Autko będzie teraz miało przytulny kącik
Wiejskie podwórko aguskac 2014
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014
Ja też podziwiam rękodzieło.
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Małgoś jest lodowato, przeszywający wiatr, niebo aż się skrzy!! Mróz mamy murowany. Teraz są tylko 3 stopnie.
Jestem wkurzona
Po 16-tej zaczęłam okrywanie. Udało mi się zabezpieczyć większość winorośli, tylko nie wiem na ile skutecznie.
Pomidory i hortensje w pudelkach zniesione do domu. Te w szklarni okryte podwójną agro podwieszoną na patykach, tak by nie dotykały pomidorów.
Strasznie mi szkoda drzewek...
Mario
Dziś była kolejna tura murarki, tym razem pałeczkę przejął M, ja byłam pomagierką
Trzeba było odgruzować ostatni kawałek do poziomu "podłogi" i wylać fundament pod ostatni kawałek kamiennego murku. Ja się chyba zbyt często biorę za męskie prace. Swego czasu bardzo lubiłam rąbanie drewna, teraz odpuściłam, bo kręgosłup mam tylko 1.
Jestem wkurzona
Pomidory i hortensje w pudelkach zniesione do domu. Te w szklarni okryte podwójną agro podwieszoną na patykach, tak by nie dotykały pomidorów.
Strasznie mi szkoda drzewek...
Mario
Dziś była kolejna tura murarki, tym razem pałeczkę przejął M, ja byłam pomagierką
- aguskac

Ivonko 
Zapraszam, chętnie Cię przeciągnę po bagiennych lasach
Małgosiu Druga
Takiego muru na pewno nikt we wsi nie ma
Autko jak autko, ale zyskałam kolejną ścianę na winogrona
Po dzisiejszym mrozie okaże się czy ściana potrafi ochronić winorośl przed mrozem. Na żadnej ścianie nie okrywałam ich.
Chcę zlikwidować 2 szpalery rosnące z dala od ścian, trudno je zabezpieczyć przed mrozem i sporo później dojrzewają. Jeśli ich teraz nie wymrozi, to zostawię jeszcze na owoce i przesadzę jesienią, jeśli oberwą to przesadzam jeszcze tej wiosny.
Zapraszam, chętnie Cię przeciągnę po bagiennych lasach
Małgosiu Druga
Takiego muru na pewno nikt we wsi nie ma
Chcę zlikwidować 2 szpalery rosnące z dala od ścian, trudno je zabezpieczyć przed mrozem i sporo później dojrzewają. Jeśli ich teraz nie wymrozi, to zostawię jeszcze na owoce i przesadzę jesienią, jeśli oberwą to przesadzam jeszcze tej wiosny.
Dobrze mieć pod ścianą coś posadzone, bo ściana w dzień gromadzi ciepło, a w nocy oddaje, więc roślinki mają się dobrze przy ścianie. Ja tak pomidory zawsze w wiaderkach ustawiałam, a teraz mam kwiatuchy w donicach i pod ścianą
... A tak na marginesie, to gdzie się murować nauczyłaś co??
... A tak na marginesie, to gdzie się murować nauczyłaś co??
- aguskac

Tym razem się upiekło, nie mam pojęcia jakim cudem, ale stanęło na 1,5 stopnia. Oby tak dalej!!
Masz rację
Zauważyłam, że pod ścianą i cieplej i dojrzewa wszystko szybciej. Dlatego wszystkie południowe i południowo-zachodnie ściany mam obsadzone winoroślą.
Murowania uczyłam się w szkole życia
Tylko zapomniałam, że trzeba użyć poziomicy
Poza tym te cegły były tak rozmaite, tak koślawe, że pewnie i poziomica niewiele by pomogła.
Masz rację
Murowania uczyłam się w szkole życia
Poza tym te cegły były tak rozmaite, tak koślawe, że pewnie i poziomica niewiele by pomogła.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Lucynko, z ulga czytam, że obeszło się tylko na strachu
.
U nas tez bez przymrozków, chociaż wczoraj było strasznie zimno i obstawialiśmy -.
Pozdrowienia dla przodownika pracy
U nas tez bez przymrozków, chociaż wczoraj było strasznie zimno i obstawialiśmy -.
Pozdrowienia dla przodownika pracy
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- aguskac

Witaj
Żeby tylko co ranek można było odetchnąć z ulgą... Zaraz znów ruszam do murowania, bo betoniarka ma dziś odjechać, a robota nie skończona.
Żeby tylko co ranek można było odetchnąć z ulgą... Zaraz znów ruszam do murowania, bo betoniarka ma dziś odjechać, a robota nie skończona.
- aguskac

Ja na tyrałam się jak dzika, a betoniarki nie zabrali... jeden duży plus z tego wynika - wymurowałam caluśki cement jakim dysponowałam i na szczęście nie ma już więcej
Robotę podgoniłam bardzo. Myślę, że co najmniej miesiąc cegieł nie dotknę
Za jakieś 2 lata pewnie ukończę dzieło 
Robotę podgoniłam bardzo. Myślę, że co najmniej miesiąc cegieł nie dotknę
- aguskac

Tyły skończone
Teraz tylko porządki poczynić.

Najpiękniejsza jest rynna prowizorka
Zresztą co się tu będę chwalić, całość genialna
Jeszcze tylko od wewnątrz murkiem kamiennym dojechać do końca i za rok, góra 2 będzie po robocie

Tu będzie nasza nowa brama, stara była za wąska.

Cegły odzyskane i wykorzystane do mojego cudnego murku. Bez nich sporo by mi brakło.

Najpiękniejsza jest rynna prowizorka
Jeszcze tylko od wewnątrz murkiem kamiennym dojechać do końca i za rok, góra 2 będzie po robocie

Tu będzie nasza nowa brama, stara była za wąska.

Cegły odzyskane i wykorzystane do mojego cudnego murku. Bez nich sporo by mi brakło.

-
chudziak

- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
aguskac, piękne siedlisko - klimatyczne 
- aguskac

Dzięki chudziaczku 
Mam -2, wszystko zmrożone aż trzeszczy. Najgorzej wygląda czereśnia - tak smętnie. i owoce jakby pociemniały, Będzie widać straty za parę godzin, a to dopiero początek przymrozków
Mam -2, wszystko zmrożone aż trzeszczy. Najgorzej wygląda czereśnia - tak smętnie. i owoce jakby pociemniały, Będzie widać straty za parę godzin, a to dopiero początek przymrozków
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
U Ciebie zawsze chyba chłodniej, u mnie przymrozku jeszcze nie było, ale jest mżawka i ponury dzień się zapowiada....
- aguskac

Chciałabym mżawkę i ponury dzień zamiast przymrozków.... Teraz jest 1 na plusie. Mam nadzieję, że przymrozek trzymał krótko, może choć okryte winogrona nie oberwały. Opatuliłam je dość szczelnie.
Jeszcze 3 noce z mrozem zapowiadają.
Mariolciu, Ty kiedyś sypiasz?
Jeszcze 3 noce z mrozem zapowiadają.
Mariolciu, Ty kiedyś sypiasz?
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wczoraj wieczorem pojechałam ,przykryłam truskawki ,bo mają tyle kwiatu ,ż szkoda no i borówkę ,a co z resztą ?Pojadę póżniej i zobaczę,wszystkiego nie przykryję.U nas było -1,może gorzej już nie będzie.
Pozdrawiam
Teresa
Pozdrawiam
- aguskac

Teresko u nas chyba dziś będzie ostrzej niż wczoraj, niebo czyste, temperatura niższa niż wczoraj wieczorem.
Sąsiadce przemarzły 2 krzewy winorośli, a u mnie na Złotej Renecie wszystkie kwiaty pożółkły i pomarszczyły się. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Wszystkie jabłonie mają nadal kwiaty białe, a Reneta trafiona, widocznie jest wrażliwsza.
Śliwy też zmarzły mocniej niż myślałam
A jak tam Twoje patyczki? Ukorzeniły się?
Sąsiadce przemarzły 2 krzewy winorośli, a u mnie na Złotej Renecie wszystkie kwiaty pożółkły i pomarszczyły się. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Wszystkie jabłonie mają nadal kwiaty białe, a Reneta trafiona, widocznie jest wrażliwsza.
Śliwy też zmarzły mocniej niż myślałam
A jak tam Twoje patyczki? Ukorzeniły się?