Ogródek AGNESS
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aguś ale pięknie .........kamory i skalniaki ,cudnie
Ja też tworzę drugi skalniak ale u mnie kamienie trzeba kupić i przywieźć kilkanaście km. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Romciu my gromadziliśmy kamory przez kilka lat...... jeździliśmy z eMem po okolicznych polach i budowach dróg i zbieraliśmy....
Cieszę się, że skalniak podoba Ci się
to właśnie od skalniaczków zaczęła się moja ogrodowa miłość
Kilka pierwiosnków omszonych z siewu

Cieszę się, że skalniak podoba Ci się
Kilka pierwiosnków omszonych z siewu
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Pierwiosnki z siewu?!
Gratuluję dobrej ręki i cudnych roślinek!
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Agness przepiękne te siewki omszone
normalnie oczu oderwać nie mogę...masz rękę do nich 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj.
Zajrzałem tutaj i zauważyłem pierwiosnki, w dodatku wysiane, czego gratuluję. Nie zawsze udaje się mieć takie 'zbiory' po zasianiu. Są piękne i barwne.
Zajrzałem tutaj i zauważyłem pierwiosnki, w dodatku wysiane, czego gratuluję. Nie zawsze udaje się mieć takie 'zbiory' po zasianiu. Są piękne i barwne.
Pozdrawiam, Robert.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko śliczne te z siewu pierwiosnki , szkoda że nie ma żółtych , ja z Bylinowego Raju zamówiłam już 2 razy żółte zamawiałam , a okazały się takie jak Twoje .
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Porządek wielki tu panuje.Ja bałbym się pokazać szerszego fragmentu mojego bałaganu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Przypomniałaś mi o kulniku! Muszę sprawdzić jego stan
Gratuluję udanego wysiewu pierwiosnków omszonych
Trzeba bardzo dużo cierpliwości, by doczekać się wschodów. Pisałaś kiedyś o tym 
Gratuluję udanego wysiewu pierwiosnków omszonych
- AGNESS

Izuniu dzięki
Bardzo się cieszę z pierwiosnków.... bardzo lubię te kwiaty, a omszone w szczególności
Ewuś cieszę się, że jesteś
Faktycznie teraz jest czas, kiedy skalniaki są najpiękniejsze. Mnóstwo kwiatuszków kwitnie.... później - latem i jesienią - kolor wprowadzają głównie żurawki ...
Bejko powiem Ci szczerze, ze ja też nie mogę się nimi nacieszyć.... są takie piękne.... wciąż do nich zaglądam i podziwiam.... nie wszystkie jeszcze kwitną.... kilka kępek ma pąki, a kilka w tym roku nie zakwitnie.... bardzo ciekawa jestem ich kolorków
Ula one nie są zbyt łatwe do wysiewu, trzeba mieć sporo cierpliwości i po prostu czekać..... u mnie rosły bardzo wolniutko, ale , teraz gdy zakwitły, to czekanie zostało wynagrodzone
Robercie faktycznie wysiew pierwiosnków omszonych wymaga cierpliwości.... bezłodygowe wschodzą o wiele łatwiej i szybciej. Ale jeśli damy im czas, to naprawdę ładnie wschodzą.... mam całkiem sporo siewek, niestety jak widzę nie wszystkie jeszcze w tym roku zakwitną....
Geniu część siewek w tym roku nie zakwitnie, kilka jeszcze w pąkach, więc oczekuję kolorystycznych niespodzianek. Ja najbardziej lubię te ciemne, takie kolorki uwielbiam, ale miło byłoby, gdyby i jakaś żółciutka sie pojawiła
Janku ogród nie należy do największych, więc jako tako udaje mi się opanować zielsko..... ale wyrasta jak szalone.... w mgnieniu oka.... Codziennie wychodzę i wyrywam wyrastające chwasty....
Na szczęście bylinki rosną równie szybko i już niedługo zasłonią gołe miejsca i ziele nie będzie już tak wyrastało
U Ciebie widziałam porządeczek
Jacku ależ masz dobrą pamięć
faktycznie pisałam o wysiewie pierwiosnków, ale to było już tak dawno.... podziwiam, że pamiętasz
Ten długo czas oczekiwania i niepewność, czy wzejdą, wynagradza obecne kwitnienie.... nie mogę się nimi nacieszyć ... są takie śliczne....
Ciekawa jestem jak Twój kulnik... U mnie przez 3 lata bardzo wolno się rozrastał, kępka była prawie cały czas taka sama... a w poprzednim sezonie zaszalał i baaaardzo się rozrósł
A jak Twój Mazus, żyje???
Ewuś cieszę się, że jesteś
Faktycznie teraz jest czas, kiedy skalniaki są najpiękniejsze. Mnóstwo kwiatuszków kwitnie.... później - latem i jesienią - kolor wprowadzają głównie żurawki ...
Bejko powiem Ci szczerze, ze ja też nie mogę się nimi nacieszyć.... są takie piękne.... wciąż do nich zaglądam i podziwiam.... nie wszystkie jeszcze kwitną.... kilka kępek ma pąki, a kilka w tym roku nie zakwitnie.... bardzo ciekawa jestem ich kolorków
Ula one nie są zbyt łatwe do wysiewu, trzeba mieć sporo cierpliwości i po prostu czekać..... u mnie rosły bardzo wolniutko, ale , teraz gdy zakwitły, to czekanie zostało wynagrodzone
Robercie faktycznie wysiew pierwiosnków omszonych wymaga cierpliwości.... bezłodygowe wschodzą o wiele łatwiej i szybciej. Ale jeśli damy im czas, to naprawdę ładnie wschodzą.... mam całkiem sporo siewek, niestety jak widzę nie wszystkie jeszcze w tym roku zakwitną....
Geniu część siewek w tym roku nie zakwitnie, kilka jeszcze w pąkach, więc oczekuję kolorystycznych niespodzianek. Ja najbardziej lubię te ciemne, takie kolorki uwielbiam, ale miło byłoby, gdyby i jakaś żółciutka sie pojawiła
Janku ogród nie należy do największych, więc jako tako udaje mi się opanować zielsko..... ale wyrasta jak szalone.... w mgnieniu oka.... Codziennie wychodzę i wyrywam wyrastające chwasty....
Na szczęście bylinki rosną równie szybko i już niedługo zasłonią gołe miejsca i ziele nie będzie już tak wyrastało
Jacku ależ masz dobrą pamięć
Ten długo czas oczekiwania i niepewność, czy wzejdą, wynagradza obecne kwitnienie.... nie mogę się nimi nacieszyć ... są takie śliczne....
Ciekawa jestem jak Twój kulnik... U mnie przez 3 lata bardzo wolno się rozrastał, kępka była prawie cały czas taka sama... a w poprzednim sezonie zaszalał i baaaardzo się rozrósł
A jak Twój Mazus, żyje???
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Też mam takie pierwiosnki z siewu
A ile lat Twoje mają?
Skalniak śliczny i kolorowy. Szkoda, że większość skalniakowych kwitnie wiosną, bo potem od lata tak trochę nudniej na skalniaku ;) Najlepsze są irysy miniaturki.
Skalniak śliczny i kolorowy. Szkoda, że większość skalniakowych kwitnie wiosną, bo potem od lata tak trochę nudniej na skalniaku ;) Najlepsze są irysy miniaturki.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- AGNESS

Alu w poprzednim sezonie wysadziłam je do gruntu, a siałam chyba rok wcześniej.... nie chciałabym wprowadzić Cię w błąd, bo nie bardzo pamiętam, ale tak mi się wydaje.... Widziałam u Ciebie kilka pierwiosnków, to te z siewu??? Śliczne są 
Skalniaczek faktycznie najpiękniejszy jest wiosną.... później zdobią go w kolory głównie żurawki....
Te niskie iryski lubię najbardziej.... ba.... lubię
.... uwielbiam

Skalniaczek faktycznie najpiękniejszy jest wiosną.... później zdobią go w kolory głównie żurawki....
Te niskie iryski lubię najbardziej.... ba.... lubię
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dołączam się do zachwytów nad pierwiosnkami,bo sam je lubię i mam
Ale nie sieję
Chociaż siałem ale te zwykłe,z kupnych nasion,udanie
Pierwszomajowe pozdrowienia,
Slawek
Ale nie sieję
Pierwszomajowe pozdrowienia,
Slawek
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mój skalniak też tylko wiosną jest barwny ,bo za chwilkę zakwitną niziutkie goździki,a w tej chwili kwitnie Gentiana .Są też niskie rozchodniki one również ładnie wyglądają jesienią .Dawno nie zaglądałam Aguś do Twego pięknego ogrodu