Tereniu zawstydzasz mnie Moje dalie w piwnicy, gladiole w piwnicy, kiedy ja to wszystko posadzę
Bardzo podobają mi się liście u bodziszka, takie nietuzinkowe, jak tę roślinę
Dziewczyny, no zaszalałam trochę z zakupami, ale tworzę kwiatowy ogród i zakupy w tym celu niezbędne. Do zeszłego roku było w nim mało kwiatów, bo teściowa już nie bardzo miała siłę się nimi zajmować, więc królowały iglaki, hortensje ogrodowe i rododendrony, no i dużo trawnika. Ja chcę osiągnąć taki efekt, żeby cały czas coś kwitło w ogrodzie, lubię jak jest kolorowo i jak owady się przy kwiatkach uwijają
No a skoro o kwiatach mowa to może jeszcze kilka fotek
A tak fajnie puszcza mi się rojnik pajęczynowy
Zamieszkała u mnie w ogródku niezapominajka którą dostałam od Olka
Tesiu dam znać wcześniej A kojarzysz może czy ogrody Nieborów i Arkadia są daleko od Łodzi?? Właśnie M urabiam, ale to raczej dalszy plan. na razie w maju mam obiecane Wojsławice koło Wrocławia z narodową kolekcją rododendronów Pięknie i kwitnąco u Ciebie Kolekcja dali mnie poraziła Ależ będzie pięknie uwielbiam dalie Około 10 mam w doniczkach i czekam aby wysadzić
Aniu, moja teściowa tylko pyta gdzie ja to wszystko pomieszczę ale jak widzi jak sadzę to jest bardzo zadowolona Wcześniej się obawiałam że zbyt gęsto coś posadzę, ale teraz doszłam do wniosku, że jak będzie za gęsto, to się kępy zredukuje i będzie coś do podarowania innym Nie ukrywam że między innymi Twój ogród jest dla mnie inspiracją Anetko, jakąś godzinkę dogi chyba Ja w daliach dopiero od dwóch lat się rozmiłowałam, ale do tej pory miałam tylko karłowe i traktowałam je jako jednoroczne, w tym oku czas na wysokie
Dokładnie tak samo robię Przyjechała Danusia. Niektóre kępy podzieliłam i zrobiło się luźniej. Za jakiś czas znowu mogę je podzielić. Zawsze się znajdzie chętny
Aniu-sweety, właśnie to co się ciut za bardzo rozrosło szykuję na zlot do Sulejowa Aniu-anym Grażynko, krzewuszka zaczyna dopiero kwitnąć Basiu, dziękuję Betinko, u mnie też chwasty po tych deszczach porosły i toczę z nimi walkę
Stwierdziłam że w ogródku do walki z chwastami też trzeba kolorystycznie sobie przyodzienie dobrać
Ale nie tylko ja się wystylizowałam, róża dostała nową pergolę
Magnolia na tym etapie chyba najbardziej mi się podoba, ma jednocześnie sporo kwiatów i listki
Tulipanki powoli kończą kwitnienie, za to bez dopiero zaczyna