Monia, po to zdarłam darń żeby poszaleć z roślinami

Dziś korzystając z tego że nie pada powsadzałam zakupione nowości, czyli dalie, irysy, begonie i czosnek

No i obfociłam trochę dzisiejszych kwitnień

ale jak to wszystko zakwitnie to dopiero będzie się działo choć teraz już jest u Ciebie bardzo kolorowo.
  ale jak to wszystko zakwitnie to dopiero będzie się działo choć teraz już jest u Ciebie bardzo kolorowo.
 U mnie w ogrodniczym za taki okaz wołają prawie 2 razy tyle...
 U mnie w ogrodniczym za taki okaz wołają prawie 2 razy tyle...

u mmnie jeszcze nie
  u mmnie jeszcze nie  

Moje dalie w piwnicy, gladiole w piwnicy, kiedy ja to wszystko posadzę
  Moje dalie w piwnicy, gladiole w piwnicy, kiedy ja to wszystko posadzę   

Lubisz tak jak ja. Dużo i kolorowo
 Lubisz tak jak ja. Dużo i kolorowo  

A kojarzysz może czy ogrody Nieborów i Arkadia są daleko od Łodzi?? Właśnie M urabiam, ale to raczej dalszy plan. na razie w maju mam obiecane Wojsławice koło Wrocławia z narodową kolekcją rododendronów
  A kojarzysz może czy ogrody Nieborów i Arkadia są daleko od Łodzi?? Właśnie M urabiam, ale to raczej dalszy plan. na razie w maju mam obiecane Wojsławice koło Wrocławia z narodową kolekcją rododendronów   Pięknie i kwitnąco u Ciebie
 Pięknie i kwitnąco u Ciebie   Kolekcja dali mnie poraziła
  Kolekcja dali mnie poraziła   Ależ będzie pięknie uwielbiam dalie
  Ależ będzie pięknie uwielbiam dalie   Około 10 mam w doniczkach i czekam aby wysadzić
  Około 10 mam w doniczkach i czekam aby wysadzić   

ale jak widzi jak sadzę to jest bardzo zadowolona
 ale jak widzi jak sadzę to jest bardzo zadowolona  Wcześniej się obawiałam że zbyt gęsto coś posadzę, ale teraz doszłam do wniosku, że jak będzie za gęsto, to się kępy zredukuje i będzie coś do podarowania innym
 Wcześniej się obawiałam że zbyt gęsto coś posadzę, ale teraz doszłam do wniosku, że jak będzie za gęsto, to się kępy zredukuje i będzie coś do podarowania innym  Nie ukrywam że między innymi Twój ogród jest dla mnie inspiracją
  Nie ukrywam że między innymi Twój ogród jest dla mnie inspiracją  
 Ja w daliach dopiero od dwóch lat się rozmiłowałam, ale do tej pory miałam tylko karłowe i traktowałam je jako jednoroczne, w tym oku czas na wysokie
 Ja w daliach dopiero od dwóch lat się rozmiłowałam, ale do tej pory miałam tylko karłowe i traktowałam je jako jednoroczne, w tym oku czas na wysokie  

Przyjechała Danusia. Niektóre kępy podzieliłam i zrobiło się luźniej. Za jakiś czas znowu mogę je podzielić. Zawsze się znajdzie chętny
 Przyjechała Danusia. Niektóre kępy podzieliłam i zrobiło się luźniej. Za jakiś czas znowu mogę je podzielić. Zawsze się znajdzie chętny  

pierwszy raz widzę takie cudeńko. Grzechu warte
  pierwszy raz widzę takie cudeńko. Grzechu warte