Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Witaj Małgosiu,takie małe brateczki a tak cieszą, bo swoje ,ja tez lubię jak roślinki się rozsiewają,a owoce świdośliwy są pyszne ,nasze dzieci ich uwielbiają to zupełnie bezproblemowa roślina ,nawet w moim ostrym klimacie,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja pytałam czy zdjęcia fauny są Twoje :lol:
Brateczki to przebój sezonu...takie wdzięczne :D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznotki więc niech się panoszą ;:108 szczególnie te niebieskie ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie kochani. Ochłodziło się niesympatycznie. Wróciłam z majówki, czyli z zalanej deszczem stolicy ( 6 stopni ) brrr, a u nas słonecznie, ale chłodno ( 11 stopni). Różnica na plus dla stolicy to taka, że tam padał deszcz. U nas ...nie, i to mnie martwi. Jest sucho :(
I muszę się pochwalić, bo po raz pierwszy moja córcia biegała w Warszawie w biegu zorganizowanym z okazji 3 - ciego maja. Małż biega co roku, ale moja Zuza po raz pierwszy. I nie była taka najgorsza...na 1000 biegnących dzieci zdobyła 281 miejsce. Tylko strasznie zmarzła, no cóż, nie można mieć wszystkiego.

Oto dowód, i mam nadzieję, że z powodu dyspensy, wszak Święto Narodowe,,,,zdjęcie będzie potraktowane ulgowo w wątku ogrodniczym :wink:

Obrazek

Fotki z ogrodu będą, jak...się ociepli.Obecnie siedzę pod kocykiem i nawet obchodu ogrodu nie zrobiłam po powrocie ;:174

Madziu - bardzo Ci dziękuję za wskazówki ;:196 Muszę koniecznie jutro tam zajrzeć, bo wokoło korą podsypałam na wiosnę ( nowa aranżacja rabaty), oby nie była ( ta aranżacja) zgubna dla moich nowych sieweczek. ;:196 Jesteś skarbnicą wiedzy ;:196

Martuś - bratki już wiem, że kocham, teraz będę polowała na stokrotki, takie które pokazuje Ania ( anym ). Zakochałam się w nich, a uprawa dwuletnich nie jest trudna. Co widać po moich bratkach :wink: ;:196 Moje świodośliwy młodziutkie, ale..dają radę. Wszystkim polecam.

Marysiu - no widzisz, ja taka czytająca ze zrozumieniem jestem....Fauna została uwieczniona w zoo w Neunkirchen. Ogród bardzo duży, z mnóstwem ciekawych zwierząt, bujną roślinnością. Ja znam z polskich tylko to w Gdańsku, i w Myślęcinku ( fauna polska), więc nie mogę się mądrzyć i porównywać, ale...polecam.

Aniu - ja też preferuję te niebieskie. Muszę koniecznie poszperać w ogrodniczych i na przyszły sezon posiać inne kolory. Widzę, że warto.

I na koniec muszę wstawić pandę, którą spotkałam na Placu Zamkowym

Obrazek

Zaraz potem...dostaliśmy mandat za parkowanie w złym miejscu. Warszawa da się lubić...Pozdrawiam :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu mimo zimna miło spędziłaś majówkę ;:138
Pogratuluj Zuzi i mężowi udziału w biegu.
Panda ;:oj fajna.A na rozgrzanie proponuje grzańca :D
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu szacunek dla męża i córci ;:180 ;:180 Nie ważne które miejsce ważne że się biega , podziwiam . ;:215 , no i podziwiam Twoje bratki , ze też ja nie potrafię ;:223 posadzić kwiatków w jednym kolorze , zawsze coś namieszam i wychodzi miszmasz.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu dziękuje za odpowiedź ....a zdjęcia śliczne (te fauny) :D
Panda chyba nie warta była mandatu :wink: Córci gratuluję i zajętego miejsca i uczczenia Konstytucji .....i życzę wszystkim zmarzniętym zdrowia ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Niedziela przywitała mnie ...chłodno, a nawet bardzo. Rano było w minusie, nie wiem w jakim, ale trawa była biała o g.7 rano. Szkody niewielkie, ale okaże się po czasie. Zrobiłam króciutki obchód, ale nie chciałam się za mocno stresować i uciekałam do domu. Się okaże. :D

Beti - ja zdecydowanie wolę pandy :D

Jadziu - dziękuję, ogrzałam się przy kominku, pod kocykiem. Gratulacje pokraśniałym z dumy domownikom przekazałam ;:196

Marysiu - mąż biega od dawna, takie ma hobby,a teraz zaraził bakcylem Zuzę, a ona jak na razie dzielnie współpracuje. A jaka ja byłam dumna na mecie....aż łzy mi się zakręciły, jak te wszystkie dzieciaczki ( było ich 1000) biegły w stronę mety. Tyle było w nich radości...a każde dziecko biegło z ulubioną maskotką. Organizacja też na wysokim poziomie, tylko...na mecie musiałam uaktywnić wszystkie zmysły i wysupłać Zuzę z tego mrowiska, i....łatwo nie było. Ja i syn nie biegamy, geny rozłożyły się po równo.
A bratki posiałam w zeszłym roku w czerwcu, popikowałam i posadziłam końcem lata ( chyba wrzesień). Teraz te krzaczki są ogromne, i nie sadziłam kolorami, bo ja taka zdolna to nie jestem, sadziłam na chybił trafił. Te krzaczki po prostu są takie rozrośnięte, ogromne kępy.

Marysiu - Masko - dziękuję za ciepłe słowa :wit

Jeszcze wieczorkiem zaliczyłam spacerek po najbliższej okolicy. Było chłodno, trochę wietrznie, ale...po kilkudniowym pobycie w stolycy :wink: potrzebowałam oddechu , wiejskiego i swojskiego oddechu. Po drodze spotkaliśmy znajome sarenki, bażant jak zwykle przestraszył mnie wyfruwając ze swojej kryjówki...I tego mi było potrzeba.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zagubiona tuja ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu śliczną miałaś wycieczke ;:oj
Piękne okolice masz ,zazdroszcze :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Zdjęcia są super. Widoki tak samo. Kwiatków u Ciebie też moc, wszystkie piękne. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Małgosiu- czemu nie pisałaś że się wybierasz do stolicy , Warszawa da się lubić ala kawałek w bok i byłabyś u mnie, oj przegapiłyśmy taką możliwość spotkania. Gratulacje i szacunek dla męża i córki- ja ganiałam ale za psami co w las poszły -2 godz.ich nie było więc postanowiłam z siostrą ich szukać. - nas 3 godz. nie było, więc eM wsiadł w samochód i nas po lesie szukał- Mało się nie zakopał- zły :twisted: . Psy wróciły same , ja miałam okazję pozwiedzać okoliczne wsie - w poszukiwaniu psów a później w poszukiwaniu telefonu który po drodze zgubiła- fajny maraton miałam. ;:306 .- Telefon się nie znalazł. Wiem co znaczy taki spacer na łonie natury po chmurze spalin warszawskich- och jak ja mam zawsze problem z powrotem do W-wy.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Piękne zdjęcia Twojej okolicy, ogródka i ptaszka w dziupli :) Gratulacje dla M. i córci ;:333
U mnie też za wcześnie na ocenę strat, a tej nocy przymroziło solidnie.
Czy Ty też masz maturzystę w domu, jeśli tak to trzymam kciuki :wink:
Miłego i spokojnego dnia po urlopie ;:196
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Małgoś, piękna ta twoja okolica, mnie też bardziej pasuje w tygodniu :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu, i ja pospacerowałam z Tobą po pięknych polskich polach ,uwielbiam takie widoki ;:196 :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudne miejsca miałaś okazję zobaczyć.
Roślinność niby taka sama ale jakby bardziej zachwyca ;:oj
Sielskie widoki okolic łapią za ;:167
Zablokowany