumiem mechanizmu powstawania korków: nie było żadnej uzasadnionej podstawy, by one się pojawiły.
Żadnych zawalidróg, żadnych przebudów dróg ;:14 ! A korki powstawały i wprawiały kierowców we wściekłość ;:131

A żeby tego postu nie uznano za offtop ;:202 , parę fotek z ogrodu:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I na razie dość. Wczoraj pod nóż poszła trawa niekoszona jeszcze w tym roku:

Obrazek Obrazek

Uwielbiam maj, wszędzie cudownie pachnący bez:

Obrazek Obrazek

I tak szczerze powiedziawszy: nie lubię stąd wyjeżdżać na dłużej ;:224 . Dlatego moje wyjazdy to dwu-,
trzydniowe wypady. Najdłużej na tydzień. A koty i pies to dobry pretekst by od tych wyjazdów się wykręcić :;230
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

No to już wiem teraz dlaczego cie nie widziałam zapomniałam że wyjeżdżacie:) ładnie na ogrodzie kolorowo:)muszę wpaść po mojego kwiatka ;:7 jakie fotki macie super a szczególnie ty i twój m rewelacja:) ;:63
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu :wit
Czytam, czytam choć w ciszy siedzę... Jesteś naprawdę wielka! ;:196
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Wandziu, wcale się nie dziwię, że nie lubisz wyjeżdżać...bo i po co :) cudnie już u Ciebie, zmiany masz na plus niesamowite, to już inna działka niż na początku twoich wątków ;:138 ;:138 ;:138 mam nadzieję że parę chwostów ode mnie też żyje :)
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki ;:196
Oluniu, pamiętaj o zasileniu tych bidulek, bo ja nie umiem jakoś tak z czułością ;:131
Agnieszko, ;:138 ;:138 ;:138 , jak się cieszę! Zastanawiam się, dlaczego wciąż mam
coraz mniej czasu! A tęsknię za Waszymi wątkami, :oops:
Beatko ;:173 ;:138 , wszystkie hosty mają się dobrze, choć u Ciebie były bardziej imponujące.
W piątek byłam u synusia ale zapomniałam zajrzeć na Twoje stare śmieci. Ciekawa jestem, czy tam
coś z tego piękna Twojego "raju" zostało.
Dzięki Wam za dobre słowo ;:3 ;:173
Dzisiaj Stasiu wygolił moją część ogrodu z rabatami, ale kiedy będzie tak, bym była zadowolniona?
Nie mam czasu na ogród, bo stale mi coś wypada. Taki mały przykład: od dwóch miesięcy czekam na ortopedę. W piątek pojechałam na Arkońską po wyniki rezonansu, a dzisiaj na 13.15 do lekarza. Wyszłam dopiero przed 15.00.
Dzieci ze szkoły zabrałam przed 16.00 a Stasiu na 16.50 dentysta. Na 19.00 miałam umówione spotkanie i 21.00 w domu!
I dzień zleciał! I tak zlatuje dzień za dniem. :evil:
Dni przepływają między palcami i nic na to poradzić nie mogę ;:202 ;:185
Więc nie planuję niczego: cieszę się z tego, co uda mi się zrobić. A jak nie uda, też nie powód do rozpaczy.
Udało mi się jedynie posadzić groch i bób. Pomidorki czekają na folie (zapomniałam zamówić ;:202 !)
Może jutro go zmierzę i zamówię?
Dobranoc Kochani
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”