Pomijając fakt, że w życiu bym nie powiedziała, że mogą mieć o takim kształcie liście

Liczę na nasiona, żeby w ogródku mieć jak najwięcej właśnie tych starych orlików.
 Liczę na nasiona, żeby w ogródku mieć jak najwięcej właśnie tych starych orlików.

Na jaki kolor kwitnie Twój orlik?
 Na jaki kolor kwitnie Twój orlik?

A przynajmniej nie na tak długo
 A przynajmniej nie na tak długo  W ogródku dzieje się o tyle, że widać oznaki jakotakiego zadbania ( w porównaniu do lat poprzednich). Jesienią uporządkowałam go dokładnie i teraz tylko dopieszczam. Niemniej jednak muszę wprowadzić kilka zmian aranżacyjnych, ale już jestem bardziej świadoma możliwości pojemnościowych mojego ogródeczka ;)
  W ogródku dzieje się o tyle, że widać oznaki jakotakiego zadbania ( w porównaniu do lat poprzednich). Jesienią uporządkowałam go dokładnie i teraz tylko dopieszczam. Niemniej jednak muszę wprowadzić kilka zmian aranżacyjnych, ale już jestem bardziej świadoma możliwości pojemnościowych mojego ogródeczka ;) , owszem, rośnie i kwitnie i sprawia tyle radości ! Zwłaszcza te stare rośliny.  Bardzo bym chciała, żebyś miała ode mnie stare łubiny i orliki. Zbiorę Ci nasionka
, owszem, rośnie i kwitnie i sprawia tyle radości ! Zwłaszcza te stare rośliny.  Bardzo bym chciała, żebyś miała ode mnie stare łubiny i orliki. Zbiorę Ci nasionka 
 A Karmelek ma rzeczywiście wyjątkowo długi ogon i wysokie łapy
 A Karmelek ma rzeczywiście wyjątkowo długi ogon i wysokie łapy 

!
  ! 

Pewnie masz piękny zapach od narcyzów.
 Pewnie masz piękny zapach od narcyzów.  

Ty się tak troszczysz o swój ogródek, że nie ma innej możliwości. Ja już jestem przekonana, że wystarczy odrobina miłości podarowana roślinom, by odwdzięczyły się kwiatami
 Ty się tak troszczysz o swój ogródek, że nie ma innej możliwości. Ja już jestem przekonana, że wystarczy odrobina miłości podarowana roślinom, by odwdzięczyły się kwiatami  

Takie są wędrujące
 Takie są wędrujące   U Ciebie też będą podróżować, odwiedzając różne zakąteczki ogrodowe.
 U Ciebie też będą podróżować, odwiedzając różne zakąteczki ogrodowe. Kurczaczki słodziaczki
  Kurczaczki słodziaczki  Jedyny minus, że grzebią w ziemi i wszystko wyciągają... U Ciebie też? Karmelek degustator wód szlachetnych
  Jedyny minus, że grzebią w ziemi i wszystko wyciągają... U Ciebie też? Karmelek degustator wód szlachetnych  Kot sąsiadki przychodzi do mnie na degustację wody z podstawek doniczkowych. Wszystko fajnie, na razie, ale jak zacznę podlewać nawozem?
 Kot sąsiadki przychodzi do mnie na degustację wody z podstawek doniczkowych. Wszystko fajnie, na razie, ale jak zacznę podlewać nawozem?

Czy to za sprawą Biohumusu, pewności nie mam, niemniej jednak chyba przypisuję mu ten fakt w znacznym stopniu.
 Czy to za sprawą Biohumusu, pewności nie mam, niemniej jednak chyba przypisuję mu ten fakt w znacznym stopniu.  Ale to nic, może nawet lepiej, bo ostatecznie te 2 zakupowe przeniosę w inne miejsce, a w ogródku zostanie tylko staruszek i dalsze jego potomstwo
 Ale to nic, może nawet lepiej, bo ostatecznie te 2 zakupowe przeniosę w inne miejsce, a w ogródku zostanie tylko staruszek i dalsze jego potomstwo   

Pokażesz wnętrze kwiatu?
  Pokażesz wnętrze kwiatu?