wyłania się jak obcy
 wyłania się jak obcy  

wyłania się jak obcy
 wyłania się jak obcy  

Śliczny okaz
 Śliczny okaz  Czy mi się wydaje, czy z boku rośnie maluszek?
 Czy mi się wydaje, czy z boku rośnie maluszek?

No i neoregalia super
  No i neoregalia super  

o ile do tego dojdzie, bo coś się wstrzymało we wzroście\
  o ile do tego dojdzie, bo coś się wstrzymało we wzroście\  
  Z boku rośnie maluszek
  Z boku rośnie maluszek   Słyszałam, że jak roślina matka zakwitnie to umrze i może dlatego pojawił się
 Słyszałam, że jak roślina matka zakwitnie to umrze i może dlatego pojawił się  

zwłaszcza tulipanów
 zwłaszcza tulipanów  a ten płonący to w ogóle pierwsza liga
 a ten płonący to w ogóle pierwsza liga 

.Piękne kwitnienia.
 .Piękne kwitnienia. 

Zachwyciły mnie też bratki, cudowne kolory
 Zachwyciły mnie też bratki, cudowne kolory  Niestety to prawda, że jeśli pojawi się maluszek to dorosła roślina zamiera, z innymi bromeliowatymi jest tak samo. Maluszek jest tylko jeden? Zazwyczaj pojawia się ich więcej, moja guzmania miała 3, więc nawet jak stracisz dorosłą roślinę to masz sadzonki... Trzymaj je przy "mamusi" najdłużej jak się da, oddziel dopiero jak duża roślina zacznie umierać. Przyjmują się bezproblemowo, chociaż wyglądają dość nieciekawie, jak zwinięte zielone kartki papieru
 Niestety to prawda, że jeśli pojawi się maluszek to dorosła roślina zamiera, z innymi bromeliowatymi jest tak samo. Maluszek jest tylko jeden? Zazwyczaj pojawia się ich więcej, moja guzmania miała 3, więc nawet jak stracisz dorosłą roślinę to masz sadzonki... Trzymaj je przy "mamusi" najdłużej jak się da, oddziel dopiero jak duża roślina zacznie umierać. Przyjmują się bezproblemowo, chociaż wyglądają dość nieciekawie, jak zwinięte zielone kartki papieru 

nika i ja zawitałam do Ciebie z rewizytą. Dziękuję, że mnie odwiedziłaś i miło mi, że podabało Ci się u mnie
 nika i ja zawitałam do Ciebie z rewizytą. Dziękuję, że mnie odwiedziłaś i miło mi, że podabało Ci się u mnie  . Ja też dokładnie obejżałam Twoje kwiatki zarówno te domowe jak i ogrodowe. U Ciebie już wiosna w pełni , już więcej roślinek pokazało swoje kwiatki
 . Ja też dokładnie obejżałam Twoje kwiatki zarówno te domowe jak i ogrodowe. U Ciebie już wiosna w pełni , już więcej roślinek pokazało swoje kwiatki   Zachwyciła mnie gama gatunków Twoich tulipanów. Piękne są. No i zazdroszczę Ci kwitnącego Anemona. Ja 3razy wysadzałam anemony i nie wzeszły mi
 Zachwyciła mnie gama gatunków Twoich tulipanów. Piękne są. No i zazdroszczę Ci kwitnącego Anemona. Ja 3razy wysadzałam anemony i nie wzeszły mi  

Niesamowicie to wszystko się komponuje!
  Niesamowicie to wszystko się komponuje!